Viděl jsem jen něco od Remerxe, a pak až komplet zapletená kola (Shimano). Jde mi o možnosti na MTB.
Viděl jsem jen něco od Remerxe, a pak až komplet zapletená kola (Shimano). Jde mi o možnosti na MTB.
Myslím, že seženeš pouze zapletená kola. Ale nějaké výhody toho výpletu moc nevidím.
Na těch remerxech to bylo tvrdé, velice tvrdé.. ale to také nebyly nějak lehké ráfky.. líbí se mi ten vzhled.. mě spíš zajímá, jestli to ještě někdo vyrábí, nebo už je to passé
hezký jsou, ale doma si je asi nevycentruješ :-)
Třeba jsou nerozcentrovatelné ;-)
tak o tom pochybuju, když to třískneš o šutr bokem mezi ty svazky v řekněme 40km/h, tak to na normálním xc ráfku (váha cca 500gr) půjde kukat svazky nesvazky… nebo má někdo zkušenost, že to unese i hrubší uacházení?
co ja vim tak to prave spis snese hur nez normalni:-)
já to tak myslel, jako že to vydrží mín než obyč. výplet, normální jsem myslel ne porovnání, ale normální ráfek, ne nějaký special na svazky s váhou 800gr… chápeš?
ja to nemyslel tak ze bych te chtel nejak opravovat ci co:-),jenom jsem se vyjadril a zaradil to za tebe:-)
Mám Remerxy s výpletem 4 × 8 na LX nábách a doma je normálně vycentruješ, protože maj normální dráty / mám tam nějaký DH /. Jinak vypadaj nádherně, jsou dost tuhý a v Remerxu ti je bez problémů udělaj a můžeš vybírat i z několika ráfků.
Kdysi podobne delali i 2×s, zkus zagooglovat, snad http://www.box.cz/2xs
V soucasne dobe to po nich prevzala firma Liko BB (http://www.likobb.cz/liko/) Naposledy jsem si tam objednaval zadni rafek loni na podzim a pohoda. Mam 2×S rafky na DT Hugi 240 (28 dratu) a naprosta pohoda – prumerne tezke, centrovat se daji doma bez problemu, jezdil jsem je 3 roky zavodne, ted rok bez zavodu. Jedine co jsem radeji netestoval jsou skory a dropik, to jsem se bal, ale beztak jako XCckare me to moc nebere ;) A celkem hodne dobre vypadaji, rozhodne bych je bral radeji nez ty levne od Shimana. Nicmene na ne nedas kotouce. A mit zbytecne penize, jdu do Crossmaxu nebo Shimano XTRek, ale ty jsou cenove uplne jinde. Jinak vyplet a rafek byl tusim nekde kolem 1500,–