Jen by me zajimalo s jakou kapalinou od jakeho vyrobce mate nejlepsi/nejhorsi zkusenosti. Dneska jsem shanel a bohuzel marne DOT 5.1. Trochu vaham zda nebude lepsi DOT 4, ale me Hopy maj rok a pul zasebou DOT 5.1 a jednak nevim co by na to reklo tesneni a jednak po DOT 4 koukam spis jen z duvodu, ze 5.1 jsou vice nachylne na vlhkost. Dokonce v mtbaction pred nima vylozene varovali, ale zase kdyz avid ci hope je primo dodava s brzdama…
No a ohledne shaneni. V razzu jsem koupil dot 4 ktera splnuje normu dot 5.1 ale nejak se me ta kapalina nezda. Proto koukam po Shell – www.olejservis.cz/20x210x2.htm ta dole, ale na benzince jsem ji nesehnal. Taky Heinik by mel mit na krame Ipone – http://www.racetool.cz/…produkty.php?… – ale docela me zarazi, ze mozna bude stat o 200kc min nez Shell, trochu nevim zda pak nebude poznat i na kvalite. Taky jsem hledal normy ale nedohledal, ale shell splnuje SAE J 1703 a IPONE SAE J 1703F – nevi nekdo co je to F na konci? Mam obavu ze je to DOT 4 a jen to splnuje normu DOT 5.1, ale vylozene to dot 5.1 nebude.
V yamaze se me primo u dovozce manik vysmal do xichtu ze brzdovky nemaj :-)) (prodejci motorek) a u Aralky ci OMV maj pul litru brzdovky, maximalne DOT 4 za 80korun, coz nevim nevim jak to bude s kvalitou.
Dokaze me nekdo primo vysvetlit proc by se nemeli michat dve brzdovky, ci se nesmi michat jen jine DOT skupiny kvuli jejim slozenim (baze)…nejsem chemik a chemii nemam rad :)
Jo a kamarad mel jakousi LockHeed ci Lockhead nebo Lockhed kapalinu, ale na netu jsem nic nenasel, mozna tak vyrobce letadel :-) Netusite nekdo?
Tak snad se nekdo ozve, myslim ze tohle tema se tu moc neprobiralo.