Pro tento tyden vystupuju z O tymu, muzu ut, st i ct.
Pro tento tyden vystupuju z O tymu, muzu ut, st i ct.
Taky tak :) Pokud tedy nepadnu vedrem.
Za mne středa, čt nemohu.
P.S. kde máš Adara?
Ad ADAR/ Už jsem to vygůglil správně díky mému nejkamarádovi.
:-D
Jede nějakej dobrovolník navrch dnes?
Ňet, byli jsme vcera, snad streda.
Pocitam dle Dusana se stredou. A cil vlastne jeste nebyl urcen.
Jestli pojedete nahoru, tak máme s Polkou na Dušana pár otázek na téma:
:)
Copak, oprášil vás a ještě pustil ostřikovače ? Tak mohla to být manželka, že ?
Je tam smajlík…
Nás ne, ale v jednom z těch podjezdů Bilovice-Adamov to ***** vzal do protisměru, škoda že tam zrovna nevjela tatrovka kua, to by byla podívaná. Mno a pak jeden bavorský čudič musel nutně za každou cenu předjíždět v Adamově.
Jedovnice – rybník – plavky s sebou
V kolik kde?
Ve čtvrt na šest ležím u rybníka a piju Primátor. Ještě mě bolí po pondělku nohy a zítra znovu.
Nejede někdo autem ?
Děkuji za příjemný doprovod skoro až domů s.Pepkovi a s.Polkovi
Neni zač, hlavně že dobro došli, nakonec fajn změna, to koryto na zelené je bomba :-)
Tys měl nějakou jezdivou fčera, pomalu jsi obkroužil celý kras. To Depka se s námi nudil.
Pojal jsem to prosoudružsky :-)
Trénuješ na Bečvu, co?
Jo. Pěkných 65km, trasa byla vynikající (díky vedoucímu zájezdu) a návratová prodlužka (obchvat 200 metrů asfaltu ) byla taky dobrá
Koryto na zelene?
nebylo to koryto po zelene?? :-)
Jinak Polek nás zatáhl pod Bukovinkou na speciální prodlužku a hlásí: „Tady jsou malý prasátka, ale dobrý, bachyně je už pryč“ (!!?)
To je nejaka novinka vymleta vodou?
ne, to je přece standardní koryto na zelené
jako kamenitá cesta úvozem j e najednou koryto? :)
Koryto je asi endurospecific ;-)
tak je fakt že úvozem se taky hnaly krávy na pastvu, což jejich výkon popravdě trochu degraduje :)
Odjakživa se tomu říkalo koryto, teď je to navíc zúžené na šířku řidítek, tak nevím, kdys tam naposled hnal ty krávy, Františku.
Zluta od policajtu do Bilovic je koryto, pak je jeste to tvoje „nejetelny koryto“, ale o teto ceste jsem nikoho jako o koryte mluvit neslysel.
slovíčkaření, kdybys jel s námi, tak bys koryto-nekoryto neřešil
Ja jsem ale nemohl, musel jsem jet s Maňasem a dat mu tricko, aby byl drticspecific ;-) a mapu, aby se neztratil v Beskydech (i kdyz nevim, jestli zrovna Jardu nejaka mapa zachrani)…mozna jo, kdyz ji pujci
…Dusanovi.
Ma to tvar koryta? Ma.
Ale jo, akorat me nenapadlo, ze by tomu tak nekdo rikal, a proto me zajimalo, kde to je ;-)
Kdybych to napsal já, tak jsem mimoň, ale když vy tak jste hrdinové. To je jak s tím koupáním.
Vypadá to jako žleb v malém, takže žlíbek, či žlíbeček.
uvozove ceste byt uzke se nikdy koryto nerikalo. a jel sem tama naposledy nedavno.
Slovíčkaření ;-)
Novinka ne, ale dolů to jedu jednou za uherskej rok.
No a z toho koupání bych nedělal unáhlený závěry.
dneska rano jsi na gajdosce vypadal trochu zdrblej, co ti fcera udelali? :)
Nevykoupal se…
Nevyspalý.
Byls jeste u Micudy? ;-)
Ne, i tak 2 hoďky deficit je znát.
To musíme do příště ještě poladit.
Fčera jsem byl mimořádně na výletě s bílým baletem a v Újezdu u Boskovic je nádherný přírodní koupaliště, navíc minimum lidu. A dolů Brantecovy parádní serpentýnky.
Myslis toto?
Ach, ano.
Stejné máš přímo na návratovce v Řicmanicích, nic ti nebrání při návratu tam hupsnout. My tě pak vyzvedneme.
Nesrovnatelné.
Já :)
Bud jsme se minuli nebo jsi nocni vlk.
