• Maja

Poradi mi nějaky biker-fotograf, kam nejbezpečněji umístit fo?ák? jestli do přední brašny nebo na řídítka…? nebo kam, aby nepřišel při pádu k úrazu:)))

0 0
    • vlty  

No buď jedu jezdit, a fo?ák neberu, nebo jedu fotit a beru ho batohu na záda a jedu podle toho.

0 0
    • Pekáček  

Myslím že fo?ák by se neměl kodrcat s kolem, že by ho měl vézt biker. Já ho mám buď v batůžku, nebo na jeho popruhu kolem pasu, zajištěnej tak aby se neposouval. Používám origoš koženou brašničku a kompakt Sony P-52.

0 0
      • Aiax  

Taky si myslim, ze nejlepsi je batoh na zadech. Vozil jsem tak klasickou zrcadlovku a vcelku nic se ji nestalo (byla jeste samozrejme jeste v pouzdru od samsonite). Ted uz delsi dobu fotak nevozim, ale brzo bych dostat mjucko od olympusu, takze uz se tesim, ze zas neco vyfotim :)

0 0
        • Pekáček  

Já do podzimu používal Praktiku L2, nebo kameru, tu jsem míval ve velký ledvince (velká kamera, Sony D8). Teď vozím Camela v Betůžku Pells, digi?ák se tam vejde.

0 0
          • Pepazdepa  

Mám Olympus 450 zoom a bral jsem ho skrz cestovní rozměry.. Vozím ho v podsedlovce a je ještě v obalu (proti otřesům).. Není to ideální, ale přežije tam i dlohé jízdy deštěm..

Jinak dobrá volba je vozit ho na kejmlu na jedný kšandě.. Je po ruce a otřesy se minimalizují.. To už to někdo dole psal.. Jinak bez fo?áku nevyjedu.. :)

0 0
    • zwwak  

V rámový brašně. Několik dovolených a v klidu. Je rychle k dispozici.

0 0
    • nachti  

Fo?ák, mobil a různe jiné harampádí ve velké ledvince. Při výjezdech ten popruh trošku stahuje břicho, ale jde si zvyknout. K poslední části otázky – zatím jsem s tím naštěsí nespadnul.

0 0
    • BB  

vozim Camelbak a futral fotaku sel pridelat na popruh. Takze okamzite k dispozici a minimum otresu.

0 0
    • RapMan  

hodim do camelbaku a frcim, stejne jako mobil.S Hydrapakem Delta jsem dostal i vlhkuvzdorny pytlik na doklady, tak kdyz si nejsem jistej pocasim, dam fotak pro jistotu do toho pyliku.

0 0
    • Thidney  

podle toho, který fo?ák vezu. Nejčastěji „zápisník“ – kompakt yashica T3 (má objektiv tessar 35/2,8 od Zeisse) ten vozím zavěšený v pouzdře na popruhu od camelu. Pokud vezu Contax G2 (+ 2 objektivy a blesk), tak v camelu, je to míň pohotový, ale co oči nevidí… větší formáty – čím větší tím větší batoh, ale to jen vyjímečně, kdy cílem není vyjížďka, nýbrž focení. PS ten camel je hydrapak overflow

0 0
    • Daf  

Zrcadlovku vozim v Camelu. Kompakt strcim do kapsy v dresu. Jezdim opatrneji a ve sjezdech neblbnu. Rozhodne bych fotak nepridelaval do nejakejch brasen ke kolu kvuli otresum. Aspon pokud se jedna o jizdu v terenu.

0 0
    • ddd - andy  

Tak presne pro tenhle ucel mam batoh (resp. hned dva :-)) a mimochodem slouzi i jako slusnej paterak… http://www.boblmania.cz/produkty.php

0 0
      • Žanek  

Jaký to má výhody, oproti klasickýmu batohu? A nevýhody?

