Rád bych věděl, čím sundáváte pláš? z ráfku a kde to koupím. Nerad bych ho sundaval šroubovákem, nebo klíčema od bytu :)
Díky.
Rád bych věděl, čím sundáváte pláš? z ráfku a kde to koupím. Nerad bych ho sundaval šroubovákem, nebo klíčema od bytu :)
Díky.
ono na to sou takove monterpacky jedna asi6–8kc
rukama
bez mont. pák? jaký máš pláště a jaký ráfky? už jsem to párkrát slyšel, je na to nějakej grif?
Ja jsem vetsinou sundaval plaste take jen rukama bez naradi. Treba hutchinson, michelin, Continrntal mi sel bez naradi. Ale treba s novyma rubenama jsou problemy i s montpakama. Figl je v tom ze se musis snazit na te strane z ktere zacnes plast sundavat dostat patku plaste do zlabku uprostred rafku. Pak akorat v miste u ventilku tahem nahoru a k sobe pretahnes patku pres rafek.
jo ty mišeliny to by mohlo byt ty sou dost volny, ale třeba Ritchey + Ritchey sem musel koupit kovový mont páky. Ted mám Mavick x222 + Zmax a stačí jedna plastová. Jednou sem byl svědkem u nasazování no name plaště na nějaky remerx. jeden chlapík servisák z bajk šopu druhej jezdí na kole min.15let žádní žabaři. Když to ten servisák cvaknul potřetí tak mu to majitel chtěl předvíst a cvaknul ho taky třikrát.Pak tam teda dali jinej pláš?. Kdo neviděl neuvěří. ( tím sem chtěl říct " někdy to prostě nejde") Zazvonil zvonec a pohádky je konec.
u Z-maxe jsem uz nekolikrat ohl sroubovak a zrusil tak dve montpaky…
zaleží taky na ráfku. jak kdosi řekl R+R a je to všecko v P..i.
to jsou stašně dementní pláště… nekupovat!!
hele to ti asi vazne moc lidi nesezere:-) kdyz uz nic,tak je presvedci mtbr.com
ja to sezral a skrtam si je ze seznamu:-)
Přesně tak. S Hutchinsonama to jde dobře i bez montpák. S Maxxisama jsem měl neustále problémy (nahoru i dolů)
Plně souhlasím s Dafem. Záleží na pneu. Většina pláš?ů s kevlarovou patkou jde sundat rukame, ale vyjímky se najdou.
rafky Ritchey Rock OCR, Mavic X517 plaste IRC XC Mythos, Continental Explorer/ Twister/Escape, Schwallbe Fast Fred. Nektere lepe, nektere mirne hur.
Grif je jednoduchy, je nutne stlacit plast a posunout do stredu rafika na jedne strane, tim se zvetsi misto na strane opacne a sundas ho.
Poznamka: vsechny plaste jsou kevlarove. Dratenen jsem zatim nezkousel.
Hutchinsony v kevlaru jdou docela dobře rukama nahoru i dolu z ráfků X517 .
Plaste nesundavam, a kdyz jo, tak sroubovakem.. je zbytecny utracet za naky ptakovinky :]
kup si montpaky,ale radsi plastovy.jsem si kdysi koupil ocelovy a skoro vzdycky si poskrabu brzdnou plochu rafku a to zadnej moula nejsem. no a nebo rukama,pokud ti to pujde.
zuby nehty…
Montpaky, ale kdyz je zlomim, tak se nseru a vlitnu na to sroubovakem. To pak odserou cerny rafky a sem nasranej este vic…
jedna plastova montpaka za necelou desetikorunu by mela stacit, pokud je vse O.K. Pokud je to mene O.K. jsou treba dve plastove montpaky. Pokud se plastova montpaka zlomi a jsou treba brutalni dlouha pacidla, tak uz neco neni v poradku – bud spatny obvod rafku (typicky Obiko) nebo divny rozmer plaste
na klíče se určitě vykašli, už jsem takhle jednu duši procvakl a nikomu bych to nepřál. :-(
Kdysi jsem zlomil plastovou montpáku a šel si koupit novou:
já: „Jednu montpáku.“ prodavač: „Prodáváme pouze v balaní po
třech“ já: „Proč po třech. Chápal bych po dvou,
ale po třech?“ prodavač: „Výrobce to balí po třech, kdybyste
jednu zlomil.“
Výrobce prostě věděl, žo dodává šmejdy.
nebo spis vyrobce vedel, ze lidi maji nesikovne ruce.