Ahoj, potřebuju potvrdit, že to není blbost co chci udělat. Mám Author Mystic z roku 1998, který bych ještě rád příležitostně využíval, např. na venčení psů, nechávání před hospodou apod. Je mi líto ho vyhodit, protože jsem ho dostal, dost jsem si s ním užil, přičemž je v celkem solidním stavu.
Rozebral jsem všechno do posledního šroubku (kromě výpletu), vyčistil, promazal, vyházel opotřebované díly atd. Byla na něm úplně blbá „odpružená“ vidlice RST 281. Tu jsem sundal, protože slouží jenom jako závaží, a následně zjistil, že přední kolo nemá na čem držet, takže se nedá jezdit. Dost blbý, řekl jsem si, ale pak přišel s nápadem namontovat nějakou levnou, patrně ocelovou, pevnou vidlici. Vzhledem k tomu, že na tom kole původně pevná byla soudím, že geometrie bude OK. Takže to je situace, následuje plán, který potřebuju odsouhlasit (přijde mi, že je dobrý, ale znám se):
(1) Objednám tuto vidlici s krkem délky 240 mm a závitem 130 mm. (2) Až přijde, vezmu ji do servisu spolu se s tou sundanou „odpruženou“ a nechám ji podle předlouhy zkrátit. (3) Po ubrání ca 80 mm bude stejně dlouhá jako ta původní, pouze závit bude mít 50mm místo 40. (4) Doma to pak kolo zkompletuju a nazdar babi.
Budu vděčný za rady a komentáře.