0 0
        • ddd - andy  

Tak zatim nejlepsi bagl co sem mel, co se stabilizace na zadech tyce – proste da se s nim skakat (i na lyzich) a perfektne drzi, kdyz sebou seknes (poradne) slouzi do jisty miry jako perinovej paterak – to uz sem taky okusil.. :-) a navic veci v nem nerozsekas – a pokud mas – nepraskne ti camel.. :-)) takhle bych moh psat dal.. No a nevydody – zada tolik nevetraj, otvirani batohu nejde jednou rukou (napr. za jizdy, bagl na jednom rameni) no a pak asi cena..... ;-))

0 0
          • orca  

Ta cena je fakt hustá … to bych nerozdejchal…

0 0
    • ROMAN_BIKE  

Já jsem focení na biku (tj. v terénu) docela propadl, už fotím 3.fo?ákem (jeden na filmy, 2 digitály). Bezpečné (před otřesy) je to pouze na těle. Tj. batoh, kejml, ledvinka nebo jiná kapsička. Já vozím fo?ák buď v kapsičce kejmlu, ale to mi vadilo to, že dlouho trvalo, než jsem jej vytáhl (i když dovedu za jízdy kejml sundat, fo?ák vyndat, vyfotit a dát zase nazpět) a tak jsem jej začal vozit v kapsičce, která je přidělaná na popruhu kejmlu, tady na fotce to jde vidět: http://cykloart-bikeklub.wz.cz/…dscn2988.jpg Výhoda je, že kdykoliv stihnu fo?ák rychle vytáhnout, zapnout a už fotím. Tady je pár fotek http://cykloart-bikeklub.wz.cz/…arske-vrchy/ (v první řadě kromě první všechny foceny za jízdy, a také jiné) http://www.cykloart.cz/…-radhost.htm (v druhé řadě první 2 fotky) http://www.cykloart.cz/…-terenni.htm (první 2 fotky a pak 2.řádek 5.fotka a 3.řádek 2.fotka) Jinak samozřejmě jednodušší je fotit za jízdy při silničních vyjížďkách (to stačí dát jen pozor na auta). Na bajku v terénu je to zase o něčem jiném :)

0 0
      • vlk  

co používáš za fotoaparát-ten digitál a který jsi měl předtím, proč máš už 2 digitál, rozbil se nebo jaký byl problém.U obrázků nemáš exif informace tak nic nemohu vyčíst

0 0
        • ROMAN_BIKE  

No začal jsem vozit normální kompakt (nějaký Samsung za 1900,–Kč), pak měl nebavilo scanování, tak jsem si pořídil první digitál, ale takový ten jednoduchý, Beng DC1300, dnes stojí do 2 tisíc, nemí displej a není na karty, přesto je lepší než ten shit, co nabízí teď v TV (protože se do něj vlezlo kolem 100ks fotek 1024×768pix a po vyndaní baterek se nesmazaly). Fotil sjem s ním 1,5 roku a nafotil např. tohle: http://www.cykloart.cz/…vyj-0420.htm http://www.cykloart.cz/…rvni_maj.htm http://www.cykloart.cz/…ysa-grun.htm

a dokonce i jeden SUPER úlovek, TO MUSÍTE VŠICHNI VIDĚT !!!!!! :-))))) zde: http://www.cykloart.cz/…03/fotka.htm

No a pak mě to přestalo bavit a koupil jsem si letos v zimě Nikon Coolpix 2100 a hned bez zkušenosti s ním jsem nafotil Sněhovánky: http://bikujem.wz.cz/…ky/index.htm a pak jsem fotil např.: http://www.cykloart.cz/…ni-jarni.htm http://www.cykloart.cz/…-terenni.htm

Exif na webu nenajdeš, protože ty fotky zmenšuji co to jde, aby nezabíraly na webu tolik místa a modemistům se moje stránky rychle načítaly.

