Zdar. Nejak mi nesedi prumer u sedlovky 30,9mm.Ja mel za to, ze ze to jede po sudych ciselch.Napr. na koloshopu ma Easton prave tento prumer. Ja teda shanim 30,8mm. tak me to docela udivuje. Je nejake vysvetleni?? Dik moc.Zdar bajk
Zdar. Nejak mi nesedi prumer u sedlovky 30,9mm.Ja mel za to, ze ze to jede po sudych ciselch.Napr. na koloshopu ma Easton prave tento prumer. Ja teda shanim 30,8mm. tak me to docela udivuje. Je nejake vysvetleni?? Dik moc.Zdar bajk
Zeby pereklep?? Ale ruku do ohne za to nedam!!!
30,9 mm dela Specialized … je to nejakej jejich factory default ;) asi maj blbe nakalibrovany soustruhy ;)
Tak to pak musej delat i trubky na tenhle prumer?!To pak musi byt nestesti.
jo jo, maj i trubky na tenhle prumer
a sedlovky maji THOMSON
Tak to je v tom dobrej bordel, doufam, ze mi domu neprijde 30,9 povazovana za 30,8.
Prumer 30,9 delal i Ritchey (Pro, WCS)
Také ROOX.
Takze nakonec je to vlastne docela beznej rozmer :)
Hmm.Taky zacinam mit ten pocit.BTW na domovskym webu jsem Ritchey sedlovky vubec nenasel, bud jsem slepej nebo to tam neni.By me zajimalo jestli prave Tom dela 30,8mm.
no asi si slepej :-)
www.ritcheylogic.com/…aloghome.htm, hned třetí shora na seznamu produktů :-)
no prisahal bych ze to tam nebylo :-)) Dik.
Ja bych potreboval sehnat sedlovku 29,2. Nebo nevite nekdo aspon kde redukci na 27,2 ?
V nejakem obchodu ti podle mne sehnaji, nechaji vysoustruzit hlikovou redukci.
Zkus kteréhokoliv zámečníka, který dělá s duralem. Osoustružit, vyvrtat a rozříznout není problém. Nezapomeň na délku aspoň 3 vnější průměry.
redukce USE (dováží MaxCursor) www.use1.com/…im_range.php sedlovka BBB eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=1337&kat=669&trideni=ID_KAT&pocet=10
Já mam na starý silničce průměr sedlovky 25.8 a taky bych potřeboval novou, úpně se na to bojim někde zeptat, aby na mě nečuměli jak na ******, sám sem z toho byl vedle, když sem na to hodil šupleru.
Klid…to sezenes jako nic…
Fakt??
Nooo…jako samozrejme ne jakoukoli a budes muset hledat, ale v pohode nakou sezenes…
Tak to v nrjbližší době vyrazim po shopech v okolí s sem zvědavej co mi řeknou, potřebuju dýlku tak 300–350
taky jsem sháněl, nakonec koupil tady, poslali na dobírku www.bike4u.cz/index.php?… jo a nápis šel dolu Toluenem :-D
Obnova tématu:
neví někdo o sedlovce s tímto průměrem, ideálně z karbonu a musí to být hokejka????
Případně redukce z tohoto rozměru na 27,2??
Jsem hledal ale zatím marně :(
Myslíte že použítí 30,8 by mohl být problém ?????
Mam nazbyt lehounce jetou 30.9 Thomson, zahnutou. Delka tusim 37, vnitrne zeslabovana hlina. Kvuli geo jsem musel menit za rovnou. Kdyz tak se ozvi.
zatím zkoumám terén, ale kdyby bylo potřeba, tak na tebe myslím :o) 37 mi stačí bohatě – klidně i 25 cm :o)
Tak zatím jsem našel Easton EA 70, ale 2,5 tis se mi dát zrovna nechce…neví někdo o něčem jiném ????
Dej redukci USE stojí kolem 250 kč z 30,9 na 27,2 a můžeš si vybrat sedlovku jakou chceš a ještě ušetříš.
tohle jsem potřeboval vědět že ta redukce existuje :o)
nemáš odkaz nebo nevíš kde by mohla být????
jo jo kdybych nebyl lýný a hledal že :o)
Jsem se díval že ale nepíšou ty průměry z kterých se redukuje pouze výsledný průměr – nebo je to, tak že jedna redukce je nějak univerzální pro víc průměrů????
Sry za blbý dotaz
já se fakt stydím za tu hrubku :-D
mají všchny možné a nemožné průměry Zrovna tu 30,9 – 27,2 mám na Duratecu a je to lepší než s originál sedlovkou 30,9 která mě zajížděla
tak díky za info, to by bylo úplně nejlepší řešení, protože svoji sedlovku mám rád :o)
ale ty jsi pokud si pamatuju nemel 30,9 ale 30,8 :)))) takze se nediv, ze ti zajizdela :)
šuplera hlásila 30,87mm tak nevím jestly byla 30,8 nebo 30,9 Thomson dělá obě míry
Ale měla nápis 30,9mm tož asi tak :-)
www.use1.com/…im_range.php stačí mailem napsat do Maxcursoru kód redukce, adresu a telefon a oni to pošlou, mě to přišlo PPLkem…
Jo a sedlovku USE raději vynech.
