Vie mi niekto povedat,aký je to systém QR20?-predpokladám,že to nie je quick relaise.Existuje viac štandardov pre pevnú osu?Prepáčte mi tie jednoduché otázky..
Vie mi niekto povedat,aký je to systém QR20?-predpokladám,že to nie je quick relaise.Existuje viac štandardov pre pevnú osu?Prepáčte mi tie jednoduché otázky..
rychloupinak na pevny ose…
Dakujem Blue za fundovanu odpoved.Už mi je to jasne.A podla Teba co je lepšie QR20 alebo 6boka osa?
Jasne ze ta 6uholnikova oska alias hex lock , kukni manitou sherman breakout , QR 20 je len trapna napodobenina pevnej osy ,k tuhosti hex-locku ma daleko
No zaujala ma vidla Marzocchi 66,myslite že to je dobrý systém uchytenia pevnej osy?
no tak ta by měla mít standartní uchycení pevné 20mm osy, ale nevím, znám jen obrázky 66, od QR 20 marcoki už upustilo, mám dojem
ne tak docela.
Urcite. Jen to nesmis utahovat jako *****, ale to nesmis ani rychloupinak.
QR20 je pokus o pevnou osu na rychloupínák. Uspěšně se podařilo přenést negativní vlastnosti obou. Takže je to těžký jak pevná osa a málo tuhý jak osa na rychloupínák.
Existuje viac štandardov pre pevnú osu? Ne to nejsou standarty a korát se nějak dohodli. Pevný osy (dutý) sou od 12mm do 30mm. To jak sou přidělaný je věc druhá Rychlo upínák, imbusy na obou patkách, je n najedný straně atd… Dílky sou 110 ,135, 150
no a aby situace v upinani kol byla jeste prehlednejsi, vymysleli si u RS novej Maxle system :-)
to vypada narozdil od QR pouzitelne. hlavne to vypada ze konecne bude plnohodnotna pevna osa s rychloupinakem.
ja vozim QR 20 a nejakou nepouzitelnost nepocituju, tuhost je dostatecna, s klasickou pevnou osou nemuzu srovnat (delsi dobu jsem ji nejezdil) ale tuhost oproti rychloupinaku je nesrovnatelna
QR 20 je samozrejme lepsi nez rychloupinak, ale klasicka pevna osa (zadny prezky, ale srouby) je nekde uplne jinde. Pokud vezmu rozdil mezi rychloupinakem a klasickou pevnou osou jako 100%, pak Qr 20 je rekneme na 40 – 50%.