Bob jezdí vždycky dřív, to ses asi teprve škrábal pod blázincem hore, když už byl u javorů :-)
podívejte se na netu na JM zprávy v 18:00, nějaký info o cyklostezkách a trasách … potěšilo mě, že jako exemplárně nejnebezpečnější úsek označili to zúžení mezi Českou a Kuřimí, tak snad to začnou řešit jako první, jako nebezpečný tam byl celý tah na Tišnov, což se nedá nesouhlasit. Ale taky tam zařadili imo zbytečně úsek Nový hrad – Blansko, vybraný tam byl i úsek Bílovice – Adamov, ale tam paralelní cyklostezka stejně není kudy vést.
Já chci cyklostezku Ochoz – Březina :)
Náhradní variantu zavřeli.
To prosekas macetou resp. projedes vozikem a vono to slehne.
Šutry tam dali.
Ty sutry tam ale byly porad (akorat ne tak u sebe), ne ?
Ještě minulou st v pohodě, kua !
A tak sutr neni zed (pokud teda v tom lomu neprska ochranka)
Právě, že nějaký auto jsem minule v tom lomu viděl, přes závoru se dostat museli legálně.
Dyt vedle sou kere.
pani K vypada jak dyby si pri tom zapomela sundat kalhoty :-)
;-)
Kam zavelíš, tam budu.
Lehká hádanka: potkáš ho jednou za 3–4 roky, pusu má furt od ucha k uchu, v tomto počasí je jak ryba ve vodě … kdo je to ?
Neříkej, žes ho potkal na kole :-) Taky jsem si na něho v tomto počasí vzpomněl.
Konečně normální hádanka, ne jak ty fotky vedle :-)
Lehká hádanka: potkáš ho jednou za 3–4 roky, pusu má furt, je modrý … kdo je to ?
Voldemort.
…ale ze to trvalo :-)
uz vstavas? :P
:-))
Na to, ze se tu ukazes jednou za uherskej rok jses nejakej drzej :-P
Není drzý, to je zdravé sebevědomí dnešní mladé generace:-)
Jaka mlada generace, vzdyt mu tahne na 40 :D
No to si ještě počká. Právě si fčera stěžoval, že asi stárne, páč na silnici je to samej š…n a necítí se bezpečně.
No vzdyt to pisu, na 40 mu tahne…
No, chtel sem neco napsat, ale jeste rok pockam :o))
Budu si objednávat z kupkola, kdyby se chtěl někdo přidat, tak prosím dnes do 15 hodiny.
A čemu tím prospěješ? Druhé straně?
Pája by to měl zablokovat, šíření poplašné zprávy – až 3 roky natvrdo.
Takoví jak ty to drží pod průměrem. Ale to neubráníš, hochu, to ne.
Počkej až ti Čez doma zhasne, aby Motýll mohl nabít auto.
Mně by Tesla nevadila…
Tesla by byla dobrý auto – kdyby tam strčili osmiválec.
Včera jsi myslel tohle ? To by vyšlo: 4536 CZK (205.68 USD) vidle + poštovné, 953 CZK DPH, a 550 CZK proclení. Tedy celkem 6039, což už zas takový terno není (a rozhodně ne „čtyři tisíce“).
To je ta samopopravovací vidle co tě dostane na chirurgii, ne?
já jsem koupil od germána na Ebay, pružina+vzduch
Pružina? Tak to nic…
Kolik to váží v 26" na RU?
1798 g – podle CRC
Na co Teslu? – Benzinový diesel! Účinnost: vyšší, Noxy nižší, CO2 ku*va nižší, cena nižší, nároky na Černobyl: nulové, riziko upálení zaživa: nižší
Ze by Jst vyrazil zase smer Viden? :-)
Podle helmy a kola ne :-)
Jo no, jsem si toho vsiml az pozdeji :-)
je to ***** z buzerantovic :)
Jen nerozumím tomu, v čem si tím jako polepšil, pokud neměl šulina přicvaklýho k pravý bradavce tak to musela bejt tortura.
No vsak
Borci malej dotaz junior (6let) se nadchnul pro stanovani a uz moc nevim kam ho v okoli Brna vytahnout. Podminka je aby sme tam nikomu nevadili a bylo to nekde zasrtceny. Neco zajimaveho K VIDENI by tam taky mohlo byt. Pokud by se dalo dojet MHD/vlakem s naslednym pochodem znacka ideal.
Diky za napady
Na jak dlouho ? Muzes s nim jet treba busem do Bitese a pak jit Bilej potok do Bitysky / Brna. Podobne i Oslavka / Jihlavka, stejne tak i Kras (jeskyne). Na jednu noc se v lese ale ztratis prakticky kdekoliv – jde o to, co ma klucina rad (skaly, vodu, hrady,…) – podle toho bych asi vybiral.
No vpodstate asi na vikendy prazdniny mame uz plne takze to zari by sme nekde pochodili pokud to bude u vody jedine fajn , ten bilej potok me taky napadl
Jestli u vody, tak kolem Dalešické přehrady: malebná krajina, ostrovy, na které se dá doplavat, nikde nikdo neprudí, všude málo lidí, čistá voda.
