Pul osme a novy vlakno nikde, to koukam…:)
Pul osme a novy vlakno nikde, to koukam…:)
Co bysme si bez tebe…
Mista je tam kutwa dost :-)
Pomalinku frčím delší štreku, na Vzpírárně dám první kousek,je hezky ,že?
Bylo by to řešení výměna 10–42 na 10–46?
Jasně, je to 10%. 22/36 je ofšem ještě daleko lepší
Hmotnost: 502 g – Ne, raději knihu :-)
10–42 XG 11–50 má 400 g, dám lehčí plášť a úspora je tu – :). Popřípadě bezduse, ale to si nejsem jist hmotnostní úsporou
Tvl. to je psycho, ty ceny.
dvanáctkové SLX to jistí
Pěkné, to ale nedáš na XD ořech, takže ještě přikoupit ořech ( plus řazení, přehazka, řetěz) a je otázka, zda by na ten můj náboj šel
já reagoval spíš na tu poznámku o cenách, ale 51 zubů by jistě řešení bylo :))
To už můžeš koupit tu Sunrace 10–46z – je totiž lehčí než obě varianty SLXa a nemusíš měnit ořech ani řazení :-)
V německu to je o trochu levnější nebo lovit na bazaru no :-)
Aktuálně mám XG-1180, ale mám RaRa, který je o zhruba 200 g těžší, než byl původní Ground Control, ten tedy byl 2,1, teď RaRa 2,5 a Performance Addix verze. Takže při lehčím plášti bych byl na stejné hmotnosti. A myslím, že raminko u X1 přehazky by mohlo probrat o 4 zuby více. Kolik se ušetří, když se vyhodí duše a nalijte mléko? Myslel jsem, že se tam musí nalít minimálně deci, což velmi zhruba odpovídá váze duše
Obyc 29 duse ma tak minimalne 150 gramu mlika staci tak 80 ml takze na kole usetris tak cca 50 az 100 gramu podle vahy duse. Ale klesne ti valivej odpor takze ten wow efekt je o neco vetsi
Jdes dobrou nejlevnejsi cestou podobne jako ja, netreba do toho davat dalsi prachy a hlavne neres vahu kazety u toho tvyho smrdlani :-) Pokud mas hazku X1 tak dle tabulky no problem.
Nevite, jestli nekde v blizkosti maji testovaci sedla Selle Italia? Na netu jsem nasel jen bikegallery v Praze. Dik.
Trailové zpravodajství:
Jak to ted vypada na naucne? Ja uz tam dlouho nebyl kvuli popadanym stromum a taky kvuli zarostenym mistum. Na Kastenek nejezdim kvuli te zarostle sekci za potokem.
Naucna napohodu
Doplnim :)
Ten strom na naucne uz je odvetvenej , pred tydnem sme to tam pizlali protoze se tam nedalo skoro prolest
A ten strom na modre TZ kdyz jedes dolu je za zatackou tzn brzdil sem i ocima …
Ten odvětvenej strom už tam není, někdo ho ufik komplet. Děkujeme.
A na Kaštánkovi na několika místech potunila spodní okraj pěšinky divoká prasata, tak bacha :-)
Trochu to tu teda taky zaplevelím :-P
Z minulýho týdne:
Teďka:
ad: od Jinačovic k Zoo trailu podle potoka – cajk, jel jsem dneska včetně Zoo trailu
ad: Za rybníkama u nádraží Jehnice resp. potok bez lávky – najel jsem tam od severu, že ten potok projedu a pak nějak vyjedu nahoru druhej břeh. Bylo to hodně naivní, zůstal jsem tam pod druhým břehem stát na kole ve vodě a měl co dělat, abych se vyškrábal nahoru s kolem v ruce bez namočení bot :-)
ad: žlutá TZ od „U Buku“ směrem dolů k rybníčku Mates (Rakovci) – tam jsou klády v zemi paralelně na směr jízdy? To je to hnus i za sucha.
Uz od nepameti. Cekam, kdy konecne uhnijou vsechny.
Jo, jsou a vždycky byly. Za vhodné konstelace byly jetelné i pro mne, ale dobrý pocit jsem z nich moc neměl.
Přidám ještě něco vzdálenejšího a tak trochu z druhé ruky:
Polka na té soc. síti nazvané podle žrádla bohužel reportoval nejetelnou modrou TZ kolem Luhy od Oborskýho dvora k Vlčí skále.
2. co tam bylo necajk?
3. které sjetí myslíš? Toto? To pak ale jedeš skoro furt po šotce a to se nemusí hlásit, ne? ;-) Důležité je, co je tam níž… Nebo je tam ještě nějaká šotka?
2. Tam snad bylo přelejzání přes popadaný stromy (ve vlnách, jen s malýma přerušeníma, než to zase popadalo nebo to tam nakáceli) většinu z posledních tří let.