0 0
          • ROMAN_BIKE  

PS: ten levný Beng byl spíše pro srandu, co bylo v pohybu, tak málokdy vyfotil ostře… a potřeboval dost světla. Ale na první seznámení a nebo jako hračka pro děti se dá :-) Bylo to furt lepší (vše fotit třeba 2× a dávat si pozor aby s tím člověk nepohl), než scanovat fotky…

0 0
            • Pá-dlista1  

… a umel krasne zachytit zakriveni zemekoule :)

0 0
              • ROMAN_BIKE  

Jo! :-) přesně tak, na zakřivení je nejlepší levný ani-ne-digitál a při focení s ním hýbat :-)

0 0
          • vlk  

hezké fotky.A to jsi v zimě jezdil na kole s tím fotoaparátem?Já si koupil canon a 60 a vozím ho v obalu na popruhu na levé straně na hrudi, ale v zimě jsem si ještě takhle vyjet netrouf. Sem tam padám a tak by byl asi namaděru.Jo a když jezdím podél hranic s voj prostorem (někdy se nám podaří k vojákům zakufrovat) tak raději taky ne, aby si nemysleli, že jsem špión.:-))

0 0
            • ROMAN_BIKE  

Ne ne, na těch Sněhovánkách jsem byl pěšky, jako divák.

0 0
            • Volf  

Taky mám A 60 kupovanou loni když jsme je li do Egypta a vozím ji v ledvině.

0 0
              • vlk  

fotíš se zapnutým sharpeningem nebo na neutral barvy.Jaká clona se ti nejvíce u tohoto fotoaparátu z hlediska kresby objektivu osvědčila.

0 0
                • Volf  

Abych pravdu řekl po období experimentů jsem začal využívat funkcí který nabízí a ruční nastavování vůbec nepoužívám no a určitý nedostatky odstraním až Zonerem. Já ho spíš používám pouze jako dokumentační nástroj a většinou nenechávám ani dělat fotky jen vypaluju na CD a prohlížím na DVD. Moje ,, doména ,, je černobílá fotografie a na tu používám stařičkej naprosto nanuální Zenit / s vymožeností ,, poloautomatické clony / a tam bych ti asi možná poradil.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Pá-dlista1  

Ja vozim fotak v kejmlu v prostredni kapse (mezi vakem a dalsi kapsou treba na bundu) a jeste ve svym pouzdre. Je to vetsi kompakt s kovovym pouzdrem a vozim ho i pri treninku DH nebo ostrym FR, tagze jsem uz na nej nekolikrat lehnul a zatim funguje.

0 0
      • grafik  

bud mi neco uniklo nebo nechapu proc vozis na DH, 4X, BMX, DJ a Speedtrial závodně. kejml … ;)

0 0
    • HoralFanda  

Zase až tak moc bych to neřešil. Co se týče dálkových jízd většinou po silnicích, tak jsem fo?ák vozil vždy v přední brašně na řidítkách s polstrovanou vložkou. Od Praktiky, přes Nikona F3 až teď po digitál Minoltu Dimage A1. Digi kompakt Nikon Coolpix 775 jsem vozil v terénu v postranní kapse batohu (Doldy Zion). Jinak fo?áky vydrží více než na co vypadají. Pokud to je od nějaké solidní značky (nikon, Canon) tak bych se toho vůbec nebál. V horách jsem nosil kompakt na popruhu batouhu, zrcadlovky v pouzru na krku a to lehám na skály, sem tam se musím někde protáhnout, apod. Kompakt je asi fakt nejlepší chytit k ramennímu popruhu, tam se mu nemůže nikdy nic stát. Jo a je dobrý naučit se padat, v mládí nás to asi tři roky učili na trénincích skoro pořád. Od té doby to mám v krvi.

0 0
    • enjoy  

vozim predrazenej IXUS 500 hozenej v batohu a jenom cekam kdy ho rozkrapnu…

0 0
    • lubos  

vozim S45 na pravem popruhu

0 0
      • ROMAN_BIKE  

To jsi levák, nebo máš vlevo něco důležitějšího?

0 0
        • lubos  

Nejsem, ale je to zajimavej dotaz. Budu muset premyslet, proc vlastne …

0 0
          • ROMAN_BIKE  

Záleží, co je to za fo?ák, pokud malá zrcadlovka, tak pak jej bereš a držíš levou a pravou jen ovládáš. Já pravou rukou jej vytáhnu z kapsičky na levém popruhu, a vše pak dělám pravou (držím, zapnu, popř.šteluji a fotím). Jinak o nic nejde :-) Prostě i některé kompakty se drží dobře v levé. (mě to tak jen napadlo, že mám kejml a na pravém popruhu hadici)

0 0
            • lubos  

Levou nejde drzat tenhle. Je to vyslovene pro drzeni pravou. Resp. spatne. Drzet jde, ovladaci kolecko a dalsi veci jsou na prave strane. Fakt je, zes mi dal do hlavy cervika. Musim se nad tim poradne zamyslet. Zatim totiz sice umim vyndat/nandat zpatky za jizdy fotak, ale nic moc to neni.