Jedeš zítra do švoncovky na kvalifikaci?
nee, prý chcu být uplně jinde :-(
takze jedes sekat travu do prostejova nebo do ktere ******, nevim proc ale jako kovozemedelcovi je me te lito. :-)
přes Prostějov do Přeróva
..musím zkontrolovat, jestli to s.Rosi jezdí pořád stejně..
t.j. 50cm od lajny..:-)
Jak už psal Roman, třeba kolem Oslavky by se vám to mohlo líbit.
Diky vsem za tipy
Kdo nestihl minulý měsíc koupit Skilhunt H03 NW na GearBESTu a chtěl, tak tady je funkční kód na cenu $28.99: http://budgetlightforum.com/node/52547 (LSFDRUI).
Jelikož surfaři nastavili nadlimitní teplotu na čtvrtek, tak by diskuse měla býti celkem jednoduchá: utorok x středečka?
Středa, můžem si prosvištět zase nějaké ty zkratky ;-)
tentokrát budu opatrnější, ta prasátka mě posléze trochu znervóznila :-)
Hajnej ti vysvětlí jak to s nima je, v klidu.
Dnes běžmo sem https://mapy.cz/zakladni?…. Poradíš nejkratší skrz Brno ? Stačí od spalovny, ze Šumek to znám :)
Na tu Bratislavskou tady tudy, tudy tady.
..a dál na žabiny
Tak prý st a prý nejsi vedoucí.
Gdotořekl? Já to nebudu dělat, každý chce jet furt někam jinam do p***, furt chaos, žádného vděku se člověk nedočká.
Nechysta se v nejblizsi dobe nekdo neco obednavat ze superstaru ?
Potreboval bych tuhle kravinu tak ze bych se sabl o postu
Dneska nahoru někdo, já se jen otočím s vozíkem na Základnu a přistanu u L.
Mittwoch, ja genau. Tam budes driv nez obvykle?
Yes.
Musím se šetřit. Jsem včera nějak moc spěchal domů.
Měrka k měření ventilových vůlí
Aha, mno vida.
Říká se tomu spárové měrky, ale to dušanovi neříkej
Velká cena je slyšet i dnes i když franta řekne, že to není možný.
jasný, kdoví co slyšíš :) soused si to pouští ze záznamu v telce :)
Jsem nucen se dostaviti silničně. To jen pro nějaký nesmyslněterénníchytrolíny.
Nedele 13/8 vyjizdka z Brno – Sever (Lesna, Sobesice, atd)…
(moznost na bilovice, Adamov, Macocha, atd).
80–100 km dle chuti…
Kde se prida…
..ale xc závody se na 100km nejezdí..:)
Zadna reakce… takze rusim a vyrazim solo…
Já jen kdyby to někdo dnes neviděl
Neviděl. Hustý.
„Uživatel toto video odstranil“ ;-) Co tam bylo?
MotoGP: epická bitva Dovizioso vs Marquez v Rakousku
Epická … hmmm.
Sice akuvrtačka, ale ten obal… http://www.autoforum.cz/…ej-750-koni/?…
Ideální na cestu do hokny. I ty Babice by mě asi bavily.
to bys už asi žádnou hoknu nepotřeboval
Zítra obligátní Buk ? Já ještě silničně.
Potřeboval bych od některého znalého soudruha poradit nějaký singl z b.1 do b.2…:-)
nevymejšlíš si tak trochu? :)
Kaviarovy tousty ;-)
To musím jet fuckt na tu bukvicovinku přes Obřany kuwa..?:)
pres stranskou na podoli a na mokrou hostenice buk
To je dobrá náhoda, jsme se Standem skoro sousedi:-)
Adamov – Útěchov
Utechov pride… :-)
V jeho případě by se mělo přihlížet k váhovému koeficientu, včera jsem ho po dlouhé době zase potkal a málem přehlédl za dopravní značkou.
Tak v te Premium verzi Stravy si můžeš nechat zobrazit žebříček i podle hmotnostního nebo věkovýho rozmezí :)
Vsak to tam je videt, brantec ma podle toho jejich watovyho odhadu o vic jak 60 W vic, pritom ma o 3 vteriny delsi cas.
Díkec za poučení. Údaje vidím taky, ale nedokážu z nich vyvodit správný závěr.
Z toho vyvodíš, že na Karoše působí prakticky nulový odpor vzduchu a zanedbatelná přitažlivost.
Takže Karoš jednoruč a Brantec na krev ?
Karoš na vodu a Brantec na pivo. proto má Brantec větší výkon a Karoš je zase rychlejší. :)
Ne, Karosovi na prakticky stejnej cas staci pri jeho vaze mensi vykon.
To si neodporuje.
Nevim presne co myslis tim vyrazem jednoruc, ale jestli neco jako v pohode, tak to si odporuje.
S tebou do sporu nechci jít.
