jakyý má vliv teplota kolem 0 a pod nulou na životnost rámu ? např. když v oblasti svárů zamrzne voda ? může třeba dlouhodobé používání lehkého rámu v zimě v mrazech mít vliv na jeho životnost ?(zanedbá li se vliv solení na silnicicíh)
jakyý má vliv teplota kolem 0 a pod nulou na životnost rámu ? např. když v oblasti svárů zamrzne voda ? může třeba dlouhodobé používání lehkého rámu v zimě v mrazech mít vliv na jeho životnost ?(zanedbá li se vliv solení na silnicicíh)
Pokud ho naplníš vodou tak jo :o) Ale vážně, taky mě to zajímá! Musí docházet k pnutí při změnách taploty. Rozhodně bych si kolo z venku zmrzlý neopřel o kamna :o)
no to sou zase temata…
Prodavaj se specialni zimni obleky na ram, muzes pak i do –30C a je to v pohode. Myslim, ze to dela PolarWear. B.
Von si ty my kraviny nikdo nevsim :( B.
Jinak dle meho nazoru, ten teplotni rozsah –20 +30 neni pro kov moc velky, spis ta vlhkost a pripadna sul bude horsi, a voda na svarech urcite nebude delat neplechu, pokud ti nenatece dovnitr ramu. Jinak, ja nechavam kolo jaksi „vymrznout“, aby se mi tolik nebalil snih pokud to jde rovnou z tepla aby nenatal/nenamrz. Muj ram prezil 4 zimy a nepozoruju nejake nasledky ve smyslu ze by pukal jako skala :-)). B.
Ja si vsim :) , ale nechal bez komentare. Jelikoz jsem videl kolo, ktere melo ram obaleny nejakou imitaci kravi kuze, tak jsem si nebyl jistej jestli to nebylo kvuli mrazu :)))
jezdím na jednom kole celoročně-rockmachine žádný problém nepozoruji.Když prijedu ometu metlou sníh a dám do garáže, tam je něco okolo 0 takže velké výkyvy teptot to nejsou.Snáší to vpohodě.
otázka je, jak bude reagovat rám, když ho po vyjížďce v –10 doma opřeš o rozehřáté topení
tak to nevím.Já ho vždy strčím do garáže.Tam topení nemáme.
Za poslední 4 roky mi praskly dva oceláky od Authora. Vždy po zimě. (jezdím skoro celoročně) A to vmístě pod sedlovou objímkou !!!!. Teď mám Al rám, tak jsem zvědav.
Ještě musím dodat nejedná se o špičkové rámy :-)))
To bude taky Jarin…
trochu se se siddhou sklidnete,clovek se ani nemuze zeptat na co ho zajima.ja zase nejsem zvedavej na takovy borce jako jste vy.
takže když se zeptá někdo na něco technickýho.a ty nejseš schopnej mu to vysvětlit tak je podle tebe špatnej ?