3. Samozřejmě myslím sjetí až skoro dole – je tam takovej mírně vracecí žlíbek s cestou. Prostě až narazíš k vícero velkým padlým smrkům, tak se trochu vrátíš a vyjedeš to po lehce zarostlé cestě na šotku. Větší část toho pěknýho singlu si teda užiješ.
Aha, dík, toho jsem si nikdy nevšiml.
Dával jsem to i sem ;-)
Ještě jednou zkusím, jestli to Paja vydrží a nebude radši sám chtít oddělený vlákna :-) Ale ať je to komplet:
[1] Na tohodle bacha, ten se s tím nesere. Myslím, že je to ten stejnej, co bez jakékoli cedule málem zabil holku se sluchátkama, co šla po zelené z Vranova do Kateřiny (aniž by o tom věděl, ale já to viděl, já tam byl :-)). Tady měl krátkej úsek se zákazem vstupu, ale stromy stejně už padaly jinde – jak jsem psal, nesere se s tím. Proč ale kácí i borovice a duby? A proč ŠLP Křtiny z trávy a kvítí kolem šotolinové dálnice Vojanka dělá z obou stran asi tak dva metry pruh „anglickýho trávníčku“? Jsem myslel, že se řeší kůrovec a sucho.
[2] Ten lehčí trail po okraji Hádecké planiny (nevyhlídkovej) má jedinej větší padlej strom, jinak paráda, bez ostružin a dalších strastí.
[3] Jak už tu padlo, sjezd přes zříceninu Obřanskýho hradu stojí za vyliž. Jet se to dá, užít asi těžko. Korýtka, suchý, sypký, drolivý. A ještě se tam zespoda drápou turisti (tak jsem to radši stočil na zřícenině do Těsnohlídka a pošetřil brzdy)
[4–6] Těnohlídkovo údolí u chat dole vykáceli a pak taháním dřeva lakatošem (asi k Resslovce) rozjebali lesáci do stavu tak osm let zpátky. Pryč jsou sice i kopřivy, ale tentam je singlík přes čistej potůček, ta džungle je cesta kolem památníku nad zříceninu. Aspoňže trailík po severní straně potůčku tam v tý spodní části furt je.
[7–8] Pepkův sjezdík zhruba ze začátku Obřanskýho trailu (u Hradiska) k mostu přes Svitavu u Těsnohlídka (s kvádříkem na konci) pořád obsahuje dva velký padlý stromy a mezi nima naprosto nepochopitelně ne až tak starý koňský hovna. Co tam v tom sklonu dělá kdo s hajtrou?
Super. A ta Lužánecká už je ok, akorát uprostřed je furt ta jama :-)
Na žluté pod Liščí lečí jsem trochu odstranil ostružiny, takže se to zase krásně klikatí bez krvavých následků, fotky nemám.
Tudy teď také ne, přátelé.
Tam bych řekl se pohybuje Pepek.
Zas jsem trochu odostružinil výjezd kolem Soběšických rybníčků. Tentokrát jsem trochu vzal i kopřivy čumící do cesty. Náročnost výjezdu stoupá po každém větším dešti, za chvíli z toho bude pěkný singl (s vymletým korytem po stranách) :-).
Tak toho tunelu u baseballu je škoda. Ale zase když jsou to jen papírové značky, tak to nemůže být směroplatný. A silnější vítr to jistě brzo utrhne.
Hádejte co jsem dneska přejížděl a přeskakoval na trailu Za hřbitovem?
Ano, i zde někdo nastřažil kusy dřeva. Větev ve tvaru samorostu na konci škvárového sjezdu je extra vypečená. Koním to evidentně podle čerstvých koblih nevadí.
Asi se přešaltruju na ranní ježdění. Teploty příjemné, a dneska jsem nepotkal vůbec nikoho – ani pěšky, ani na kole. A to jsem jel víceméně po značkách ři profláklých cyklopěšinkách. Jen ty vyplavené rygoly jsou trošku o ústa. BTW kolem Trnůvky a na Zlobici už to kůrovec schroustal slušně, a na Babě se to taky rozjíždí. Překvapil mne docela velký rozdíl oproti stavu v červnu :-/
jj, ráno/brzo dopoledne v 15–20 stupních je to mnohem lepší než v podvečer, kdy je stále 26+ :-)
Co furt máte proti třicítkám? To je krásná, pohodová teplota.
K vodě možná. Na kole je mi už moc teplo.
Poslední vyjíždku v téhle teplotě jsem pečlivě naplánoval podle potoka (vyschnul), ve stínu stromů (lesáci vyrubali), takže jsem v tom kopci na slunku málem chcípnul a spodek Prygl trailu pak dojížděl s úpalem jak ve snu…
A přitom pár let zpět mi vysoké teploty nějak extra nevadili, divné :-)
Třicítky na mě začínají být mladý…
Jo. Už asi 30 let.