Neboj, ja si te kvuli nejake malichernosti nesmazu, jak by to nekdo mohl treba udelat ;-)
:-)
Jsi sice v O teamu, ale taky si tě nemažu.
No, tuhle jsi mi psal, ze jsi se mnou skoncil ;-)
Tak co si budem nalhávat, po intenzivním 14ti denním tréninku ve Francii (kdo má Stravu, ví), jsem se dostal na nejnižší váhu, co pamatuju. To jsem snad i v 18ti měl víc. Zajímavé, že na ženu to zapůsobilo obráceně, přitom jsme jezdili i jedli to samý.
Koukám, že bych si na tebe měl dát pozor, abys mě neskočil :-).
Měl bych někde vylovit záznam z Číňan cupu 2015, tam jsem měl 16:42 a nahoře bylo černo před očima jak nikdy v životě. Takový čas už určitě nezopakuju.
Ale stálo to za to, byl jsem 3. na číňan cupu :D, to už mi nikdo nevezme.
to to behate? na festce 16:16.5s. ;-P
takze kdyz sem v kopcu na buk vodparal tebe, tak mozu byt defakto klidnej :-D
To už ti nikdo nevezme.
Už zítra se můžete přijít poprat nejen s osudem, ale i časem. Šnitzl a škopek v cíli.
Omilana silnice Kurim – Kninicky.
Jedu v aute od Brna, prede mnou nikdo, v protismeru v tomto miste cyklista. Za nim dve osobni auta, na ktere se tlaci nalozena tatra sterku s navesem (fakt je skoro tlacila). Osobaci bezpecne cyklistu objedou. Ten mladej idiot v tom kamionu se do toho ale v plne palbe hrne taky. Zaslajfoval jsem, bliknul a zatroubil. V pulce predjizdeni mu to asi doslo (ja uz premyslel, ze to rozjedu do skarpy), zabrzdil, rozhoupal se mu naves. Asi si uvedomil, ze by to toho cyklistu smetlo, tak opet pridal. Ukazoval pak rozcilene rukama, ze za to vlastne nemuze a ze ho brzdil cyklista :-(
Njn, prostě debil :-/
Já po týhle silnici na kole nejel už několik let. Radši to vezmu přes Babu nebo kolem Mnišího potoka než se ***** v tom provozu tam…
To ja taky. Respektive rano (cca 5:30) od Kurimi k Brnu je ta silnice OK, odpoledne z Brna tudy ani omylem.
Fujtajxl.
V době když ještě nebyla kaskáda tak tam byl krutej smrťák, teď si už dlouho nic nevybavuji
Kazdej rok jich tam je nekolik. Posledni asi pred mesicem na tom mostku, rok pred tim cyklista na te druhe odbocce na Rozdrojovice. Pred cca 15ti lety se tudy dalo jezdit uplne v pohode. Zlom nastal s rozsirovanim Jinacovic + Rozdrojovic a take diky tomu, ze pri oprave mostu na radiale Hradecka tuto silnicku „objevila“ spousta lidi z Kurimi.
http://auto.idnes.cz/…utomoto.aspx?…
Něco pro Pepka.
to zni logicky. dovedu si predstavit treba nekde v indii nebo africe, ze si nabiju svuj elektromobil z naftovyho generatoru. :-)
To bude zvuk a vzdousek, az to vsichni nahodi :-)
Kdyz stavime dalnici na Mikulov uz nejakej ten patek, docela by me zajimalo, za jak dlouho opravi / postavi infrastrukturu treba na sidlisti ve Vinohradech, aby si mohli vsichni prakticky naraz (pracovni doba je dana) nabit auto, aniz by nastal blackout :-)
A nedá pokoj a nedá pokoj
V 19.stoleti v Anglii při začátku průmyslové revoluce dělníci rozbíjeli stroje....., pokrok nezastavíš.
Pokud bys chtěl protestovat proti posunu času, přidal bych se
Seznam nepříjemností na které jsem dneska narazil:
a ještě ty fotky:
Ten jsem prelezal vcera taky ;)
Směrem k silnici už tam vzniká mezi náletama objízdná trasa :-)
Ta škvára je fakt bezvadná, teď jsem si tam ještě vyšlápnul ze zamilca že si to spestřím do Krpole a koukám na to jak puk. Tak jsem to hecnu a v zápětí zahučel do křáku ;) nevim, že má někdo tyhle zlepšováky zapotřebí!
a jako jo
Tak to zavidim. Ja jel na nej vcera cilene do Ceske a oni meli dovolenou. Dnes musim vzit za vdek bohuzel jedenactkou, ktera pry bodne… :-/
a jako jo
Hezky pekne ;-)
na druhe pipe 11 dudak :) prej jaso dobry, dovezli to i s chladakama az do baraku :-)
a rano na svajbu. majn got :-)
Jo, pěkně sem se z teho ráno zesral :-) Chuťově ale supr.
