• Alda

Ahojte,

chtěl bych se zeptat lidiček, kteří mají RB CRX rám, na pár věcí:

1. jak velký rám jste si pořídili? Měřím 185cm a nohy mám dlouhý cca 90cm (rozměr zem – rozkrok v botkách a těch 5mm rozsahu neznamená to co si myslíte :o))))
    2. Nechce se mi tomu moc věřit, ale někde tady ve fóru jsem četl, že i se 100mm vidlicí je střed (kliky) přece jen o něco níže než je běžné
    3. nějaké další rady, doporučení nebo zkušenosti s tímhle rámem (kolem)? Uvažuju o koupi rámu přes internet a vidli Marzocchi MX COMP AIR 2005 (105mm)

Díky moc za jakékoli(praktické :o)) info!

Aleš

0 0
    • vlk  

Jsem přibližně stejně vysoký a zkoušel jsem kamošovo l,zdálo se mi menší asi bych si vzal o číslo větší.Nejlepší ale budeš mít když sem dáš dotaz kdo z tvého města nebo města co máš poblíž má RB CRX a u koho by ses na něj mohl podívat.A vyzkoušíš na místě.Kamoš to tak udělal.

0 0
    • preacher  

já mám 187 a půjdu do XL......ale díval jsem se na rozměry a tuším, že hlavová trubla má 160 mm, není to trochu moc? To budu muset koupit i novou vidlu, nebo přelisovat sloupek.-(((

0 0
      • Pá-dlista1  

Pocitam, ze to je v podstate s hlavovym slozenim. Jestli mas ted normalni slozeni a hl. +/- 13cm, tak na tom budes stejne.

0 0
        • preacher  

teď mám int. hl. sl. 12 cm. tož tak, sloupek vidlice kouká 5 cm nad vršek hlavového složení…

0 0
      • senožrout  

Mám 188 a mím XL. Akorát.

0 0
    • Alda  

Díky kluci, sice odpovědi na mé otázky tak úplně nepadly, ale pravdu má asi vlk. Zkusím splašit v okolí někoho kdo má CRXko. Není nad to si sáhnout :o) Mějte se Alda

0 0
    • Cejlon  

Ono bude stačit,když se poměříš a pošleš to i s objednávkou.Já měřím 190cm a mám Xl rám,ale 19ku.Když ten rám přišel,tak jsem měl trochu obavu,že je malý,ale je akorát.Rb rámy jsou kratší a vyšší třeba ve srovnání s Duratekem.Duratec je nižší a má delší posed.Ale Duratec je blato na zadní stavbu,proto jsem si ho neobjednal.Někomu to třeba vyhovuje,mě ne.Jinak jestli použiješ na vidly zdvih 80mm nebo 100mm je úplně jedno.Šlapací osa se tím sníží opravdu jen o pár milimetrů,což je zanedbatelné.Slo­ping si zachovává i při použití 80mm zdvihu své kouzlo.Možná to vypadá ještě líp než se 100mm:-) Ale to je jen můj skromný názor:-)Jestli si tam dáš Marzocchi,nebo Rock Shox,nebo Manitoua,to už záleží jen na tobě.Tím nic nezkazíš:-)Vidlice od těchto výrobců jsou velice kvalitní.

0 0
      • vlk  

máhodou jsme to porovnávali a zvýšení středu při 100 oproti 80mm vidlici je okolo 1,5cm ale co je důležitější ani ne sloping štangle ale úhel hlavové trubky.A tam je obrovský rozdíl.Co se pak týká jízdních vlastností tak je to dost poznat.

0 0
        • Alda  

No abych řekl pravdu mně se zdá těch 100mm fakt příliš moc! Jak to, prosím tě, jezdí se 100kou a jak s 80kou? Nemá to, do kopce v sedě se 100kou, moc velké tendence se zvedat na zadní???