To mi taky dela dobre na c…a
A neco pro Patrika
Ze by rodinna dovolena? ;)
Ja :-)
Koníčka jsem si teď o víkendu užil v Morávce. Krom toho jsme ale navštívili i minipivovar Lomňan v Horní Lomné a Kohutku ve Vyšních Lhotách, či jak se to jmenovalo.
…ale je tam pomerne liduprazdno :)
Taky mi tam chybí ta rodina :-)
Zdani klame ;-)
To ti chvalime, nacelniku, podle tech fotek to vypadalo, ze jsi rodinu nekde odstavil a vyrazil se flakat po Beskydech.
P.S. mladej ma pekny kolo, takovy povedomy, ten fotbalovy dres mi nekoho matne pripomina :D
:-)
:D
:-) Měli by mu dat taky trochu najíst.
Pekne, kua.
Zivot je horky – Bohu dik
Z tebe se stal barevnej trendy ladic :D teda az na tu helmu…
Ladic pian :-)
…nebo pijan?
Pijan už byl :)
nessser :-)
tvl. když vidim ten Romanuv škopek tak ve středu už to asi pude. :)
Teď sem u kaufu potkal Rocka :)
Já poslal synátora do světa… Dneska přišel pohled.
Vzhledem k zitrejsi destove predpovedi jedeme s Jaroslavem a Dusanem uz dnes.
Ste kundy, ja dneska nedavam. :)
Takže tady je ***** 1, ***** 2 a ***** 3 ;-)
***** sem, ***** tam
Celkem hezkej Cubík a Spešl. Až na ty chcíplý gumy :D
Pro tůristy dobrý.
Dneska repete?
To jsem zvědav na k…u.
Sportovní okénko
No to tu jeste chybelo :D
to je ten „fake“ auto co má motor vpředu nemůže dopadat na zadní kola
Asi to musíš zodpovědně osolit na „odrazové“ hraně a zbytek už zařídí vztlak vzduchu, působící na podlahu.
Asi to málo osolil, jinak z toho mohl bejt pěknej backflip :-)
Tak jak soudruzi, mám to už konečně vyměnit za druhou placku nebo to dojezdit na krev? Tahle má na zimáku 10tis.
To už musí fest cukat řetězem, ne? Dreml by ještě trochu pomohl.
Právě že necuká. Jen občas tahá, když je řetěz úplně suchej nebo od bahna, jinak cajk. Dremlovat se s tím právě nechcu, to je vojeb a taky bych to mohl odremlovat tak, že už by tam nebyly žádný zuby, některý jsou už dost tenký :-)
Nepadací převodník už to asi nebude :-).
Nevydává to v záběru nějaký nepříjenmý zvuky jak se tam řetez snaží zapřít? Mám mnohem méně jetý Absolute Black Oval, který jsem kvůli pazvukům přestal používat…
Tak je to na zimáku = provoz pouze cca 5 měsíců v roce + týden na těžko v létě. Na podzim a v zimě s tím jezdím bordelem, ale žádný rychlý vraždy a nikdy nespadl, je to origo sram x-sync a i teď na tom pořád krásně drží. Investice a použití na zimu se fakt vyplatily, předčí to mé očekávání. Pokud je namazanej, tak žádný zvuky nevydává. Mně šlo spíš o tu tlouštku zubů, zda to ještě riskovat, že při velkým záběru porupají a nedojedu na tom ani od krbu dom :-)
Co je na dremlovani za ojeb? Vzdyt to mas za 5 minut i s vyndani a uklizenim Dremlu.
Proč bych to dělal, když to zatím funguje i tak? To dřív ojedu zuby na tloušťku jehly :-)
Tak treba proto, ze by to netahalo?
Poznamka nebyla k tomu proc bys to delal, ale ze to neni vojeb :)
3placka vydží 3× tolik!
pokud tě neirituje jízdní projev tak dojezdit do zimy a na novou sezonu přezut
Ukradenej commnecal v Brne. Ale dost drsnym zpusobem.
Jesi si to ten manik nevymyslel tak potes koste.
Pokračování kauzy:)
Sláva, soudruhům se již podařilo zkrátit roxor téměř na polovinu…neuvěřitelné, jen mám trochu obavu, zda trefí ten dálniční průtah správným směrem…
Požádal si je o dokončení díla nebo alespoň o obnovu reflexního nástřiku? :-)
Pro Jirika a Excela, aneb Modri vedi :-)
A jak se ti s tou pevnou vidlí ze Súlova kolem Vlčí skály jezdí? ;-)
Bydlet v Beskydech, dal bych tam samo odpruzenou vidlu, nebo presel zpet na fulla. Ten tejden v pohode – dnes s detatky, Bily Kriz – Maly Polom – Slavic uplne v pohode. Hlavne ale smekam pred svisti, co vyjeli a sjeli.
