tak lije nejakej jinej vyrobce, kterej by krome shimana delal Vcka s paralelogramem? pripadne jak je to u nej s vydrzi a vychytanosti… diky predem za vase rady
tak lije nejakej jinej vyrobce, kterej by krome shimana delal Vcka s paralelogramem? pripadne jak je to u nej s vydrzi a vychytanosti… diky predem za vase rady
Asi to nelze nazvat paralelogramem, ale výsledek je stejný. Zkušenosti nemám. http://www.sram.com/…/archseries/
To je asi opravdu jedina alternativa. Vzhledem ke kompaktnosti provedeni mi prijde o dost lepsi Shimano. Jinak si myslim ze prinos paralelogramu neni zas tak velky, aby na nem clovek musel trvat :)
no ja myslim, ze brzdnej ucinek se nezvedne a za sucho rozdil asi nepoznam, ale v bahne, brave jak se sjizdej spalky, bude rozdil docela znat minimalne v tom, jak se to cely zasere bahnem a prestane to fungovat:D
Kdyz uz to chces koupil bych XTR, nebo XT, nebo hydraulicke magury.
uvazoval sem xtr...... ma to aspon i lepsi brzdnej ucinek? sou ty brzdy trvdsi(tuzsi?)
Bych rek ze u tehle brzd bude spis problem v tuhosti ramu, jinak XT bych rek ze jsou v pohode
Brzdej podle me stejne jako vsecny ostatni vecka, ale XTRko ma celisti ulozene na lozisku, takze se v nich nedelaji vule.
aha…
Měl jsem první XT véčka a po osmi letech na nich byla nehorázná vůle. Ty poslední XT jsou téměř totožné a proto jsem vzal raději XTR právě kvůli tomu ložisku.
Ahoj Nacelniku. Musim ti odporovat. Prvni XT byly hrozne subtilni a nemely pruzinky v pantografu. Roztec cepu byla mala. Dalsi model to vyresil, masivni, tuhy, viz muj clanek nize. No a letos japoncik posunul system LX na XT, aby usetril, protoze se snazi tvrdit, ze nastava doba kotoucova a vecka nikdo nevozi :)
no ja nevim nevozi..... ja tda mel vyvoj: cantilevry, kotouce, Vcka, kotouce? hs33? nebo vcka xtr?
Koupil jsem XTR z bazaru, pri tech cenach a kvalite pro mne jednoznacna volba. Jinak ucinek zavisi vice na spalkach/rafkach. Ale obecne receno jsou to spickove brzdy… . Kdyz das sve osvedcene spalky a klasicke paky (taky dost zalezi) neslapnes vedel.
tak to bych si na kolo nedal..... o tomhle sem vedel.....
Pozuval jsem tri roky paralelogram vecka LX, ted cerstve vyrazeny pro neunosne vule. Samotna funkce v poho, ale nastavit spalky bylo ma hodinu. Na bahnaku je nahradily nahore zminene Avidy Arch Rival, od brachy, a s nima jsem spokojeny. Na Durateku mi tretim rokem slouzi robustni XT, bez vule!!!!! Jedina vyhrada je k piskani predni brzdy. Jinak prinos pantografu bych nezlehcoval. Na bahnitem maratonu je to vyhoda jako prase, spalek nezajizdi pod rafek, jak ubyva.
Nezbývá mi než souhlasit s bráchou. Avidy jsem nahradil jen proto, že byly trochu gumovější při stisku páky. On to není čistej paraleogram, špalíky se malinko otáčí při pohybu k ráfku, ale nazajíždí pod něj při úbytku materiálu, takže v pohodě. Špalky se nastaví jednou napořád. LX byly provozuschopný jen díky pružinkám co tlačily vůle na jednu stranu, jinak by to strašně lítalo. XT staršího typu až na ječení přední brzdy v pohodě.
Nezbývá než souhlasit s oběma bráchy, :o). Určitě je paralelogram přínos hlavně na bahně, jinak i rychlé seřízení špalků a když máš rakve/botičky, tak vlastně neseřizuješ vůbec, :-). Mám XTR vepředu i vzadu. Kvalita XTR při bazarových cenách byla pro mne jednoznačná volba.
Taky se rozhoduju do čeho jít a měl jsem v merku ty Avidy. Takže doporučuješ radši XT?
Jeste tak –4 roky je delalo Tektro, jak ted nevim. Ale sly dost ztuha, IMHO je Shimano lepsi.
Co znamena to H v IMHO?
honest
Diky, lamu si tim hlavu uz asi mesic :D
já zas dlouho nevěděl LOL- ejsem si jistej, ale je to „laugh on loud“? :)
laughing old lady :-)))))
v prípade že si nejaká cirkevná autorita to H v tom IMHO može znamena? aj HOLY :-)
a co znamená rulez ?
a co znamena Pa-dlista?
