Jaký je rozdíl mezi deore a SLX 2012 kromě ceny a designu? Máte někdo zkušenosti?, má cenu investovat do SLX? Design a gramy neřešim, jde mi o funkčnost a výdrž. Dík.
Jaký je rozdíl mezi deore a SLX 2012 kromě ceny a designu? Máte někdo zkušenosti?, má cenu investovat do SLX? Design a gramy neřešim, jde mi o funkčnost a výdrž. Dík.
Hlavní rozdíl je absence Servo Wave u Deore. Já osobně bych si připlatil za SLX.
pro mě je to jen nápis, co to je za funkci?
Podle mě ty SLX chodí o něco líp jak ty Deore, mají takový líbivější a možná trošku kratší chod.
Má to zvýšit brzdný výkon a zajistit rychlejší nástup brzdy. Poznat to jde. Když se to řekne zjednodušeně, tak Deore mají projev bližší spíš nižším řadám a SLX naopak vyšším řadám. A servisovatelnost je stejně jednoduchá jako u předchozích ročníků.
Než příště odpovíš, tak si doplň vzdělání. Deore Servo Wave samozřejmě má: http://cycle.shimano-eu.com/…ountain.html
Vzdělání jsem doplňoval nedávno, ale očividně ze špatných zdrojů.
A docela by mě zajímalo jestli budou pořád dobře samadoma servisovatelný :-D
mam je a servisovat na nich není co… chodí krásně, brzdí dobře a pro mě mají ideální záběr, takový agresivnější… jako určitě odvzdušnění bude potřeba někdy udělat, ale to je stejné jako u ostatních a zatím celou sezonu chodí furt stejně, takže netřeba odvzdušňovat zatím…
zapomněl jsem dodat že mám ty SLX…
Bez potíží, dvě stříkačky a kousek hadičky.
Jezdil jsme obé. Připlatil bych si na slx. SLX mají podle mě malinko vyšší brzdný účinek způsobený lepšíma hadicema. Taky by měly být lehčí.
Nemáš ty Deore zvážené?
Tak oproti SLX je ten rozdíl opravdu jen v jednotkách gramů.
mam SLX 2012. Mě vyhovují víc než Avidy Exlixiry CR.
Líp se nastaví a brzdí minimálně stejně.
Ber je :)
mozete mi niekto porovnat Juicy 3 a SLX 2012? diky
SLX jsou IMHO hezčí a lepčí.