Chudáci děcka: sodovka na stojáka – a jedem dál! :-)
Jedli vcera na Lyse, peso 18 km
Tak uz bys jim dneska mohl dat zas najist…:D
To je dobrá metoda, jak děcka donutit k turistice: Jídlo bude až nahoře! Já jsem se kdysi snažil šklebáky dostat na Babí lom průběžným dokrmováním sušenkama a když sušenky došly, tak jsme málem vrchol ani neviděli.
…a je po srandě…
Asi bude potřeba víc využívat průtahu přes město, zase se té Prace v něčem přiblížíme :-)
Zatím jen do pondělka, nechali tam jeden pruh na most směr veslařská. Jede to dvacítkou, kolona až do Kr.pole…
Kua, já myslel, že je to v obráceném směru a 14 dni to beru do práce přes přehradu :-)
Jaký teď bývá odpoledne provoz přes Veslařskou směrem ven v porovnání s předchozím stavem ? A jak vůbec cyklisti přejíždí ten most, když je přes něj svedena doprava z Žabovřeské ? Tam musí být docela plno, ne ?
Je.
Dyť už je to zase OK = most pro dopravu zavřenej a za ním opět staveniště.
Asi nerozumim, jak to tedy je, ono se pres most uz opet autem nejezdi v zadnem smeru a hlavni doprava je opet po Zabovreske ? Ja cekal, ze to bude zavrene na rok/dva…
Opravuji se, je to jak píše String.
Hádejte kudy se dá projet, když máte v této zatáčce najednou kolo v protisměru?
Normální ****** to vezme holt napravo mezi sloupkem a barákem. Chris Akrigg by to strhl doleva a vyskočil na zábradlí ;-)
:))
Jde to, ale musíš mít pravou kliku v horní úvrati…
On je tenhle úsek vůbec hustej.Když se začnou motat lidi(cyklisti i pěšáci)od přechodu směrem na Káčata nebo po stezce oběma směry,tak vznikají pěkný krizovky.Občas i nějaký auto.
wallride?
Pulpan asi zmokne :)
Sviňo…zmokl no, za Jiříkovicema :-)
Tak sam sem presel dvur a zaclo pochcavat, jen sem tipoval kde te to může chytit. :)
Buď rád, že jsem nezastavil a nešli jsme na pivo :-)
Tos klidně mohl aspon bys nezmokl :P ja si dal dva radlery a sel chrnet. Apropo v sobotu sem byl mezi stromy a supr knajpa kousek od baraku.
Na zootrailu někdo vytváří odpal z hlíny přes ten strom dole. Dřív tam býval kámen, kterej někdo čas od času odkutálel dolů a někdo z místních ho zase pracně dostával zpátky. Jako nemůžu říct, že umím bunnyhop, ale tady jsem to bral vždycky jako výzvu se přes ten kmen přehoupnout a občas se mi to i čistě zadařilo. Přitom se ten kmen dal přejet bez problémů i cestou nahoru. Teď to jaksi ztratí punc výzvy…
Že by eLeMko? :-)
Nene, já se už mezítím naučil bunnyho, takže šutr nahoru nedávám ani nevidím důvod, proč tam dělat odpal :-).
.
tak jsem včera potkal svou budoucnost, jedu si Kočičím žlebem od Ríšovky a borec na nějakým novějším bajku si to v té spodní rovnější části šmrdlal tak 40 protože asi neměl převody, já tam měl velkou tak jsem ho předlej tak 50-kou … asi mi to přišlapávání z kopce bude chybět, až budu na 1×12, ale samozřejmě lehčí převody do kopců jsou priorita :)
To je taky napad jezdit Kocicim zlebem dolu…
Tak. To jsem nejel, ani když jsem měl zlomenou pánev, žebra a klíčenku.
no pravda, většinou to jezdím nahoru :)) … a už před 6 rokama jsem tam dokonce zavedl segment na Stravě https://www.strava.com/…ents/5158508
… mám tam projetý většinu cestiček a jedu co zrovna chci ;)
Total retard segment.
tak záleží jak ho jedeš, jde to i na total retarda :))
Kdyby někdo nevěděl co s posledním prázdninovým víkendem. V sobotu děcka, v neděli dospělí.
Šíření dále povoleno (a vítáno)… :)
Pozvánečka.
Včera jsem to byl projet a slušnej terén… Snad to trochu vyschne.