Asi osobní. Držím do teď. V 9 na Žárovce.
padnou love :) pokud preziju odpoledni napor tak se vecer necham unest misto nevesty. to si musim vyfotit na bucek zes po dvaceti letech vytahnul paty…:-)
Dobro došli.
Auf wiedersehen …
Copak?
Guten Tag …
Willkommen zu Hause.
Scheisse! (:-)
Dobrá vzpomínka, Jirka Navrátil byl můj soused
Dneska to bude navrchu na zimní hadry, což?
V pátek jsem navštívil letňák v městským divadle a nestačil jsem se divit.
Dnes lešení s plakátem, zítra henlajnovec v podkolenkách pod lešením. Prej jednota v rozmanitosti. Normálně se tu roztahujou nácci. ;-)
Nekdo zitra ci ve ctvrtek?
Zatím netuším, navíc s malíčkem v dlaze se strašně blbě držej rodla, takže bych musel nějakou lehčí trasou. A dlaha prej šest tejdnů :(
Tos nejak prehnal s tema Regentama ;-)
Copak, obdíra? ;-)
Volejbal, voe.
Musíš to držení krýglů občas prostřídat.-)
Tak včera otestováno, jde to :) Akorát ve sjezdech a složitějším terénu musím pomalu a opatrně, navíc brzdit jenom ukazováčkem na pákách pro dva prsty je poněkud nepříjemné. A musím koupit nový gripy, ty moje ošoupaný do hladka bez rukavic dost kloužou.
XT hydry maji paky pro 2 prsty, wtf?
Tam dokonce pisou 3finger, to pak jako riditka drzi clovek malickem?
Obda tam ma M765, ty mi google v trekking verzi nenasel.
To je zajímavý, to jsem nevěděl, ale obecně mi brzdy přijdou dost výkonný na jeden prst. Na trekingových gumách zabrzdit třema prstama, tak jistojistotně ležím po vkusném smyku obou kol :)
Buď v klidu, podle metodiky BF řidítka stejně nedržíš…s gripshiftem.
To nemaji vsechny brzdy?
kolik prstu by sis predstavoval? :-)
To je mi jasny, ze se na tu paku vejdou 2 prsty, to asi na kazdou, ale mam za to, ze i tak vetsina lidi brzdi jednim prstem (kor na hydrach). Zarazilo me to, ze brzdit na brzdach pro dva prsty jen ukazovackem je nepohodlne.
Ano, takhle to vypadá: http://media.chainreactioncycles.com/…Silver_NE_01?… Srovnej s obrázkem od Romana, jak daleko je první průhyb páky od bodu otáčení. Kdybych je namontoval dal, nedosáhnu jednoduše na řazení. A prohodit to jednoduše nejde.
Uz to asi chapu, ty si nemuzes kvuli razeni dat brzdovy paky dal od gripu, takze mas ukazovak u toho prvniho pruhybu a ne u toho na konci paky?
Přesně tak. Ty páky jsou na tohle držení taky přímo dělaný. Zatímco manželčiny novější Deore M596 jsou o hodně kratší, tam se s prostředníkem ani moc nepočítá a vychází to bez problému.
Každopádně je to jen na pár týdnů, a když nebudu línej, odmontuju z řazení indikátor (mělo by to jít) a přehodím to :)
Řešením je I-Spec, ale to jsi asi slyšet nechtěl. Chci to na kole pro juniora, bo přeci jenom má malé ruce.
To úplně nechápu, já mám tvarově stejný a vejde se mi to na jeden prst. Jedno řazení mám SRAM, Tomáš ma Shimano a na obojí se to dá nastavit na jeden prst. Přece, když dáš nejdřív brzdu a pak řazení, tak to vyjde krásně, ne?
Jiná věc je, že když jsem si dal dopředu ashima SOS desky, tak jsem to v dlouhým sjezdu jedním prstem nedal. Teď tam mám zpět organiky Shimano a s tím to dám :-).
Zítra, nebo ve čtvrtek?
Zitra, pepa mi ale psal neco o marianskym nebo naucne&kastankovi.
Na Marihuanský bych se přidal. Máte už časovej nástřel ?
Zitra, ja ale asi silnic spis pro zmenu.
Depka má pravdu, už je to tu zase : na buku 13° , dole v řicmanicích: 10°. dobrovolně jsem jel přes kopec kolem kostela, abych se trochu zahřál.
Odpoledne bylo skvělé sluníčko, teplota akorát, a hlavně dobrá nálada
Tj, vecer ale uz pekne prituhuje, lom peknej. Ja mel pred sebou pred Novym Dvorem jednu kocku po leve, druhou po prave a do toho je pak preskocila srnka, v Podoli mi pak kuna davala dobrou noc…co vic si prat :-)
To jste meli rict, ze bude takova exkurze po lomu, odpojil bych se az pak.
To prislo samo tak nejak spontanne, jsme nad lomem uvideli orla (mega kane) a hrr za nim.
chybi ti tam cecka nebo ne? :-)
Jj, dneska cestou do práce byla u hájenek už pěkná kosa. Však už mi taky pomalu končí cyklosezóna a začíná škola.