Specialized za 1350kč. Hokejka a 350mm
karbon??
kúp si sedlovku specialized, sú lacnejšie, cca 1800 Sk
ale já jsem psal že mi jde primárně o karbon.......
Kamarád má na santovi sedlovku easton ec 70 30,9mm.
U Gianta klasický rozměr u všech MTB kol. www.progresscycle.cz/giant/firma.asp?…
jj, vozim Ritchey Comp 30,9 mm
30.9 je urcite beznejsi rozmer ako 30.8. Tiez som zhanal 30.8 ale nikto to uz nerobi, aspon sa mi to nepodarilo u nikoho zohnat. Tak som zobral 30.9. zmestilo,. Islo to tahsie ale voslo.
no 30,8 jsem viděl minimálně u Pells
zdar boys využiju tento thread.Potřebuji sedovku právě průměr jen 30.9 a minimálně 400mm dlouhou-nevíte kde ji koupit?.Nechci Thomsona za 3 litry-prostě něco levnějšího.Rád bych koupil Ritchey Pro-nevíte kde???
díky Blackbiker
Ps:s 350mm se mi krátí šlachy:-)
Race Face 400mm viz. Giant v profilu
třeba tady tenhle by tě vyšel do 2000 cgi.ebay.com/New-Thomson-Elite-Seatpost-30–9-x-410mm-Black_W0QQitemZ320120908486QQihZ011QQcategoryZ106951QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem
Easton dela standartne tenhle prumer kdyztak… www.progresscycle.cz/firma.asp?…
2 helmen,Pebe,Zac: díkes,jen ty ceny jsou furt někde jinde než si předtavuji-chtěl jsem něco kolem tisícovky-je dalších x věcí co musím koupit takže nechci zbytečně utrácet tam kde nemusím.Takže zatím favorit Ritchey Pro.Ale díky Blackbiker
Easton: EA30–690Kč EA50–1090Kč EA70–1590Kč Když prolezeš e-shopy najdeš určitě lepší ceny než u dovozce průměr 30,9 je standart
chlape to co uvádíš jsou délky 350mm a jednu mám doma Easton EA 50,ale já potřebuju 400mm, v tom je ten problém:-)Ale dík za snahu pomoci
aha sem se nepodíval na délku sorry
Taky jsem ji sháněl a sehnal na www.trinity.cz Ritchey PRO 30,9 –400
Dej do vyhledávače sedlovka 30,9 a ono ti jich pár vyjede…
no právě že jich moc není-není to standart dle mne-normál je asi 30,8-těžko říct
no tak dnes jsem prozřel-úplnou náhodou jsem changnul s jedním borcem svýho eastona 30,9 350 za Shamana 30,9 ale 400.
Vůbec mě nenapadlo že Shaman Racing v tomhle rozměru dělá sedlovky:-)a ten Shaman 400mm není vůbec tak drahý jako 400vé Thomson, Easton a Ritchey.
Takže kdo hledá v tomto rozměru,tak Shaman Racing:-)maj dalších x rozměrů.Jdu se kuknout na jejich výrobní program jestli by se ještě něco nedalo:-)
zdar B.
Prosím nechci zakládat nový thread. Ta nová sedlovka je tak akorát-kolik cm musí být zastrčená v rámu Gianta Reigna? Vychází mi to tak na 8–9cm.Stačí to.Lepší by se mi jelo s těmi 8 vevnitř:-)Tzn. 32 cm ven-to je masakr!!!!
Dík za názor!
B.
Připadá mi jako bych měl 6 metrů:-)
Tohle je ten Shaman 30.9 400mm www.koloshop.cz/index.php?…
Potřeboval bych to tak asi centimetr pod jejich poslední rysku co je na té sedlovce
vždyť je to tam nakreslený jak má být nejvíc vysunutá ne??
Jinak ta ryska by měly být v rámu, ideálně ve výšce horního sváru sedlovky s horní rámovkou, ale jelikož reign má samostatnou výstuhu sedlovky, tak pro tebe bude ideální mít ji na úrovni té výstuhy
já vím že by to mělo být dle toho jak je to „nakreslený“.Na HT vozím taky min. 1cm nad tu rysku:-)Nejde jinak.
Já vím co by mělo být ideální-spíš se mi jedná o to jestli tomu rámu nemůžu tím že to chci zvednout tak vysoko něco udělat?:-)
Ono je to těžko pochopitelné,ale mně pak dost bolí šlachy když skoro zcela nepropínám nohy při šlapání.
Ps:jsem moc velkej biker-marný
sedlovku musis mit u reigna zastrcenou min. 9cm teda aspon u toho mojeho byvaleho to tak bylo
ok thanks chlape, 9 čísel a dělám si vlastní rysku:-)