v sobotu 27. se jede další ročník. kdo se chystáte?
v sobotu 27. se jede další ročník. kdo se chystáte?
p.s.: pár lidí do skupiny s „lemra“ výkonností na dlouhou trasu bych uvítal :)
27. čeho? Já našel v kalendáři 5.5. XC závod.
Ktery je mimochodem vyborny XC.
ještě doplnění… http://www.akcebilykamen.cz/
jde o olomoucko :)
Ještě jsem tam nebyl, jaké jsou ty povolené cesty? Všechno zpevněný starý asfaltky? Nějaký traily, který by byly povolený, tam asi nejsou co?
Ono to tam ani na ježdění po trailech moc není, s tím písečným podkladem by dostávalo kolo pořádně zabrat…
na webu mají mapku povolených cest. většina vede po asfaltkách, něco jsou polní cesty, pár jich je terénních, traily nečekej.
i tak je to ale zajímavá akce, libavsko je krásný kus země, hlavně severní oblast kolem Potštátu.
sakra…
mělo být a oblast kolem Potštátu :)
Díky za info, no asi pojedu. Ale protože nerad jezdím kolečko, ale radši z místa A do místa B, tak jsem zvolil lemra cestu :). Pojedu vlakem do Domašova a pak Libavá-Smilov-skoro až k mlýnu-Velká Střelná-Bores-Stražisko-Bílý kámen-Mrsklesy.
Myslím že ze Smilova okolo mlýna do Střelné to bude příjemný zpeštření. Na cykloserveru je to značený přerušovanou. . . Můžu poprosit někoho znalého o zhodnocení trasy? :)
ze Smilova směrem k mlýnu se sjíždí po hrubé šotolině, která zbyla pravděpodobně po staré asfaltové cestě, sjezd má asi 10% klesání
stoupání kolem Lichnice na Střelnou je asi 5%, prašná cesta.
Díky, tak třeba se po cestě někde potkáme. Supa poznám :)
ještě ti poradím, aby sis z té hlavní libavské štráse udělal odbočku na Varhošťská luka směrem na pramen Odry, tam je to taky hezké
Je to vesměs po asfaltu takže žádný pořádné poježdění. Spíše takové odpočinkové relaxko po asfaltu. Trochu lesních cest tam je, ale žádný zázrak to není.
1+
A ty polní a lesní cesty budou patřičně mokrý. Odzkoušeno včera.
uvidíme co to udělá v týdnu, polní cesty na Hané byly až do dnešního dne suché
Včera u Uhřínova ještě 1 m vysoké závěje a za Středolesím ještě slušný peklo na polích, po cestách se nedalo sníh + bláto. Nadmořská výška zhruba stejná, dole u Bečvy se na slunku práší ve stínu ještě vlhko.
No hlavně hned počáteční krpál z Mrskles stojí za to, pokud bude počasí, jedu, ale rozdíl na Velké střelné a údolí je markantní, nepodcenit oblečení a vítr je tam silnější než v peněžence po Kalouskových škrtech…
má to smysl absolvovat i pěšky, pokud se jde s kočárkem, tedy celková trasa nebude moc přes 10 km?
k prameni Odry, což je pro pěšáka asi ta nejzajímavější část, se dá dojít i jindy; na Strážnou (Bílý kámen) je to napřed dlouho do kopce a pak zas dolů po cstě, která bude plná cyklistů… do těch 10 km mě nic moc nenapadá
nemám helmu 8-( minulý rok mě vojenská policie sprcala