Jak konci? Dyt jeste nebyl ani zadnej celodenak :-/
3.9. Jimramov?
2.9. Slavkovská pípa. Jinak bych jel.
Mno myslel jsem neco bajkovyho, protoze par silnicarskych celodenek mam uz letos za sebou a nejak mi to nechybi. Ale kdyz jinak nedas (cti…najizdis do prace a zpet a potrebujes se zase zviditelnit co?), pisu si ;-)
Zítra někdo bike?
Tak alespoň jedna dobrá zpráva po ránu.
Rezidentní parkování v Brně se zase odsouvá.
Proti rezidentnímu parkování bojuje spolek Brno autem. Jedním z jeho hlavních argumentů je, že nejprve musí vyrůst dostatek parkovacích domů a záchytných parkovišť.
Což je samo pravda. Ale Hollan je fakt vůl :
Budování dalších parkovacích domů a záchytných parkovišť v okrajových částech, na nichž řidiči nechají auto a do centra se dopraví MHD, v plánu města je. Hollan však už dříve vysvětloval, že zahájení takové stavby trvá klidně přes dva roky, přičemž s rezidentním parkováním nechtělo město tak dlouho čekat.
Je to prostě debil.
Ty máš Holana, Pepek Ťuka, já sousedku vedle jen tím, že tam je.
Mně vadí Ťok i Hollan, tvoji sousedku neznám.
Co tady vůbec všichni děláte ? Jak to, že nejste venku ? Asi budou nějaký motórky nebo autíčka v TV ?
za chvilku to začne, kultovní závod, voe!
Mám tě přečtenýho.
Hoši to neuvěřitelné, ten černoušek má v tom autě určitě nějaký kohoutek navíc, to jinak není možné :-(
..jedině moto, tam ti chlapi ještě musí umět předjíždět…
Pokud při odvzdušňování Shimano brzd použiji na dolití jiný minerální olej ( např. Citroën), bude to mít vliv na funkci?
Ne, mám to taky tak. Minule jsem ovšem dojel zcela KO a přední brzda fest přibrzďovala, ale to s tím určitě nemůže souviset :-) Byla to asi nedokončená regenerace po tom Polka-Bobovým vražedným tempu ve středu :-(
Když už to budeš mít rozdělaný, tak rovnou můžeš pro klid duše vyměnit olej komplet, ne?
Borci, máte nějaký osvědčený protilék na nevracející se lock na reba rl soloair? Problém je ve vidli, nevrátí se to ani při odpojeném dalk. zamykání. Respektive se to vrátí, jen když tomu trochu pomůžu. Pitomej RS, vydrželo to jen rok a 2000km. Kupodivu na fórech se řeší vesměs problém s tím samotným dálkovým ovladačem, ale ten mi funguje dobře.
Nevím, jak je to na soloair. Na starým RVL jsem to vyřešil výměnou černýho O-kroužku (ten malý, co těsní hřídelku) za silikonový. Myslím, že to tady někde někdo řešil, snad že je třeba napružit pružinu? Ne Rebě se mi vrátí jen když trochu zatáhnu za rodla, nabo na prvním hrbku, což je myslím ideální stav. Když to hodím do auta naležato, tak nic neteče ani neprolíná.
No zvažuju, jestli to reklamovat, nebo do toho vlézt a zkusit to nějak opravit. Podle diskuzí to bude konstrukčně nedotažené, takže si reklamací pomůžu možná o další rok a ještě mně zkásnou za servis.. :-(
jestli je to v záruce, tak reklamovat. Jestli máš na to koule a manuální zručnost, tak si to sprav. Dělal jsem to měsíc nazad. Argument, že když na autě nefunguje řazení, že nemám řadit, je mimo, stejně jako za 2 tis. kupovat novou patronu. Udělal jsem si závěr, že zamykání na rebě se nesmí nechat zmoknou, umývat a křivě se na něho dívat. Jinak se dostane bordel mezi hliníkovou korunku a hřídelku a začne to drhnout. Při opravě je třeba vyšroubovat patronu a na té pak provést rozborku. Tváří se nedobytně, je to plast a není za co chytnout tělo do svěráku. Nakonec jsem jí bezpečně pokořil 2 šroubováky, který jsem provlíkl přes díry a za ně upnul do svěráku. Pak už šlo bezpečně zabrat za korunku a povolit – je tam levý závit – logicky, protože na patroně je normál pravý. Rozpadne se to na prvočinitele, takže je pak trochu náročnější správně to dát dohromady a správně napružit pružinu. Ale není to žádná vysoká škola. Na plastové díly je třeba být ohleduplný, to je jasný. Klíčový je vše vyčistit a ten vršek řádně promazat nějakou lehkou vazelínou, co je na plasty i těsnění. Já mám doma sram butter. Funguje jak víno. Když už umývat kolo, tak doporučuju natáhnout na zamykání nějakou šprcku.