0 0
          • enjoy  

spis bych rekl ze to ma hodne male tendence:-)

0 0
          • vlk  

právě že ne to rb je dělané právě tak, že do kopce dobře šplhá i s tou 100.Prostě to rb crx na 100 má geometrii jako např RM na 85.Takže to jede do kopce stejně jako rm na 85.Ale z kopce je to dost nepříjemné.Pokud je tedy někdo zvyklý na 100 na dnes běžných rámech, tak bych si ním dal na RB CRX 120 vidli.Ale nejlepší je to asi řešit koupí vidlice s u-turn a tam si pak vybereš na kolika chceš jezdit.Pokud si dáš na rb crx 100 vidlu tak to bude jakobys jezdil např na RockMachinu s 80–85vidlou.

0 0
            • Pi†el  

Ty jo ! Docela valim voci. Mam lonsky ram RM s 100mm REBOU, 10cm predstavec a vlajdy a kolo v kopcich drzi jak prilepeny, jsem schopnej na tom vyjet i docela stojky, to bych pak s RB moch jezdit snad i po zdi ne ?

0 0
              • vlk  

No dnes na to koukám trochu jinak. I RM má skoro každý rok jinou geometrii. V podstatě je to hlavně o 3 základních vě­cech

• Hlavový úhel pro určitou délku vidlice.
                • Místo kde je těžiště kola(ovlivňuje délka kola a výška středu nad terénem a dalších 1000 věcí)
                • Délka zadní stavby.

Ale nejen tyto to ovlivňují. Osobně mi připadá RB CRX takové jízdními vlastnostmi specifické kolo a osobně mi vyhovuje s vyšší vidlí-zdvihy 120–130mm

Já mám teď na fullu také větší halvový úhel a do kopce to hned taky lépe šplhá. V některých vlastnostech se to CRX dost podobá.Sám stále uvažuji kvůli jistější jízdě z kopce a jízdním vlastnostem v zimě-dát delší vidlu(s vyšším zdvihem)a snížit tím trochu hlavový úhel. Mám tam totiž vidlu kratší než na kterou je rám dělaný.Uvidím po zimě.

Jinak Já mám zkušenosti akorát co má kamoš RB CRX asi tak 3–4 roky staré-ty dnešní prý jsou trochu jiné, a tak netuším zda mají stejnou geometrii.

0 0
                • Pi†el  

No proto se divim. Ten muj RM ma vetsi hlavovy uhel, delsi zadni stavbu a delsi ramovou trubku.. takze ciste logicky, to RB do kopce musi drzet mnohem hur..

0 0
              • Volf  

tzv. model GEKON :-)

0 0
          • Omen  

80 je na nic kamarád tam má rebu 115 a v pohodě s tím jezdí všude

0 0
        • Cejlon  

Každý podle svého gusta:-)

0 0
        • Pá-dlista1  

Rozdil je u CRX vel.L cca 9,9mm. To jen tak pro poradek :)

0 0
    • gummo  

Cau hele jestli ses z prahy tak si zajet do zakaznickyho centra na Roztylske namesti a tam te na nem nechaj na den za vobcanku projet!!!!

0 0
      • jakub  

uuuh panove ja vas nechci nak poucovat, ale davat obcanku jako zastavu je prestupkove jednani za ktere hrozi pokuta az do vyse 20 000,– no nic ja jen aby jste si na to dali bacha…

0 0
      • fousac  

na den?? enjoy ho mel puceny na cca hodinu… zkus se zeptat jeho, jak moc je musel ukecavat..