Tvl, ten leták snad generuje někdo, kdo je placený za počet mezer :D
Dám to sem, bo do kvízovek někteří nechodí, že. NovýPěknýPřírodníTrailík na Babě. Začíná to na křižovatce: U Boudy. Začátek je v prudkém sjezdu (na obrázku nahoře), je tam taková šikmá větev a ta znamená začátek trailu – doleva!.Je toho tam víc, je třeba jet tam, kde je to ako-tako uklizený-tzn kde jsem to pro vás uklidil, soudruzi. Ze začátku trochu křoví, pak pěkný jetelný trailík, který se na konci ztrácí, nicméně jízdou v původním směru zhruba po vrstevnici se dostaneš na místo, kde se to dělí do 3 směrů. A tam už mě to přestalo bavit a vrátil jsem se k té Boudě. Pokud by se snad, třeba, možná, našel jedinec, co by tam jel, tak zahr. nůžky a nějaká malá pilka nebudou zbytečné. A ten další sjezdík z modré doprava je taky docela dobrý. Ta šikmá větev na 4. obrázku znamená: jeď doprava!
Peklo zamrzlo, pepek jezdi na Babu :D
Když se teď dá vyhnout té centrální dálnici, po které to hrotí ti sveřepí, nadupaní bikeři, tak to tam není špatný. Dnes jsem např. potkal jen zcela neškodné kolaře v počtu do 4 kusů.
Takovejch trailiku a ruznejch pěšinek jsou tam desítky, na druhe strane nad Kuřasem jsou i nakopane skoky … akorat ty vyjezdy na hreben jsou trosku narocnejsi no :)
Ty desítky jsou ale známý, tento je nový. Nad Kuřasem je to poněkud mimo moje dovednosti.
Tak nový je relativní
nomecz: Takhle to nemůžeš dělat. Sleduj…
pepek: Děkujeme mnohokráte – vypadá to báječně. Jak to půjde, zkusíme, projezdíme.
Presne to jsem chtel napsat, diky :)
Btw nema nahodou nekdo DT vazelinu na orech a byl by ochoten mi trosku venovat/prodat?
. . . . prořežeme, prostříháme, vykopeme, prodloužíme.
Kdepak ty věci …-(
Ten zaznam trasy ve mne evokuje takovy to „Musis si to odskrtnout“
Máš štěstí, že jsem to nezaložil.
Kvizovky jsem teda založil já, ne Pepek:-)
Nepochopils soudruhu, reagoval jsem na Pepkův příspěvek s tím, že kdybych založil srpnové vlákno já, bloknu mu to.
Procpak?
Pozůstatky totalitního myšlení. To víš, starýho psa nový kousky nenaučíš :-)
Však to sám napsal, že to patří do Kvízovek.
To by nikdo nepoznal, bo ani stravenkáři tam nemají záznam. Tam nebyl nikdo min. 10 let. Objevil jsem to pouze proto, že jsem tam nějak skoro téměř asi zabloudil – což je nejlepší metoda hledání nových cest. (Franta: shut up!)
Stav vody na českých tocích: rychlá vrstevnica stále špatná. Lesní bar: hrubě přeobsazeno. (Nemá ty Ralfy nasazený naopak?)
Pakliže je předek tohoto monstra tam kde je motor,tak to má dobře.
Na silnici asi jo. Ale v lese to lezlo do kopca ramenem napřed
Dybys mel FB tak to víš že se tam peče kýta. :)
Nj. Tam je špatně ten asfalt . Takto tam dojede hafo lidí na kole i autem.
Toto do kvizovek taky davat nebudu, bo je to dal vod Brna :)
Tímto se omlouvám letonickému Tourmaletu.
Včera mě Ždánickej les vyplivnul v díře zvané Snovídky, tak si říkám fajn, do Nesovic, jakože buzerantovic, je to kousek, jenže mě nenapadlo, že to je trasované přes takovou krátkou kurvu, prašivou, zamrdanou.V životě už mě tam nikdo neuvidí.
To se ti enem zdálo :-D Oba dva mají místy max. kolem 13%.
Morální dopad byl zdrcující, já už čekal jen cestu po rovině do Nesovic a vono toch tohle.
Tady na BF si soudruzi immervere stěžují na teror ze strany automobilistů. Dnes jsem si ovšem říkal, že někteří tu sprchu z ostřikovačů asi potřebují, aby se probudili. Kolista vysportovaného typu přijel ke křižovatce a protože chtěl doleva, tak se postavil logicky doprava. Blikla zelená, borec se rozjel doleva za urputného mávání levou rukou. V půlce oblouku začal mávat znovu za současného brzdění a parkování. Nechcaja mu najet do bicygla, poslal jsem to kolem něho doprava a protože nezbylo místo, tak na chodník. Místo provedení sebekritiky eště tam za mnou cosik pořvával.
Mozna by nebyl spatnej pohled nestranneho pozorovatele ;)
Co mas z toho. Znamej vcera dostal nahoře na slavkovaku dva bodycky od predjizdejiciho auta, kterymu se teda az napotreti povedlo predjet. :)
OT Pokud to někdo nevíte, tak U rozvaděčů v distribučních sítích je napětí v řádech desetitisíců ampérů
Tak o tomto si se mnou nepokecáš, ale třeba Peprle …
Z diskuze:
No a? Ve vysokých stožárech zas teče proud 400 tisíc voltů, a vadí to někomu? :-)
Tak feministky by ti jistě vysvětlily, že Ampéra může být stejně dobrá, ba i lepší v napětí, jak ten maskulinní Volt.