Názorný polopatický postup servisu reby je volně k dispozici a v reálu to není vůbec nic složitého. Servisní sada je taky k dispozici. Ale tlumící patrona je brána jako jeden, neservisovatelný díl. Přitom to vůbec není pravda, nepobral jsem to. Je to naprosto typický kurvítko.
Dík za vyjasnění.
to rikam 10 let ze RS z tebe dřív nebo později udělá kutila…
cus dotaz, je tohle normálně průjezdná (abych se nemusel prodírat maliním) cesta https://mapy.cz/s/1ZzGT
Soudruzi dotaz…neuděláme ještě ňákej Šmelc? Ani už nevím zda letos vlastně ňákej byl :-)
Jsem pro. Jinak dnes Sparta, Sparta bůzerantů parta :-) 2:0 s poslednim :-)
Milionáři pobóchaní …
Ten FCB je mocný ;-)
Jsem pro.
Blíží se čas krbu…
Tak nám prodloužili objížďku, minimálně do 22.9.
11.9.
To nestihnou, teď chtějí prodloužit do 22.9.
10. se lije asfalt…
Oficiální uzavírka je prodloužena do 24.9., kdy důvodem je to, že kolem cesty se budou ještě dokončovat nájezdy, atd. a je potřeba mít dopravní značení „Pozor stavba“, omezení rychlosti, atd., což je jediný důvod. Ale pro vozidla bude silnice průjezdná bez větších omezení (stejně jako tomu bylo v části Proseč).
No ale kdy muzes? Jsem to chtel nekdy i s Romanem misto Buku udelat treba…
Tak se vyjadrete, streda je uz zitra…
Tak to asi spis ostatni, ja se muzu krome ctvrtka prizpusobit, pripadne pristi tyden.
ja jen abyste se mnou nepočítali… :)
No neco takovyho by nas ani nenapadlo, to uz casteji dorazi brantec ;-)
Ja to sice mam zitra v planu, ale musim valit rovnou domu. Uzeny maji na Smelcu v patek.
Nemivali to nekdy v tydnu?
Mivali, ve ctvrtek. Ale to uz tak rok neplati.
Aha
Zítra teda něco, kam a kdy, nebo nic?
Středa je pasé – hobluju SMK.
Čtvrtek OK, ale teda nevím, zda to dám z hokny na Šmelc a dom.
A pak už jedině víkendy, bo začíná škola a do práce se na kole nedostanu.
No tak todle nedám :)
Pokud nedas tohle, tak na Jimramov zapomen :-)
Woe, když ó půl páté zavřu továrnu, tak jsem před 7 na Šmelcu. A co pak?
…pak tam budes tak 2–3 hodiny sedet a o pulnoci jses doma ;-)
správně, a to může být rád že mu spolucestující nenadiktuji zastavku v rickach u rybnika a v ostrovacicich na grilovacce. V jednu v noci uz se cesta dom a ranni vstavani resi dost blbě :-)
To musis zavrit samozrejme o neco driv nebo si tam pripoj nejakej ten elektromotorek, kdyz se v tom ted tak vyznas ;-)
Elektromotorky neděláme.
To nejak zbastlis, videls nekdy MacGyvera?
Ctvrtek nemuzu, MTBO.
Budeš tam dnes tedy ? A v kolik ?
Myslím základnu samozřejmě.
Tak včera jsem načapal mladýho jak trénuje na Bukolku. Chudáčkové příchozí dětičky. Původně jsem myslel, že vyjedeš v závěsu a ono nic. Kromě bukolkového výboru u krbu … nikde nikdo.
Chtěl si to projet, tak jel… U toho přece nemusím být. Jsem byl v práci.
Trasa se stejně večer změnila.
.
Pepo, tech pitchovinek… :-)
Pepa dostal infarkt.
Kolik to má hvězdiček NCAP?
100 i více koní litrového motoru může vypadat jako docela hodně, ale jen do chvíle, než musíte na dálnici podřadit o dva kvalty, aby sešlápnutí plynu na podlahu znamenalo vůbec nějaké zrychlení.
Objem nenahradis
se smeju predstave, ze v kilu radim u nejakyho vydechlyho litru z petky na tri. :-)
To vyletí motor z auta. Aspoň u Rapida to tak bylo :)
V této situaci se měl použít ten n Pepkův meziplyn
Kdyby někdo měl zájem , Pepo, můžeme odzkoušet, kamoš to prodává.
Velikost sedí.
Co s tym prohlym rafkom?
Jsem myslim minule rikal, at si tam das poradny balony. Cos delal? Predek nebo zadek? Kolik foukas? Ted to nech, az budes menit plast, tak to srovnas klestama pres nakou hadru treba.
