Zdravim vespolek, jeden takovy zacatecnicky dotaz na ostrilene borce. Jak co nejednoduseji sundat retez (neni rychlospojka). Dik Dan
Zdravim vespolek, jeden takovy zacatecnicky dotaz na ostrilene borce. Jak co nejednoduseji sundat retez (neni rychlospojka). Dik Dan
prestipnout:-) ale doporucuje se roznytovat:-)
rozbruškou
Roznejtovat? Nebo pretrhnout! Je to rychlejsi, ale asi to nebude nejjednodussi :)
Roznitovat nitovacom, ktory dostanes v kazdom lepsom cykle…
Nebo můžeš rozklepnout ramínko šaltru, řetěz pak nic nedrží 8-))) Každopádně příště koupit Sramku s rychlospojkou. Drží v poho, a usnadňuje i čištění.
Asi u 99% ramu budes mit asi i potom malej problem vyndat jezka z klece:)
Ja bych teda kazdopadne uriznul vidlici :-)
pche sem na to nakonec skocil s tupou pilkou na zelezo ;-))
je-li tupy delnik pracujici s nastrojem, brusky již neni potreba
Ucel sveti prostredky ;-)
Houby s voctem. Včera jsem krátil krk elektrickou pilou. Na to, že se jí říká přímočará to řízla dosti šejdrem 8-) Ale hlavně že to fachá! A to jsem to řezal s vidlí v rámu těsně nad hlavou, hehe.
te neni pilou, to je rukama.. :))
A je to pilou.
ano správně pila měla chybný mezičlánek
Jeje, ted me napada, jestli ja jsem tam nedal spatne jazycek a nerezal to tou tupou stranou…
Mozna tvoje pila pila a proto to slo sejdrem. ;-) (Koukam samy odborny rady, tak si nemuzu neprisadit)
Jak se rozdělává Sram rychlospojka? Nebo se řetěz roznýtuje a spojí další rychlospojkou?
Rychlospojka?? Svetove se rozpojuje, fakt, uvidish a hned pochopish princip… zvladnu to i JA! :D
No nevim. Když jsem měnil řetěz, tak se spojka po sešlápnutí hned zatáhla, ale na rozpojení si myslím je potřeba velká síla. Musim se na to ještě podívat a zkusit to pochopit. :-)
sila ne, jenom kdyz tam je spina tak to moc nejde.
Podival, pochopil, rozspojil!
No kdyz chces retez sundat, tak predpokladam ze tam budes chtit nandat jinej ne? No a to jde bez nytovaku dost blbe. Tak proc hledat nejakej alternativni zpusob k sundavani? :)
Kladivo a majzlik univerzalni na povoleni vseho co drzi u sebe:)
když už nechceš dát kilo za nýtovačku, tak vem dva šroubováky, natřískej je kladivem do článků vedle sebe a pak to vypač (tím ovšem řetěz zkončil). Snýtovat to jde v nejhorším kombinačkama, ale nikdy to nebude přesný – je to jen na dojetí (a chce to šikovnost a sílu).
Musis s tim retezem jezdit tak dlouho, dokud ho nepretrhnes…:)
To je jasný rozeber přehazku , smyk , a prořízny rám :-) jedndušeji to už snad ani nejde :-) normálně nejtovačkou ale pokud to máš na devítku tak už to spátky nenejtuj to by na 99% v tom místě zoznejtovalo , dávám jediny rychlospojky sram
Doporučuju Sramácký rychlospojky, můžeš jim věřit, já jí roztrhl až při úplně brutálním zasukování řetězu – než se otevřela tak se hodně zkroutila. A rezervní mám přibalenou v nářadíčku, kdyš se ti roztrhne řetěz, je lepší odnýtovat celej článek a vrznout tam spojku. Doma to pak v klidu opravíš abys nejezdil se dvěma spojkama.
Já taky věrřím Sramu a jejich spojkám. ještě nikdy s ní nebyl problém, zatím… Když měním řetěz, tak na starý vezmu rozbrušku. Stejně ho vyhazuju
Urcite bych pouzil C4
MImochodem: nikomu nedoporučuju SRAM řetěz se spojkou. Spojka se zakousne (jinak řešeno než u Wippermana) a stejně musíte vzít nýtovačku.
tak s tim teda dost nesouhasim – vozim PC 59 uz tak 4 roky, kazdej rok spotrebuju min. 4 retezy, vetsinou spis tak 5–6. a nikdy sem nemel problem s rozpojenim spojky.. proste zmacknu rukou spojku, zatlacim konce retezu proti sobe a je to.. otazka 3 vterin. delas asi neco spatne, jinak nevim.
Kdyz je retez moc spinava, a je tam hodne sajrajtu, tak to nejde. Potykam se tim dost casto. Rozhodne bys to nesundal za 3 sec :) Ale jak jsem napsal niz .. chce to jenom chvili trpelivosti.
joo, gdyz je moc zasranej tak to trva dyl.. to mi dela nejvetsi problemy tu spojku najit:)
To jo, nekdy je to fakt patrani.
Řetěz je to třeba sám o sobě dobrej (59), jel jsem už 2, ale teď mám první se spojkou, a když to porovnám s Connexama (900,904,908), žádnej, by? byl sebevíc zasranej, nešel tak blbě rozdělat jako SRAM.
To s tebou teda souhlasim! rozpojit retez se mi dari bezne jenom rukama.na servis retezu nepotrebuju zadna naradi. Myslim, ze ta spojka je fekt v pohode (sram PC58,68)
Přinejhorším si pomoz sikama nebo kombinačkama, nebo při rozpojování ohýbej řetěz v rukách.
Trochu trpelivosti, nebo pouzit WD40 a vymyt sajrajt. Pak pujde lehce. Retez bez spojky si ja neumim predstavit.