Jedna kvízovka soudruzi. Jak si myslíte, že se toto mohlo někomu stát? :-)
je mladej, silnej a kdovi co v posilovně zobou :D
Kulturní revoluce pokračuje se vzrůstající silou
vzal bych klacek a všechno to vyhnal makat do kameňa :)
Dnes to bude delší :)
Pockej, vidim dobre Golisa?
Aspon nejakej znalec :)
To vis, soused. S nim to ma dycky tendenci se protahovat :-)
Gratulace Polkovi k Bukole! A deset vteřin na Boba jistě potěšilo ;)
+1 vzhledem k tomu mimozemstanovi na prvnim miste je to prakticky vitezstvi ;)
Akorát příští tok bude muset přidat, v kategorii 40–49 je větší konkurence ;)
Dík. Nejtěžší ovšem nebývá samotný závod, ale přežít ten zbytek dne (noci) a nějak se doštrachat dom :-D
:D v tom uz mas ale letitou praxi.
Však se Tvá sobotní cesta domů včera do podrobna probirala. „Žije Polka?, Polka je nezvestný, Polka už se našel“ :-) :-) :-)
Co Boba, ale mne s tím časem nas*al!!! :)
Minutka? Budeš muset potrénovat :D
Evidentně máš rezervy a Polka se umí více vydat:-) Gratulace.
Kdyby mě náhodou někdo hledal, víš kde jsem …
Jawohl.
Když je tady ta řeč o kokotech, tak mi tak pripadne cca 10–20% řidičů co jedou rano do práce. Kua aby aviatik klickoval z pruhu do pruhu, když oba jedou prakticky stejně to mi hlava nebere. Asi zase zacnu jezdit 5:15
Mně zase vadí ti pomalujedoucí-to si myslíš, že tě pouští a on zatím čumí do mobilu, který drží u šaltpáky, aby na něho nebylo vidět.
Mne sere kazdej kdo nejede plynule nebo plynulost rozbíjí, jak pomalici, tak namustrovani zavodnici, komu tim pomůžeš ze ses na cervene o 300m dal o cely 3 vteriny spíš?
Jak to vypadá, když s. čobol rekonstruuje dvoupodlažní domek ve vilkové čtvrti…
Čtvrté patro zatím zastavily stížnosti a petice sousedů…
Když vy přistavět, tak my to poženem vo štok, když vy břízolit, tak my kachličky
To je novostavba, ne? Chápu to, že povolené měl něco, ale tohle rozhodně ne?
To znam, to se urcite taky jmenuje rekonstrukce nastavbou a pristavbou (u ktere z puvodni stavby nezustane ani cihla).
Tož jmenovat se to může jak chce, ale takhle jak to vypadá je to regulérní odstranění stavby a nová stavba.
Ale tohle není můj boj, ať si to užijou právníci.
Jasně. Povoleny měl 2patra se sedlovou střechou a staví 4patra s plochou, 8bytů…
Tož to dej vědít jak to dopadne.
8 bytu v tomto? Tak mozna 8 garsonek, ne?
8 bytů, tj. 16 dalších aut na ulici, že? :)
Nejméně:) Teď se jich tam vejde 12. Proto všichni staví brány, aby se už nedalo parkovat na ulici…
Když už jsem hledal tu Pekárnu, tak jsem se koukl i na Mniší horu (zootrail). V novém Plánu péče jsem našel některé zajímavé pasáže :)
Při severním a východním okraji ZCHÚ jsou stále patrné rezavějící zbytky původního drátěného oplocení ZOO. Přestože hyzdí zdejší krajinu, je vhodné je v lesních porostech i nadále ponechat, a to především jako bariéru proti případnému nežádoucímu pohybu cyklistů, motorkářů i hipoturistů.
V minulosti byla v údolní nivě zjištěna zvýšená aktivita terénních cyklistů a výstavba dráhy se skokanskými můstky, tu se však podařilo včas zlikvidovat
U severního okraje a podél plotu ZOO sporadicky projíždějí cykloturisté a hipoturisté, ale zatím k jejich pohybu dochází v tak malé míře, že nepoškozují půdní kryt, a není tedy nutné proti nim zasahovat.
Tohle zní úplně jak popis válečných operací…
Preventivně bych tam postavil dva zelený s trubkama vstřikovacíma a jak se objeví hipoturista hned bych ho jebl do hlavy, hned bych ho zabil.