0 0
        • enjoy  

no zas tak zly to nebylo,proste rekli hodinu a hotovo.a ja bych na tom ani dyl jezdit nechtel,hrozne mi to nesedlo:-).vidle co sla nadoraz ve stoje,SRAM X.O(fuj:-)) a uzky riditka skloneny dolu.no fakt mi to nesedlo:-).jeste ze jsem ten ram proste chtel a nic me nemohlo presvedcit o opaku:-)

0 0
          • RomanH  

Tak jsem si jej pujcil v ramci SportLifu a jsem za to strasne vdecnej. Ted uz vim ze CRX si urcite kupovat nebudu. Prislo mi strasne kratke. Sice se to vyborne toci, asi bych na nem byl o dost obratnejsi v lese mezi stromy, ale nedovedu si predstavit, ze bych na nem mel ujet 100km svih. To uz mi vice sedelo to RB1300 – i kdyz je papirove stejne dlouhe, prislo mi o kapanek delsi, ale stejne porad kratke. A to jsem jeste o 2 cm kratsi nez Ty. Ani se mi nechce verit, ze se v prudkych stojkach nezveda (takove jsem v Arealu vystaviste nenasel – pouze jsem se projizdel po rovine, sterku, pres obrubniky a po schodech). Potkal jsem se tam s kamosem, ktery zavodi. Prvne mel Treka OCLV, pak RB1300 a soucasne CRX i ta 1300 mu prisla kratsi nez ten jeho minuly ram, takze to nebude jen muj pocit. Ve stredu si jdu vyzkouset GT Zaskar.

0 0
            • Cejlon  

Když jsem měl kolo sestavené,tak se mi zdál rám být také krátký a vysoký,ale po čtrnácti dnech se mi na CRX jezdilo úplně parádně.Ted ještě doladuji trochu posed.Já si už nedokážu představit,že bych těch sto kiláků jel na něčem jiném než na CRX:-))

0 0
              • RomanH  

Me to prislo jak starsi Cr-Mo Fort, ktery mam na chate. Na kratsi projizdky po lese a blbnuti dobry, ale na delsi svih proste ne. Kazdymu si vyhovuje neco jineho. Ja mel prvne toho Forta, pak Rock Machine – oba biky meli kratsi geometrii. Soucny Amulet Genesis, ktereho mam jiz 6 let, je jen o kapanek kratsi jak Author a prijde mi to uplne optimalni. Ja preveruji delsi ramovku a kratsi predstavec. Uvidime, jak mi ve stredu padne Zaskar v M. Jinak asi zkoncim u Durateca nebo Authora. CRX se moc libi, ale kratke kolo proste nechci.

0 0
                • MartinXC  

Zdá se, že zraješ pro Kleina :-)

0 0
                  • RomanH  

Sel by mi k pleti :o)

0 0
                    • vlk  

měl jsem ho geometrie nebyla žádný extra zázrak, zpracování dobré.Ale taky nakonec praskl jako každý jiný rám.

0 0
                • Omen  

liodi já dávám na monsterovi AM 120km na sudetech a v pohodě ,běžně 100

0 0
            • zac  

ja sem taky zkousel a vim zase ze do toho urcite pujdu. Ten ram mi pripadal dost pohodlny a i kdyz merim 190cm tak L-ko mi nebylo zas tolik maly (kratky) jak jsem cekal, myslim ze XL-ko mi padne akorat…

0 0
              • Cejlon  

Přesně tak!!!Rám je velmi pohodlný!!Taky měřím 190cm a XL-ko mám.Sedí výborně.To kolo je vskutku tank,který přejede všechno a to je velice důležité.Stačí jen držet rovně řidítka:-))

0 0
                • zac  

no pak jsem si pro srandu zkousel monster DH a to je tank! :) Nevadilo by mi ho mit jako druhy kolo na odreagovani. Ale CRX je super! Jediny co me na Sport life zklamalo je, ze fox forks zacal dovazet cyklosvec a Vanilla R by mela byt asi za 15 000Kc, to mne celkem nastvalo a zkrizilo plany…

0 0
                  • MartinXC  

Cykošvec ? – To bude legrace. V létě jsme se u nich stavovali v krámě na Catlike brýle:

• jedny manželce sedly a líbily se
                    • tak jsem je chtěli vzít, ale ukázalo se, že náhradní skla co k nim patří prodali někomu s jiným modelem a na krámě zůstaly skla, co do nich nepasují …
                    • a byl to poslední kousek, což mě u dovozce docela překvapilo
                    • nabízeli nám na ně slevu 100,– :-)

Fox – budu se držet svých osvědčených zdrojů.