0 0
    • Santus  

Vozim uz dva roky Mustek LCD2, na krku pod trikem, v zime i lete a to skoro na kazde vyjizdce. Ja jsem chtel fotak malej, levnej(rozbiti hrozi) a aby byl po ruce. Kdybych ho mel mit v batohu , tak su lenosnej ho vytahnout a neudelam zadnou fotku. Je fakt, ze uz je celej odrenej a barva je osoupana az na bilej plast, ale furt slape. Vetsi strach mam, ze mu pot a vlhkost pod trikem rozezere vnitrnosti.

0 0
    • Pytlik  

Vozim minoltu Z2. Zatim v batuzku na zadech, protoze mam malej camel – axon. Zvazuju, ze koupim vetsi camel, kam by se vesel. Na kolo bych to rozhodne nedaval. Otresy jsou pro soucastky dost blby, nehlede na destruktivni ucinky na citlivou optiku.

0 0
    • ROMAN_BIKE  

Jinak jak to tady čtu, tak možná jsem některé zklamal, jaké levné (šroty?:) vozím, ale vždy jde o to, k čemu to focení používáte. Takže já ani ne tak na to, abych někde skvěle vyfotil kopec, pohoří či krajinku, ale abych rychle zachytil nějakou situaci, kterou s klukama na biku zažíváme. Tak třeba občas fotim za jízdy, když se to dá (méně rozbitý terén), nebo vyfotím když má někdo defekt, či jiný techn.problém a nebo ve sjezdu (pokud jim ujedu a čekám), tak fotím ostatní, jak jedou… tak proto mám ten fo?ák tak pohotově po ruce a proto jsem si vybral takoý menší a levnější (dražší bych měl strach vozit). Jinak třeba jeden kamarád si pořídil Canon A80 a moc jej na kole nevozí (by? to byl jeden z původních záměrů), protože se mu zdá být velký… tak by jej bral max. do batohu. Ale taky patří mezi ty, co neradi zastavují kvůli jedné fotce… Prostě jde jen o zachycené pár okamžiků při tréninku a vyjížďce, aby si člověk pak mohl zavzpomínat, po pár letech.

0 0
    • tom@s  

už chvíli vybírám fo?ák na kolo (ale i běžky a pod.)nakonec jsem dospěl k minoltě xg (kvůli velikosti a tvaru) http://www.obchodnidum.cz/detail.phtml?… jenom ta cena se mi zdá zatím trošku vyšší. Pokud by jste někdo měli tip či kontakt , kde se dají sehnat levněji fo?áky, budu vám vděčný. dík

0 0
      • HoralFanda  

Podívej se na http://www.skyfly.cz/shop/ Digi kupuju jedině tam a zatím jsem nenarazil na levnější shop. Dodání bez problémů, vždy tak do dvou dnů.

0 0
        • tom@s  

díky moc, vypadá to tam skutečně suveréně nejlevněji:) jenom tam postrádám výběr barevných variant, ale to se dá vyřešit telefonicky… měl jsi tam někdy nějakou reklamaci???

0 0
          • HoralFanda  

Jednou mě přestal jít na tom Nikonu Coolpix 775 blesk, tak jsem tam volal a řekli mi, že vše se posílá přímo zastoupení té firmy. Tak jsem to poslal jenom se záručákem a popisem vady přímo do servisního střediska Nikonu v Praze a za 3 týdny jsem měl fo?ák opravený doma. Třeba Nikon by měl mít celosvětovou garanci opravy, tzn. pokud budeš půl roku mimo ČR a v cizině se ti s fo?ákem něco stane a přestane jít, a je v záruce, tak by ti ho měli zdarma opravit. Canon s Minoltou by to měli mít podobné.

0 0
      • emiil  

Jestlis ho ještě nevzal, tak na běžky nedoporučuju.. V mrazu s ním vyfotíš tak 20–30 fotek a když sáhneš na zoom tak chcípne..