Zadek, co to bylo, přesně nevím, domnívám se, že asi nějaký ten železný u profil, co mají lesáci na cestách kvůli odvodnění. Foukám s dušemi na dvě atmosféry
Pokud není osma a je to jen kosmetika, tak bych to neřešil. Povedlo se mi na 14 dní starých kolech a je to tam dosud.
Si čtu pro mne zajímavé vlákno a říkám si, co to mám vlastně za bicykl
Fklidu, ty mas stejne hlavni cast ramu karbon ne? Jura vcera myslim rikal, ze to reklamujou celkem napohodu.
Btw. vcera…ty serpentynky jsou fakt zradny, te potvore srnkate se pres cestu moc nechtelo, tak to bylo fakt jen o centimetry, az jsem nechapal jaktoze nebyl celni stret :-)
jen pro info na cyklostezce (pardon chodníku …) na Hlinkách ve směru od Antroposu na Mendlák stojí městapo.
Informuje o tom, že jedete po chodníku (ano značka skutečně končí u začátku parkovacích míst) protože tam nějaký jelito srazilo chodce a ten si stěžoval. Budou tam prý stávat do odvolání a cyklistům vysvětlovat, že mají jezdit po silnici a ne po chodníku …
takže ideálně by se měl nechat někdo přejet a následně si stěžovat proč není prodloužena cyklostezka až k bráně výstaviště. ..
Tam někdo po tom chodníku jezdí?
Jezdi tama spousta cyklistu a policajty tam poslednich nekolik tydnu vidim velmi casto. Snad vzdy tam meli odchyceneho minimalne jednoho cyklistu.
Ja skacu na silnicu na te zastavce MHD, ale obcas nekoho vidim, ze pokracuje dale. Ja je i docela chapu – kdyz nesprintujes, brzdis trajf.
Kolega od kamosa za to dostal od mestapa domluvu, ale se zapisem.
Na jednu stranu chápu, ale na druhou se mi po tom chodníku s chodcema nejelo ani dobře, ani rychle. To jsem si raději přišlápnul. Ale v 8 ráno jsem tam nikdy nebyl, to, uznávám, musí být docela nepříjemné.
Tak ja tama jezdim v 6, to se tam vyskytuje nejaky chodec jen obcas. Ale i tak radeji jezdim po silnici (najizdim, jakmile vidim, ze je volno).
no jel sem ráno asi po roce protože sem to bral do práce oklikou a vzhledem k provozu kolem 8 ráno se mi na tu silnicu fakt nechtělo …, lidí tam jezdilo fakt hodně
Tak ještě by měli stát i na té silnici a vysvětlovat to dementním řidičům, tuhle jsem tam s jedním měl ostřejší diskuzi na toto téma a navzájem jsme se posílali do různých míst :)
Nejel jsem tam od té doby co mě řidič trajfu počastoval slovy TÁHNI NA STEZKU.
Tvl, ten by si neco vyslechl…
Využíváte při těch vašich cestách do Bukovinky tuhle „Lichtenštejnskou cestu“? https://mapy.cz/s/20yTd – jsem se na její část nachomejtl při Bukorientu a dneska teda poprvé jel takto od Hádku a je to v perfektním stavu, rychlé, nezarostlé, pozvolné, bezbolestné, vcelku kochací – no prostě nepochopitelně dlouho ignorovaný (mnou teda).
Jo, akorat tomu nerikame tak vznesene :)
Aha, jak koukám, tak tomu říkám nesmyslně – ten „Lichtenštejnský chodník“ je kousek vedle od zelené na západ (podobně klikatěnej): http://mtbmap.cz/#…
To je přece mysliveckej a začíná to nad lomem. Tam to ovšem minule bylo zarostlý tak, že jsme šli raději do ústupu.
JJ, mtbmap tu neprůchodnost má dobře :)
jj cesta nad amsterodamem.
Ano, obchvat Bukoly a dál to pokračuje obchvatem Nového dvora a dalším obchvatem Lhotek apod. Za bodem č. 3 směrem odspodu se často vyskytují v té zatáčce prasata.
…a konci obchvatem obchvatu ;-)
teplej bonz :-) paja vam zanáší na biotop… :-)
Letos jsme tam peceni vareni…;)
nezahlidnul nekdo v nejakym obchodě tudle bouchacku? prej je to polamany… no pasuje na to zavit vod petflasky, tak budou mit parchanti kazdej svoji.
Ty kuličky se v tom asi jen nabíjí, ne? Tu indulonu tam mažeš na ten modrý nástavec nebo až na ten žlutý?
to je na vodu ty cu…ku. :-)
Nejsem blbej. Proti gustu… dávej tam ale teplou a raději i převařenou ;-)
Edit: Rozmístění je téměř dokonalé.
Už tam chybí jen krabice s kapesníčkama v sektoru 4B
:-DDD
;D
Pojď mi vyčistit klávesnici woe!!!
Na vodu bych to sebou nebral…přeci jen málo soukromí…v tom stanu, a tak…
Takže zahlíd.
Epesni ubrus!