0 0
                    • zac  

a ten zdroj je i prodava nebo jenom servisuje? :)

0 0
                      • MartinXC  

Letos i prodával – vlastní dovoz z CAN. Protože ji už mám, zajímá mě víc servis a ND.

0 0
                  • enjoy  

a Racebike?

0 0
                    • zac  

race bike podle toho co mi rekli tak s foxem konci a dokonce mi v nedeli rekli ze oni sami to vedi asi den nebo dva…

0 0
                      • enjoy  

takze to uz bude programcycle opravdu jedinej kamenak do kteryho obcas zajdu?

0 0
                        • MartinXC  

Teď tam nechoď a? nezdržuješ – servisujou mi nějakou rychlovku.

0 0
                          • enjoy  

neboj,nejdriv musim bike odprasit a nejak na to porad „nemam“ cas:-).ale pak tam kolo hodim,na ne zrovna rychlovku.mohli by konecne poradne udelat ty brzdy,vyndat vlozku se sedlovy trubky ktera tam vubec nemela byt,utahnout niple v zadnim kole,ktery se skoro vsechny povolujou… no mam to kolo moc rad:-)

0 0
              • zac  

sranda kdyz clovek vidi co napsal 3 roky zpatky… :)

0 0
                • Omen  

já jsem si všimnul až ted že je to 3 roky starý hlavně že sem dávám rozumy

0 0
          • Mlha  

S tema uzkyma riditkama mas uplnou pravdu. Byl jsem se na CRX projet na Sport-lifu a taky se mi na to nesedelo uplne nejlip. Ale spis jsem to bral jen pro vyzkouseni velikosti ramu. Doufam, ze s L neudelam ke sve velikosti chybu (183 cm). Idealni by bylo vyzkouset si i XL, ale oni nemaj a nikoho kdo ma neznam :(.

0 0
            • vlk  

s tím l bych si to ještě rozmyslel Darjan ho má v l a mu je sice dobře-nějakých asi 173 ale mě už malé na 183.raději si sem hoď dotaz kdo cv Tvém okolí ho má v xl a běž si ho zkusit.

0 0
              • Mlha  

Hm, nikoho v okoli prave nemam. Ale neni problem si zajet nekam jinam, kdyz najdu nekoho ochotnyho :). Ale jak na BF ctu, tak vsichni maj jen L.

0 0
            • RomanH  

Teda chlapi, ja mam 176 a to L mi fakt prislo kratky…

0 0
              • MartinXC  

Podle geošky je to rozvorem akorát L (cca 1080), horní rámovou krátké (590mm je spíš M), zase ale to má postavenou sedlovou, takže sedlovka hokejka nutná (bude víc komfortu), zadní šavle je 420, do kopce se rozhodně kácet nebude, představec aspoň 110, spíš 120mm (na postavu 176cm s normálně dlouhýma rukama). Na posed je krátké, na jízdu akorát. Teď ještě, jak je tuhé v záběru a jak moc vadí nízko posazený střed – to už chce projet. (btw – geometrie je to až na ten střed jako 19" Author Vision rok 2000)

0 0
                • RomanH  

Papirove mi to sedlo, realita byla jina. Byl tam 10 cm predstavec, ale u nej bych chtel zustat.

0 0
                  • MartinXC  

To je jasný – musel by sis na to chvilku zvykat, ale jestli už teď máš delší posed, tak by tě to iritovalo asi napořád.