Nechce se mi to hledat, ale nepadlo už někde soudní rozhodnutí, podle kterého nelze znevýhodňovat jednu skupinu před druhou (např. pěší x cyklisté) ? Samo s vyjímkou NP a NPR. Mám pocit, že to tenkrát vyšlo ve starém VELU (taková kartička jako manuál, když frčela Kvasničkova ČEMBA).
tak ať si dají hranice PP s plotem zoo a bude po problému :)) … to stejný Pekárna, úplně bych zrušil nějaké PP, stejně to tam funguje jako park pro Bystrc a tranzit pro kola z/do Žebětína.
Celá Pekárna je protkaná cestičkama takže ten provoz tam je velký, ale třeba to vylepší ta cyklostezka co tam mají dělat :))
https://zpravy-brno.cz/…take-raduji/
… ví někdo něco o trase? … já tipuju, že to bude kolem toho potůčku
Že by zabili tu sestišku za zahrádkama se mi nechce věřit. Bude jí škoda.
..a potok místo pod skálou poteče kanálem…
aha, tak chtějí využít ten tunýlek pod dálnicí…to jsme chtěli s Macikem už před 10ti lety..:)
Tak to su klidný.
Dnes tradicne v 16.00 odjezd, cca 18.30 prijezd hore, pokud by se k nam s Dusanem chtel nekdo nekde pripojit at da vedet.
Já, ale až v cíli.
Odkud budete tradičně odjíždet? Zase hřbitov? :-)
V tech 16 ze Slatiny, pres hrbitov ;) jet muzeme,xtj. cca 16.20–30.
V takovým horku sa bicyglovať není zdravý.
Tak na hřbitov nemusíte, dneska se tak brzo na kolo nedostanu :-/
Josefe neexistuje nejaka moto strava? Segmenty a tak?
Určitě existuje, jsem teď na Plumlově diskutoval u snídaně s nějakým Bavorem na BMW. Projížděl CZ a ukazoval mi mapu (německá), kde byly vyznačeny motorkářsky zajímavé úseky. Byla tam i avg/top speed na daný segment. Byla to teda silniční verze…
tady https://mapy.cz/s/jajofahuzu byl dopoledne odstavenej pes na vodítku, ale nevěděl jsem jestli si ho tam někdo dočasně nepřivázal, jestli ho tam ještě budete vidět, tak mu zavolejte policajty
jinak jednička v mariánským tak trochu navlhlá … jak kdyby včera pršelo i když jsem nic kolem Brna nezaznamenal
Ta průtrž v noci z pondělí na úterý ti nestačila?
Přšelo totiž už předevčírem a celkem fest. Včera večer bylo místama v lese hodně navhlo :-)
to vím, ale pršelo chvíli a je teplo, tak jsem čekal, že to bude víc suchý …
Tak u nás 16 mm, to zas tak rychle nevyschne. Co jsem se včera díval, tak zatímco u Soběšic napršelo víc, za Bílovicema na V už bylo sucho.
No, na „rychle vrstevnici“ od Hadku byly celkem kaluze.
Včera to nějak zapadlo, ale dotaz nejspíš na Polku a Motýla. Nějaký tip na 27.5" pláště pro kluka? Lehké a levné, šíře 2.1–2.25, zatím nejspíše s duší.
Nebo Conti RaceSport (Xking nebo už pod značením Cross King – za 900 Kč na koloshopu, za 400 Kč to tu dával LM, ale už jsem ho toho zbavil), nebo Specialized FastTrak, nebo klidně i Maxxis Ikon (jestli nejezdí většinu po silnici – pokud jo, tak pak od Conti ne Cross King, ale Race King či Speed King). Jinak pokud nemaj vyloženej (a ne takovej ten fingovanej, kde jsou škrtnutý jakýsi nesmyslně nadsazený ceny) výprodej, tak gumy v DE zpravidla neseženeš výhodněji než u nás, např.:
https://www.bike-discount.de/…lding-690511 (je srovnatelný s Koloshopem)
Edit: Jinak ještě pořád mají tohle u Svorady – https://www.kolasvorada.cz/…rak-650bx2.2
Edit 2: Zapomněl jsem ještě na Maxxis Aspen. Pokud překousneš šíři 2,1 (úzký) pro 27,5", tak je to ve všech ohledech dobrej plášť na XC.
Taky díky, projdu to. Cross Kinga moc nemusím, nejede, a v mokru stejně nedrží :-/ Fast Trak mne nenapadl.
Tak to už dělám 3 roky něco špatně? Jsem myslel, že jede. A mokro? Cotoje mokro?
Cross King ve verzi RaceSport samozřejmě jede. A hodně dobře. Obligátní testy valivýho odporu sem dávat nebudu, ale mám to i z vlastní zkušenosti. A jako zadní guma je solidní i co se gripu týče, na předku s ním musí člověk bejt sakra vopatrnej, to jo.
