dost trapný ....... ale aspoň je chlap ze nezapírá. Hlavně aby to „nevyřešil“ jako Pantani.
trapne je vyhlasenie, ze to bolo prvykrat…netvrdim, ze nie, ale pride mi to ako prehlasenie na prvom stupni ZS – „uz to viackrat neurobim“ a naviac jeho slova, ze mal vykyvy vo vykonnosti, a tak to vzal pred mesiacom prvykrat…a co tie vysledky v SP? Tomu hovori vykyvy?
Jasně že kecá bláboly – je mu trapně, ale aspoň všem netvrdí, že by to NIKDY NIKDE ZA ŽÁDNOU CENU nezkusil. Známe ........
ach jo,to je jeden z mnoha důvodů proč se profi biking nezajímat :-((
profi sport…to nie je len bike a cyklistika…vid pruser v US atletike
to by ses, ale nemoh zajimat vubec o nic.
vsude jsou fauly, unfair zakroky a chovani. Svetu vladne moto – Ucel sveti
prostredky.
podle mě je velkej rozdíl mezi faulem a dopingem.
oboji je necestny a nesportovni, nefer = neni v tom rozdil
nebo jak si to myslel?
faul je vidět a může být ihned potrestán a chyba napravena,ale na doping nemusí nikdo přijít,a to je to větší sviňárna.Když jedeš na kole a někdo tě zablokuje nebo odpálí,tak víš že za to nemůžeš,ale když vyhraje doping tak to nikdo neví a ještě ho obdivují jak je dobrej a kolik má natrenováno.
faul (a sankcie zan) su v pravidlach presne vymedzene, vcetne sankcii, takze je to sucast hry, akokolvek nesportova. takisto sankcie zan su aplikovane priamo v hre (karty, vylucenie).
doping je obycajny podvod.
No, ale faul boli hlavne toho druhyho :)
náhodou mě, jako chemika, na profi cyklistice zajímá právě ten doping, nic jiného. Který cynklista dojede do cíle dřív je mi úplně jedno, a ani mi to nepřijde nějak zábavné to sledovat. Ale sledovat doping a jeho historii a přítomnost je dost zajímavé. Bez toho si profi cyklistiku a vlastně většinu profi sportů vůbec nedovedu představit.
Ty si chemik? Jaký obor? Chodil jsi na ústav na kopečku ve Zlíně? Sem zvědavý… a tímhle ústavem poznamenaný,
Ústav na kopečku to je střední chemická? Tak tam jsem nechodil. I když jsem také chodil na kopeček – vedle na Lesní Čtvrt.. Poznamenaný jsem až VŠCHT Pardubice – fyzikální a analytická chemie. Teď ale dělám organiku.
a můžu Ti říkat, Michale, „chemický Alí“? :-)))) když máš tak vášnivý vztah k chemii :-)))
Jsem dost rád, že se pohybuju okolo sportů založených zatím na trošku jiných principech, než je sport vrcholový. Mám tím na mysli především snowboarding, whitewater rodeo, paragliding, mountinbiking apod. Tedy – že nejde především o výsledek a následné finance (nebo naopak), ale spíš „o ten pocit“. Pak člověk zjistí, že Olympiáda je přece jen Olympiáda a to jdou pocity stranou:-( Tak nevím. Zajímal váš názor. Jsou tyhle případy ojedinělé nebo se i tyto zábavy za pár let zvrtnou v bohapusté honění co nejlepších „branek, bodů vteřin“ ?
v mtb je taky doping, to si pis. jinak doping bude vsude tam, kde je potreba vynalozit velikanskou fyzickou silu. u paraglidingu tim padem (asi) doping nehrozi. sachisti taky patrne nezobou ;-) prosim Te, co to je ’whitewater rodeo’?
Sachisti brutalne „kavickuju“ a chlastcu – oboje je zakazane, oboje sa praktikuje :-)
Rodeo v kajicích nebo na singlech na divoké vodě. Závody se jezdí ve většinou v umělých kanálech. Finále Českého poháru bude 14.-15.8. v Praze v Tróji. Přijď se podívat. Budete to jako vždy SUPER!!!
tak to nezvladam. 14. mam maraton ;-)
Doufám, že se na mne nebude úřadující mistryně světa v paraglidingu zlobit (ahoj Petro :-) ), když na ni prásknu, že se kdysi při nějakých maďarských závodech tak „zdopovala“ místním vínem, že ihned po tom, co těm čabajkám brutálně pozvracela ze vzduchu startovačku, raději hned přistála :-)))
no – taky si občas dám pivo abych se ve sjezdech míň bál:-)
Správně ! My hadráci odjakživa tvrdíme, že alkohol zjemňuje pilotáž :-)
Rekl bych, ze to resi takticky – tj. je mi 33 let a uz si nezajezdim=dam prohlaseni, ze koncim okamzite s karierou + podle me dost pruhledny a vykonstruovany tvzeni o tom, ze to bylo poprve (rozumej predchozi vysledky byly naprosto fair), kvuli kolisani vykonosti pre OH.
co je na tom spatneho,ja nechapu vzdyt je to jenom vyvoj,urcity druh legalizace bi neuskodil.
jasne a pristi rok si daj pred etapou lajnu perniku. asi padnou dalsi rekordy…
meirhage mi bol vcelku sympaticky, tymto ma sklamal…ale aspon neskoncil vo vazeni ako myles rockwell(tomu sice nenasli nepovolene, ale pasoval travu:-))
len ma zaujima co vyjde najavo ked bude koncit armstrong:-)
jojo, za chvili to bude jak ve Futurame, kde profesor rikal: „To bylo jeste za casu, kdy doping nebyl povinny…“ :)) jak to vlastne s tim dopingem je, docela jsem nechapal kdyz v televizi probehlo, ze nejaky vedec „objevil“ novou zakazanou latku? tak bud je neco zakazanyho a je dany co zakazane je, nebo to zakazane neni, ne? tak jak nekdo muze objevit neco zakazaneho? stejne je to divny, kure= bilkoviny = rust svalovy hmoty, vzdyt to je v podstate taky doping… :))
ze by v tom byla uz nejaka znama zakazana slozka?anebo je to proste uz z principu predem zakazany,kdyz to pomaha k lepsim vykonum:-)
Jen počkej, Zající!