To je uplne bezvyznamne :)
To je jasne, ale co to znamena? :)
Na kole jezdim asi 8 let. Přesedlal sem na něj ze skateboardu, kterej sem měl jako doplňkovej sport k rychlostní kanoistice. Tu sem dělal vod svejch devíti, skoro jedenáct let. (proto Pádlista)
este ze nejezdil na skifu – Ves-lista by znelo divne.
ne, to by bylo Ve-slista. Buďme důslední:)
He he. Koukam, ze bych mohl nejaky cisla aktualizovat… mozna spis zmenit na data… to by mohlo byt trvalejsi.
to si nasiel na googlu? :))
jenže tady je na konci „s“ a každej píše „z“
to je ten zlang
já jen pro pořádek
Pritom se stacilo podivat do historie, v nejhorsim neco vygooglovat nebo se jednoduse podivat do slovniku :) (, ale tam bys nasel humble) Ale cekat na nejistou odpoved tady je vetsi zabava :)
h = humble in my humble opinion
btw: IMNSHO = In my not so humble opinion
a kdy pouzijes IMNSHO? IMHO je to k nicemu:)
ked sa vyjadrujes k niecomu, co IMHO povazujes za svoj obor, v takom pripade mozes mat na to neskromny nazor :)
;))
Do dneska jsem si myslela, ze to je nejaky slovicko z moravskyho dialektu. Poprve jsem to cetla u Tinka… muzete mi prosim vysvetlit i ostatni pismenka? Dekuji,
In My Humble Opinion – viz: http://stmbs.kvalitne.cz/…iky/view.php?…
OO dekuji! :))
Já jezdim LXy, zadnej problem nemam, nepiskaj, brzdej dobre, hodne zalezi
jaky mas paky. Spalek se obrzduje rovnomerne, to je dobry. Jel jsem i na
Avidech, brzdnej ucinek podobnej, ale vic se mi libi konstrukce. Jinak tady http://www.cyklobazar.cz/bazar_view.php?…
nekdo prodava ty avidy, oboje za 1500– tolik jinak stoji jedny.
diy za tip… ale todle se mi moc nelibi..... a nevim jak je to treba s vydrzi..:/
Tem Avidum Arch Rival muzes verit. Jezdil jsem je 4 roky. Je to absolutne bezproblemova zalezitost. Ve spojeni s cernocervenyma CoolStopama to nema chybu. Na konci sezony mirne doseridis a jezdis dale. Ted je jezdi moje zena a taky si chrochta :-)
Jeste bych mozna pouvazoval o tech hydraulickych Magurach. Vyjdou celkem levne a navic odpoda svineni bowenu a mas to i s pakou.
http://koloshop.cz/…arzklein.jpg 4678,– na Koloshopu
No ale za tyhle peníze už máš M525 na obě kola.. To bych asi nedal. Ale je fakt, že pokud na to nemáš náby, nebo rám, tak brzděj úplně nejlíp.
To on prave nema, coz by se trochu prodrazilo.
Ta cena za HS33 je za přední i zadní …
Já vim, http://www.koloshop.cz/index.php?… tolik stoji M525
Podla mna vela zavisi od paciek, ktore s tymi veckami skombinujes… Odporucam kombinaciu paky avid sd7 a vecka od shimana (XT, XTR).
jak uz bylo napsano delalo je tektro – brzdi solidne a provedeni paralelogramu mi prijde lepsi nez u shimana ale jestli jdou jeste sehnat fakt netusim.
Jedu okolo, no a vidím jeden cykloobchod, kde hádejte na co jsem narazil :D ???,,no nekup to :)
Sice moc nechapu nac, ale hlavni je, ze z nich mas radost:)
Miluji mechanické brzdy a buď tohle,nebo už fakt jenom Avid CNC
Kdysi pred lety jsem tytez mel. Jako nebrdilo to spatne, ale bylo to proti klasice tezky a vyzadovalo vic udrzby.
Tak tak. Paralelogramová XTRka jsem před pár lety prodal, neboť mnohem jednodušší Deorka s o něco delším ramínkem brzdila se stejnými špalky líp.
Já jsem ještě neměl Paralelogram , no s páčkami Avid s nastavitelnou citlivostí by to neměl být takovej voprus :D
tak to bych se skoro hadal, mam stale oboje, XTR i Deore a „Rka“ brzdej o chlup lip…
No uvidíme :).Hlavně ať se to nepruží,jelikož deore XT byly v tomhle ohledu na prd :/ .Mám i podkovu, čili rámem to nebude :).
co za ně chtěli? Vozím je do dnes :)
obyc LXka no… ted jsem takovy prodaval v kompletu…
Mam XTR a lepsie brzdy som este nejazdil. Uz bolo spominane ,ze maju loziska, este dodam ze sa daju servisovat (pri vzniknutej voli sa daju rozobrat, loziska premazat a zmontovat) A este su oproti XT aj dizajnovo zaujimavejsie:)