0 0
                • senožrout  

Tak já jsem z Cannona zvyklej na 590mm horní trubku. A to je to 20" a Cannoni jsou celkem braný za delší geometrie. Tam jsem měl pčedstavec 120. U RB je v XL horní trubka dlouhá 600. Dal jsem tam představec 110. Podle výpočtů je pro mne ideál 715. Jsem zvyklej na 710. A je to OK. Rotvor kol jsem měl na Cannonu 1095 u RB je těch 1080. Je to živější. No a na RB jsem fláknul paralelogramovou sedlovku Cane Creek. A tém pohupováním po trajektorii dozadu je ta geometrie úplně vychytaná a vůbec mi nepřijde jako kratší. Navíc je to super pohodlný kolo na druhou. Akorát lavíruju, jakou tam dám jinou vidli. Moje původní Z3/80 to není nějak ono. Chtělo by to větší zdvih. Nejvíc by se mi líbila Marathon XC 05. Tam se dá měnou zdvih 100–120 páčkou. Ale ta cena…No bu de to ve mě zrát…

0 0
                  • MartinXC  

Hmmm, podle výpočtu (výška 179cm) mám mít overall reach (eff.horní trubka+představec) 695mm. Měl jsem na Attitude M-ku 715, teď na L-ku mám 745 a je to lepší, stabilnější.

0 0
    • Twisp  

Ptal sem se na stanku RB co by mi doporucoval s moji velikosti s 192cm a pry XXL. No nevim je to uz dost koza. Jeste musim zmerit svuj ram ktery mam ted a pomerit to.

0 0
      • Mlha  

Me zas pro mych 183cm doporucovali L.

0 0
        • enjoy  

vzdyt ja mam 181cm a Lko s 10cm predstavcem.ma­ximalne tam das 11cm predstavec. ze nekomu CRX nesedi je asi jasny,nemuze sedet vsem.kdyz se chce na horskym kole nekdo jenom vozit a ne blbnout tak at si koupi velkej ram:-)

0 0
          • jakub  

ja mam 175 cm a Lko, muj pocit z tohoto biku ?: pri prvnim svezeni sem myslel ze sem v zivote na jinim kole nejel okamzite mi sednul – je uplne bozi – nemenil bych

0 0
            • jakub  

Ahojte, tak se opět vracím s velkou slávou k RB, byl jsem z finančních důvodů nucen první exemplář prodat a už jsem to nevydržel, když pánbůh dá… bude zase… ale XL tak jsem na to zvědavej… heh Lko mi sedělo.. při nejhorším dám krátkej představec… na Lku jsem měl ale hokejku a tedkom bych měl mít rovnou sedlovku tak uvidíme… fakt se těším.. ještě není doma, tak jsem to snad nezakřik

0 0
              • ota  

já si ho nechávám ,ačkoli na něm teď vůbec nejezdím.bylo by mi ho líto,navíc,časem ho přeskládám ,měl by dostal lepší komponenty,snad.ale pokud nebyly peníze,dá se to chápat.jinak ne :-)

0 0
                • jakub  

hmm no tak jsem v prdeli… zareagoval jsem pozdě, esli by jste někdo měl k mání rám v dobrém stavu RB CRX v ceně cca 4.000 tak dejte pls vědět… nějako se domluvíme…

0 0
          • RomanH  

V podstate mi to prislo presne tak, jak pises. Na tocky mezi stromy a blbnuti v lese vyborny, ale na dlouhem svihu bych asi nevydrzel se zadama. Ruce mi to narazelo k trupu a zada jsem mel moc do oblouku. Je to hodne individualni, treba Daf pise, ze meri 178 a ma GT Zaskar v L a jeste tusim 120mm predstavec, to uz je hodne dlouha raketa. Dival jsem se na to M a to by mi melo sednout. Jsem zvedavej. Jinak ty kratsi kola mi prijdou jako specialita ceske kotliny – vsechny americke znacky (GF,GT,TREK,K­LEIN,CANNONDA­LE) maji hodne dlouhou ramovou trubku a u vsech bych pravdepodobne volil velikost M, ale u „nas“ L. Alespon je videt, ze se neda vybirat podle recenzi v casopisech a reakci kamaradu – zkouset, zkouset a zkouset.

0 0
    • zirecek  

Chlapi, jaka je zaruka na CRX? Klasicka, 2 roky?

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.