Ve srovnání s RK je (a býval) vždy pomalejší, minimálně bejval hubenější a zas o tolik líp nedržel. Dopředu bych si RK ani XK dobrovolně nedal, vzadu je/byl RK jasná volba (větší balon, menší odpor). Ale fakt jsem to už léta nezjišťoval, takže můžu být úplně mimo. Já jsem spokojenej s klasikou NN/RaR 2.25 (u RaR teda stará verze, nakoupil jsem do zásoby ve výprodeji :))
Raceking mel vzadu dost slabej zaber. Ve srovnani v RaRa to bylo zklamani.
Mně se naopak vpředu zdá být Xking zcela čitelný a državý plášť.
Šťastný to člověk. Já si při první pomalé a opatrné jízdě několikrát málem rozbil hubu, pak ho hned dal na zadní kolo a ani tam to nebylo ono :-)
Třeba je to jak v F1 – když s tím jedeš pomalu, tak to nedrží a nebrzdí :-)
Že ty tam máš duše?
Se mi to bez duše s rozumným tlakem vepředu žvejkalo, s vyšším tlakem to zase odskakovalo a nedrželo. I na zadním kole mi to v odkloněném svahu odjíždělo dolů zatímco přední kolo s jiným pláštěm drželo stopu :-)
To se mi stávalo s RR bez duše, že jsem stejně nemohl použít nižší tlaky, bo se to žvejkalo a řezalo se to na boku.
To jako fakt? Já už ve předu nic míň državého jak NN nechci, hubu si umím rozbít i jinak :D
Nicméně kdo umí, odjede na čemkoliv. Viz tady Sam Pilgrim…
Tak možná se něco změnilo, původní XKing moc nejel (třeba ve srovnání s RK nebo RaRa).
Sjel jsem 2ks 2,2 vzadu a az na to, ze proti 2,2 racekingovi byl podvyzivenej, jsem nemel vyhrad.
Škoda, že tam teda nemaj víc verzí XKinga:
https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews
Performance je určitě citelně pomalejší než RaceSport a u nás se ještě často prodávaly jakýsi rádoby Performance určený pro OEM trh, který byly možná ještě horší.
Díky. Něco o RoRo jsem si matně pamatoval (dcera na 26" je má), ale ta cena mne trochu vyděsila. Z Ralpha vpředu mám trochu obavy, nicméně je pravda, že za mokra s děckama moc nejezdím.
Díky, zkusím prošmejdit UK a DE shopy.
Myslíš, že ten v reálu tak 2,1–2,15" a 510gramovej RoRo je v něčem pro děcka overkill? Spíš bych se bál, jak dlouho a jak to kde bylo skladovaný.
Ten RaceKing je dost možná nějaká ta OEM varianta Performance. Což u RK nevadí tolik jako u XK. Připomněl bych, že RK oproti XK výrazně hůř brzdí a v blatě se to vůbec nedá srovnat. Takže záleží na to, co by se s tím jezdilo.
Schwalbe 2.25" mají přece odjakživa 56–57mm. Je to zbytečný pořizovat pro 30–40kg dítě, když bohatě stačí 2.1" i na celopevňáku + ještě nižší hmotnost pláště jako bonus.
Tak ta sirka zase doda vetsi pocit jistoty
a větší valivý odpor :-)
Naopak.
vyjstegumy :-)
Za fidorku ti venuju crosmark
To je ten z předního kola? :-)
Jasně :)
Pritom tam legalne muzes bivakovat – pokud by spali pod tapem, mohli je poslat do …
To zas zavání pozemšťanováním co je stan, co není stan a co je vlastně stanování. :-)
To neni o stanovani, ale taboreni x bivak.
U soudu uz padl prelomovy verdikt, bivakovat muzes v CR prakticky kdekoliv. Pral bych si, aby to kluci dotahli k soudu, vyhrali ho, a cajti dostali po tapkach.
Edit : A co tyce vyuziti dronu k monitoringu pozaru, tak na prvni pohled mi to prijde fajn, ale rusit pres noc v CHKO ptaky dronem asi taky nebude uplne OK. Cele mi to tak nejak vyzniva, ze si kluci koupili hracku, a ted ji chteji obhajit.
To mi taky doáže zvednout adrenalin. Přitom z pohledu ochrany přírody je tohle mnohem větší hrůza: https://www.idnes.cz/…po-cesku_hig
jj
Rameno dnes kulminuje.
Mlýn se zase točí…cha cha chá
Davej davej ;-)
Čertík na Pisáreckém XCO okruhu vesele eroduje a je to stále větší maso :-).
Je září.Pod jakým názvem mám hledat?
Ahoj, nemáte někdo tady v Brně na půjčení klíč na misky Hollowtech II prosím?
už to zamkni :)
Takovy veci ja nedelam :)
Si snad příště natocim budík :)
Dělá nám v tom bordel!
Však sem už nemusíte psát, máme nové vlákno :-)
Me spis sere ta debata vo salinach, vo tom si můžou tlachat na buku :)