Ahoj všem, absolvovala jsem své první dvě lekce spinningu, plánuji ho zařadit do své zimní přípravy. Dost mě zklamalo, jak málo se mi tyhle lekce po sportovní (a zčásti i technické) stránce hodí do tréninku. Je mi jasné, že jsou spinningy i cyklističtěji zaměřené, ale to není zdaleka případ toho v mém městě. Chci se vás zeptat – co vám vadí na spinningu (anebo indoor cyclingu tam, kde to spinning nemůžou z licenčních důvodů nazývat)? U mě je to obecně neprakticky vysoká intenzita celé lekce, fixace pozic, nesmyslné ježdění s 1 rukou či bez, tzv. „posilování“ tím že chodíte rytmicky hlavou + trupem k řídítkám a zpět, a skoto naprostá absence vyjetí se na konci lekce. Ještě v poslední minutě jsme jeli „kaši“ ze sedla. 1–2 minutový „naoko“ strečink na závěr jako by měl celou tu absenci vyjetí spravit. To jsou mé dojmy, přiznám se jsem dost rozčarovaná. Jaké máte zkušenosti se spinem vy? Jinak mě to láká po stránce bezva atmosféry i podmínek, ale ta sportovní stránka mě hluboce zklamala. Petra