Nemáte někdo dlouhodobější zkušenost s odpruženými sedlovkami s paralelogramy, např. s modelem SunTour SP-NCX-D3? Je to k něčemu, nebo jen těžší kolo a vyhozené prachy? Jezdím pro radost, ambice na čelní umístění v závodech nemám.
Nemáte někdo dlouhodobější zkušenost s odpruženými sedlovkami s paralelogramy, např. s modelem SunTour SP-NCX-D3? Je to k něčemu, nebo jen těžší kolo a vyhozené prachy? Jezdím pro radost, ambice na čelní umístění v závodech nemám.
Na jaře jsem koupil p-kyni SR-NCX-03, protože má AL rám a stěžovala si na jeho tvrdost. Dneska je řečem o bolavém zadku konec a vydrží jet déle. Sedlovku jsem taky projel a nato si koupil na svůj HT Thudbustra od Cane Creeku. Došla mi před 3 týdny a zatím jsem s ní super spokojen – na menších nerovnostech, kořenech, rozbitých cestách atd. můžu zůstat v sedle a šlapat naplno. Po delších túrách znatelně míň cítím zadek a záda. Facit – šel bych do ní bezpochyby znova.
Mám ji a je super. Oproti teleskopickým sedlovkám v obdobné cenové kategorii je paralerogramová sedlovka o 500% lepší. Akorát někdy trošku chybí tlumení, ale vhodným nastvením tvrdosti se dá chod sedlovky nastavit docela dobře.
ST nebo LT? Kolik jsi na něm najel?
LT – necelých 400 km.
Tak to zkusím. Máš ji z ČR (nenašel jsem na www), nebo od akce thudbustera za 139USD?
porďte prosím jak je můžu koupit za USD, mám tu možnost přes kartu, ale nevím kde ji objednat na WWW. Dík
Zkuste pohledat v historii uz se tady psalo, ze se da koupit u nas za cenu kolem 3000. Dovazi to tusim www.idsport.cz to uz si najdete urcite sami. Pokud ale trvate na zahranicni koupi, tak treba http://www.chainreactioncycles.com/viewproduct.asp?…
Od ID Sportu, za 3200 Kč vč. poštovného, čekací doba cca 1 měsíc.
Tento týden jsem na té paralerogramové sedlovce od Suntouru najel cca 500 km (trekové kolo, asfalt, lesní a polní cesty) a funguje fajn. Akorát to chce sem tam promazat čepy – třeba po dešti. Za ty peníze super.
paralelogramova newim, ale chvili sem mel klasickou odpruzenou a ny ty se nedalo jezdit. Pri slapani se ti posed menil o 40–50mm nahoru a dolu…strasny.
koukni do recenzí/sedlovky
U té paralerogramové sedlovky jde nastavit tvrdost, Takže při správném nastavení se při šlapání v podstatě „nehoupu“ – samozřejmě je třeba „tlačit“ do pedálů a ne jen „rekreačně“ točit klikama.
To co sem mel ja byla ROCK-SHOXa. Dala se nastavit tvrdost. Ale kdyz sem ji utah, tak aby se pri slapani nehoupala, tak byla skoro jako pevná sedlovka…
Ticho! Všechny vás zabiju!