Mám možnost si koupit skareb comp 04, novýho, za 3500, mám asi 80 kg. Mám? Za tu senu bych asi řek, že jo.. Bude mi hodně chybět vzduchová noha?
Mám možnost si koupit skareb comp 04, novýho, za 3500, mám asi 80 kg. Mám? Za tu senu bych asi řek, že jo.. Bude mi hodně chybět vzduchová noha?
kde jsi ho sehnal za tu cenu? Já chci takyyyyyyyyyyy
no maj ho tady v jednom krame v LBC, jeden kus, sundanej z novyho kola, jen je malinko zkrácenej krk, ale to by nemel bejt problem, rek bych, ze za tu cenu fakt supr..
a ja bych ho nechtel ani zadarmo,kazil by mi pozitek z jizdy:-)
ja vim, že ty ho nemáš rád..:)
ale to zase ne:-),je to slusna vidle,jenom neni do terenu no:-)
Mám 82 kg a teď jsem na něm ujel prvních 200km a zcela spokojen. Asi 50km trvalo než se rozchodil, lock out je super do kopce. Životnost ovšem netuším-stará Marzocchi, která byla 5 let v podstatě bez servisu to asi nebude:)za ty prachy ber
Jde o to že Ty máš Skareb super, comp lock out nemá a nemá ani vzduch.
comp 04 neni pruzina,to byl jenom 03.
nemely nahodou ty Compy prodavany s kolama i SPV? ve Velu myslim psali, ze maji stejnou vybavu Scareb Super.
meli
no jo nemeli SPV ale meli LockOut
Skareb super nemá spv. Má ho jen Platinium ale dá se dát do jakého koli Skareba.
Ja jsem cetl clanek ve Velu (letos, ale mesic nevim) kde bylo srovnani nejakyho SIDa s Pure deLite (nebo jak se to pise) se Scarebem Comp s SPV. Oni tam tvrdili, ze ty Scareby Comp prodavany rovnou s kolama jsou vlastne nejakej vyssi Scareb, kterej ma SPV. Jestli to mel byt Super nebo Platinum, to si fakt nepamatuju. Me jde hlavne o to, ze jestli tam fakt to SPV je a ma ho moznost koupit za ty prachy tak neni nad cim premyslet.
samozrejme mluvim o „Skarebu“ a ne „Scarebu“
Myslim ze v tom Velu to bylo jak pises Comp s SPV. Jinak oni jsou vlastne vsechny letosni scareby uplne stejny. Jedinej rozdil je v tom Ze comp ma ocelovy sloupek. Jinak se to lisi tlumenim bud SPV, nebo TPC s lock-outem. Vlastne kdyz do Scareba Elite das tlumeni SPV tak z nej mas hned Platinum :)
Nebyl tam nějaký rozdíl plná/dutá korunka ?
co je to tlumení spv? Ta vidle je pružina olej, comp, ale když jsem koukal na compy 03, tak maj jinej design- maj stříbrnou korunku, ale tahle má černou jako všechny ostatni, na jedný noze má nějaký regulování komprese- což je samo o sobě divný(to ¨by vypadalo spíš na vzduch) a ze spoda nohy je zpětnej chod či co. Prodavač mi ale řikal, že to je pružina..Dneska tam zajdu a pořádně se zeptám..
hodne zjednodusene je SPV vylepseny tlumeni, kdy se vidlice snazi brat (skoro) vsechny nerovnosti terenu ale jizde ze sedla se chova (skoro) jako pevna. Dalsi info je treba tady http://www.progresscycle.cz/firma.asp?…
Dík! Tak je to přesně tahle: http://www.progresscycle.cz/detail.asp?…
takze to asi bude vzduch,co?
no s nejvetsi pravdepodobnosti to bude oboje – pruzina i vzduch. Ja bych o tom moc nespekuloval a rychle si ho koupil nez ho koupi nekdo jinej.
jeste chvilku to tu budes rozebirat a za tu cenu se mi 150km do LB vyplati zajet a koupit to a budes mit o :)
je to tam hodně kulantně řečeno. SPV je vylepšené tlumení komprese, které zhoršuje funkci vidlice.
Je na tom napsáno Comp a lock out má. Vím, že např. v katalogu je Comp bez LO, ale je to zřejmě jiná verze. Elite by měla být stejná jako Comp jen odlehčená korunka, Super jiná patrona.
Ze svy pozice muzu rict, ze s klidnym srdcem to muzes koupit a pak za mesic, dva prodat se ziskem…
no jo, jenže ten sloupek má fakt asi jen 15–17cm(od oka) A já mám 187cm a 19´ spyder rám. nevim, jestli bych si neulomil záda.
tak proto asi stojí tak málo 15 cm to už snad jde dát jen do hoodně málo rámů a 17 taky není zrovna moc. Běžně se řeže tak na 19,5 když už je to mín dá se to špatně prodat…
No 150mm sloupek klidne nacpu do nekterych RBcek…velikosti M … ideal :)..
Ale jinak – 150mm je fakt malo…ja potrebuju aspon 21…
slzšel jsem, že sloupek jde vyměnit- dá se to prej sehnat, nemáte někdo zkušenosti? A kolik by to mohlo stát? jo, ta vidle je prej sundaná z visiona.
Ja uz to i videl :)…ale vypadalo to fakt hnusne…(samozrejme ze to nejde videt, ale vim o tom…) Na bajka bych si to dal jenom v krajnim pripade…
nedoporučuji -už ti to nikdy nebude tak přesně sedět jako ten původní krček.4asem to může začít mírně vyklat.I když bys to vůbec-to vyklání necítil tak bys ho slyšel.Nechal jsem si takhle přerazit suntour vidli a po čase to vrzalo, tak jsem raději koupil novou vidli.Opravdu nedoporučuji rovnou u nové vidle měnit .
ten sloupek se da taky prodlouzit nejakym bazmekem.Tusim ze to dela snad Acor a par jinych (BBB,Point?)
tak tomu bych nevěřil, přece jenom, mám se rád :-) ale existuje to
Tak abych v tom udelal za vsechny trocha poradku:) Skarebu 04 je celkem dost.Dovozcem prodavany jsou ale jenom 4 -Comp,Elite,Super,Platinum. Comp-pruzina/vzduch/FFD,ocel. krk.Elite-stejna jako Comp, jen s Al.sloupkem.Super-pruzina/vzduch/TPC LO.Platinum pruzina/vzduch/SPV. Pak jsou k videni miliony dalsich vidli jako Compy s LO nebo SPV,Elite s LO (napr.Author..) atd. atd. Ale to jsou vsechno jen OEM verze pro vyrobce kol. Ktery si do tech vidli „daj co chtej“ a tim treba vylepsujou chovani biku,image apod. OEM se daj sehnat i na nekterejch e-shopech.
Doplním z manuálu:
Comp – Solid Crown Elite, Super, Platinum – Hollow Crown
V OEM je neskutečnej binec, to potvrzuji.