Uz jste cetli fejetonek od Vaclava Raufera v poslednim Velu ?
Pro ty, co ho necetli tak ve zkratce : Policista usoudil, ze cyklista zavinil dopravni nehodu, velika skoda na aute, kolo napadrt, cyklista v nemocnici. Po probrani z komatu na nej ceka faktura za znicene auto. Na vedlejsim pokoji lezi opily myslivec, ktery na mopedu taky zavinil dopravni nehodu. Na nej ceka jen 15000kc pokuta za jizdu v opilosti, skodu na aute zaplati pojistovna z povinneho ruceni (zde bych polemizoval, pokud by byl opily, tak asi ne), ale to na veci nic moc nemeni – cyklista se nema moznost pojistit a kdyz uz, tak za tak velkou castku, za kterou mu to nevyplati. Jako priklad uvedu svoji pojistku odpovednosti – ta mi sice zaplati skodu na aute, pokud ji zavinim jako chodec, zaplati mi treba to, ze na kole zborim nejaky plot, prejedu psa, cloveka…, ale je tam vyslovne uvedeno, ze pokud jedu na kole, nebude mi uhrazena skoda, kterou zpusobim na cizim vozidle. Kamaradka, ktera mi delala jine pojisteni, to zjistovala i u sve pojistovny a nic. Nemate tak trochu strach jezdit po silnici ?