Poradte mi jestli si mam nechat prelisovat sloupek, nebo ne! Mam ho totiz moc kratkej, ale slysela jsem par nazoru, ze je to risk! Napiste mi vsechna pro a proti.
Poradte mi jestli si mam nechat prelisovat sloupek, nebo ne! Mam ho totiz moc kratkej, ale slysela jsem par nazoru, ze je to risk! Napiste mi vsechna pro a proti.
Já mám jenom jeden názor a to můj: rok jezdím s přelisovaným duralovým sloupkem na Marzocchi Z5 a pořád drží :-) – měnili mi to v Razzu Praha.
A na kolik te to vyslo?
jee admine to jsi nemusel mazat, sirennu i padlistu znam a byl to vtip…
Uz se stalo, ale bylo trochu dost mimo B-F :)
lehce :D
Děkuji! My se pohadame jinde :)
Jo, chvili jsem si myslel, ze je to stare bikeforum.
O co jsme prisli ;o)
Stálo mě to asi 2000,– přesně už nevím, v Razzu Ti cenu řeknou. Ocelový sloupek je výrazně levnější (asi 500,– místo 1500,– ), takže pokud ti nesejde na váze můžeš ušetřit. K tomu lisování – nedávno dávali v TV pořad o výrobě kol pro železniční vagóny a ty kola se na osu normálně lisujou – nevěřil jsem vlastním očím a začal jsem mít ve svůj sloupek větší důvěru :-) Jak dole doporučujou prodloužení krku: pokud se povolí spoj u přelisovaného sloupku, tak se maximálně stane to, že otočíš řidítkama o kolo pojede furt rovně – představec bude pořád držet vidli. Pokud povolí spoj u toho nástavce, tak odpadne představec i s nástavcem a vidle ti odpadne od rámu.
Lisovat to bych mel strach.. Spis si kup za cca 300,– takovej nastavec do krku vidle.. Zastrcis to zeshora do sloupku a dotahnes imbusem.. Vevnitr je takova rozperka co to drzi..
Ejhle, to sem nevedel, ze se tohle dela. Kde to lezi ? Nebo kde se to da na webu najit ?
To by me taky zajimalo :] Ale zkus se zeptat tinka, on ti urcite helpne.
O tom sem taky slysela, ale nejak k tomu nemam duveru :(( Jak hrube zachazeni to snese?
no, pokud nejezdi HC DH tak by to melo vydrzet :] Je to stejny system jako se driv pouzival u zavitovejch vidlic.. podle me to bude ok.. urcite to je levnejsi jak lisovani a taky bezpecnejsi..
bohuzel sirennka hc dh jezdi :-) takze babo rad
No, a snese to skakani? Treba nedoskocim a co se stane potom.............vydrzi to?
Koupit lepsi vidlu nez Z4 :] kecam, fakt nevim.. me to jenom tink ukazoval, netestoval sem to..
Ja sem to vozil, ale jen tak lehce. Ne ze bych tomu neveril, ale idelni reseni to neni:) Navic, jak dotahnes hl.slozeni co se dotahuje jezkem? Ja tam mel rozperku a na tohle by se muselo pouzit neco jako truhlarska svorka.
to me nenapadlo :] rek bych ze je tona nouzovy reseni, kdyz ti nic jinyho nezbejva..
Ja nechci nouzovy reseni :(( A nejde to dotahnout jezkem :(
No ten nastavec je tak pre turistov. Dva krat tuhe to zrovna nie je. Nevidim problem s prelisovanim. Daval som to kamaratovi, lebo mu pukal. Ved nove su tiez nalisovane. Co som pocul, robi to Marzocchi bezplatne. Mozno len postovne… V kazdom pripade by som sa nebal!
co pukal ?
No ten krk o ktorom sa tu bavime!
Hmm, no mne tiez pukalo .. na starej a mozno aj na novej. Ale puka asi aj hlavove. Vsetko puka … :(
Prave to si myslel aj kamarat. Hlavne treba vylucit hlavove tym ze ho namazes. Horna dolna miska a miska na vidlici.
Tak veru. Az na to, e tie misky su nalisovane. Takze to nebude take jednoduche.
:-) Si vravel ze Ti nevadi pukanie. Ale Ti poviem, ze keby si sa na nom raz zviezol a nic by nepuklo… Pocul by si stebot vtakov, kamene odfrkujuce od predneho kolesa na ram, pesiakov za zatackou…
Pri jazdeni nie. Ale nemozem sa dopatrat na 100% co to robi, mozno jedno aj druhe. A zvycajne som dost nervozny ak to neviem presne aj ked nevadi. Svojho casu ma privadzal do sialenstva zvuk kdesi v aute, nemohol som zaboha prist na to, co to je :)
ono to vetsinou po case prestane horsi je kdyz to pak udela lupa clovek hodi mrchu:) Jinac takove praskave zvuky taky nemam rad
No ono je todle delany jako proste neco takovyho, co nebude vystaveny nakymu extremnimu zatizeni…na extremni zatizeni bych zvolil nadvareni krku…
Jak se to utahuje to jsem nepochopil…jsem to zkousel testovat a utahnout jsem to za pomoci normal naradi nedokazal…stoji to asi 200,–…
Kolik teda stoji to prelisovani a kde se to da udelat?
V Taliansku :-) Asi musis do cykla s tou vidlou. Najlepsie k distributorovi.
zkus Razzo v Prase
A gde presne to Razo najdu, mohl bys mi to popsat, diky :)
http://www.razzo.cz/cyklorazzo.htm
Ja te tam snad zavedu. Jses jak sviti plyn. :)
Svitiplyn? A proc?
:)
Neni nahodou otravnej ;o) (ten svitiplyn)
Hm, asi jo :)
Heled..proc proste nezajdes do netovyho bazaru…tam nenajdes nakej inzerat kde nakej typek treba prodava rozsekanou Z5 nebo Z4 za litr…a mas to i s nahradnima vnitrnostma – vetsinou byvaj utrhly uchyty na naby a tak…takze ziskas vic nez kdyz to budes prelisovavat…
Jenze, kdyz uz je neco tak mechanicky poskozenyho, tak i ten zbytek dostal poradne na prdel a je to koupe zajice v pytli. Nerikam, kdybych z ni chtel pruziny, zatku nebo ventil, ale vnitrni nohy, to je to nejrizikovejsi na vidlici.
Máme rádi zvířata!