Dospěl jsem do finálové fáze v rozhodování se o nové vidlici. Zbyli mi tihle favoriti Suntour Axon RL 08, Marzocchi MX Pro LO 08, Marzocchi XC 500 07. Ještě by připadal v úvahu Epicon od Milana, ale u něj mi příjde neadekvátně vysoká cena (oproti neupravené verzi) a navíc se mi vzhledově vůbec nelíbí. Chtěl bych se proto zeptat znalců v oboru pružení, která z těhle vidlic bude mít nejlepší průběh pružení (klidně oželím počáteční tuhost kroku, ale chci aby ve sjezdech po kamení atd., nešla při brždění zbytečně do zdvihu. Současný Axon S-RL 05 se ve sjezdu při brždění ponoří a pracuje na max. 10–20mm…) a jestli jsou vlastně nějaké rozdíly v jejich systémech (hlavně mezi XC 500 a MX Pro)nebo jestli by mi doporučili nějakou jinou v ceně max. 7000Kč. Použití bude na nezávodní XC, občas nějaký maraton. Požaduju vzduch, zdvih 100mm a LockOut, nastavení tlumení netřeba. O hmotnost vidlice mi až tak nějak moc nejde, očekávám hlavně její spolehlivost a co nejmenší nároky na údržbu. A jen tak mimochodem si držím stálou hmotnost 75–80 kg a vidlici budu používat s kotoučovkama (160mm kotouč). Díky všem za rady a prosím nepsat zbytečné komentáře typu „Suntour stojí za hov..“