0 0
    • ferda  

Jak tak na to koukam,vsichni vozite kompakty po ruce.Mam digitalni zrcadlovku a sem tam ji taky vozim ..jedine v brasne,ktera je v zelezne plechovce a ta v camelu :) Byl bych moc nerad,kdybych ho rozbil,ale zase to opravdu neni na reportazni fotky…spis si vyfotim krajinku nebo skakajiciho kamarada.. ddd by mohl vypravet,myslim,ze i nekde tu fotku ukazoval.

0 0
      • lubos  

Jj, hrozne to zdrzuje, kdyz chces na maratonu fotit .. vyndavat to z batohu :)

0 0
    • tom@s  

a co takle malou kamerku na přilbu (s online přenosem na net:) to by byla dokumentačka!

0 0
      • Pá-dlista1  

jasne a prenaseni Eurotelem, to by byl fofr!! By se kazdej mohl hned ted podivat na jednu fotku v blbym rozliseni, kde ze jsi to vcera bikoval :)

0 0
        • ROMAN_BIKE  

U někoho neznámého nuda, ale pokud by to byl on-line přenos od známého závodníka třeba ze svě?áku, tak už by to bylo zajimavější. A nebo od více závodníků. Od každého by se na net přenášelo – 2 záběry (co vidí on a na jeho obličej), jeho rychlost okamžitá/průměr­ná/max, otáčky klik, zařazený převod, puls okamžitý/prům­./max/min. atd., zbývajicí pití v láhvi (či kejmlu), ..... tlak v pneumatikách :-) a kdo ví co ještě… :-)))) Kdo ví, třeba se tohodle jednou dočkáme. Ale vždy se dá veškerá elektronika odhodit (neplatí pro majitelé Leftyn) a vyjet si jen tak do přírody (hlavně bez služebního mobilu).

0 0
          • enjoy  

az budes mechanikem staje F1 tak se dockas,neboj:-))

0 0
          • pelt  

Jeste jsi zapomenul opotrebeni retezu a hladinu laktatu:)

0 0
    • Vladimír  

vozim fotak v pouzdre zaveseny na krku. Nikdo to nepsal, ale mne to pripadne nejpohodlnejsi.

0 0
    • Frankie  

Tak s timhle tematem jste mi presne kapli do noty, taky pomalu vybiram neco hlavne maleho ale slusne vybaveneho za rozumny penize. Pouzdro na popruh od batohu mi prijde nej z hlediska otresu a rychle dostupnosti, ale nedostane se tam bordel – prach, pot, co ze mne tece v lete curkem? Km najeto dost , ale fotek z nich minimalne, tak uz se na ne tesim…

Jinak zatim zvazuju Ixus 30.

FV

0 0
    • Spajky  

Philips delal jednu dobu prehravac MP3, velikosti flashky, s fotakem a kamerou, pouzivaly jsme to na zabery na lyzich i na kole, rozliseni 2Mpixely, zaznam az 26 min videa.

0 0
    • marsle  

VOZÍM HO V BATOHU NA ZÁDECH A JE TO BEZ PROBLÉMŮ.

0 0
    • zdenek  

Vozil jsem fo?ák (MJU 300) v brašně na řídítkách a přežil i jeden pád kola. Jiné umístění ani nebylo. Batoh nevozím a co strčím do dresu, to okamžitě propotím.

0 0
    • Luka  

Olympusa vozim v kejmlu, obcas i pohotovostne v kapse dresu. Je na nem moooc dobre videt pouzivanost a mnohe pady. Upadly dvirka od pametove karty. No, a ted ma novou modu, vypada to, ze nejak nedoostri, tudle vsechno co sem vyfotila bylo rozmazany… no… casem bude novej, konecne s manualnim nastavenim…

0 0
    • MattsSpeed  

pokial viem ze pojdem 90% cesty, alebo ideme cykloturu s brasnami, tak v kapse na riditkach. Ked jazdim sam teren tak v batohu alebo vobec, podla situacie. ale ten batoj je asi najvhodnejsi… ako tu uz kade kto napisal.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.