Ahoj,
převážel jsme ženy kolo v cyklovleku, kde během přepravy byla zadní brzda zmáčknutá o sousední rám. Místo bylo dostatečně vypodložené tubexem, hadrou a omotané páskou. Ale brzda byla zmáčknutá s rozumem, nečekal jsem žádnou zradu. Po příjezdu zadní brzda nebrzdila, páka se propadla. Myslel jsem, že se zavzdušnila, ale napumpovat nešla. Doma jsme doplnil olej do brzdy, ale žádná změna. Všimnul jsme si oleje u třmenu. Zkusil jsme mírně roztáhnout desky (byly skoro nové tak nebylo ani kam). Jeden váleček zajel zešikma do třmenu. Sundal jsem desky, dolil olej do páky, který samovolně protékal pískem. Rozebral jsme třmen a vyndal rozpadlý pístek. Vyměnil jsem tady třmen za nový. Brzda brzdí, ale chod páky je divný. Chod je trhaný a pokud zmáčknu brzdu vícekrát rychle za sebou tak úplně ztvrdne, po krátké chvíli se chod páky obnoví, ale je pořád takový nehladký, při návratu páky je cítit jako by zadrhávala. Dá se nějak páka rozebrat a případně opravit, nebo je to ztráta času a dát novou páku? Díky za radu