Zdravím všechny odborníky a znalce potřebuji radu. Brzdy Shimano, BR-MT410/BL-M4100 máte někdo osobní zkušenost nikde jsem nenašel žádný test. Co jsem se dozvěděl že je osazujou i na elektrokola takže asi budou brzdit dobře ale to je jen má doměnka.
Zdravím všechny odborníky a znalce potřebuji radu. Brzdy Shimano, BR-MT410/BL-M4100 máte někdo osobní zkušenost nikde jsem nenašel žádný test. Co jsem se dozvěděl že je osazujou i na elektrokola takže asi budou brzdit dobře ale to je jen má doměnka.
Základní sada, páka nemá servowave (m6100 + už má) takže se musí víc mačkat, pro obyčejné použití dostačující, lepší Shimano má ale pěknější chod
Takže pokud jsem byl spokojený z brzdama Delore z roku 2014 nevím jestli se to tehdy dělilo na tři řady jak teďka tak mi určitě budou stačit i tyto 4100.
No neviem, cykloněmčík aj heureka píšu, že má servo wave. Ale zas bikeradar v článku z minulého roka píše, že ich majú až páčky BL MT 6100, ako vravíš ty.
Čo tvrdí Shimano?
A co říkají oči?
Oko vidi, oko neni pica.
Na elektrokola osazují i MT200 :-) na cyklostezku ti budou stačit, pokud jsi lehčí tak i na nějaké to xc.
No ty 200 se montujou na elektrokola kolem 40–50 tisíc a ty 4100má třeba elektro celopéro Giant za 97 000 takže asi budou stačit
Aspoň vidíš jak jsou některé značky schopné o*ebat zákazníka…ještě horší jsou pak prodejci, kteří by ty brzdy nedali na kolo ani svému 30kg dítěti, ale 100kg paní na elektrokolo je doporučí :)
tak před půl rokem jsem kupoval nový brzdy na kolo, tak jsem o tom něco málo hledal. Ty MT400 mají nevýhodu v tom, že jsou kombinovat jen s určitými kotouči a destičkami pro ty levnější řady. Dále pro výměnu destiček je třeba sundat celý třmen. Brzdy deore (MT-6000) a výš jdou kombinovat se všemi kotouči a pro výměnu destiček není třeba demontovat třmen a vytáhou se přímo. Sám jsem proto vzal ty M6000.
No tak jsem z toho blázen mám obědnané RB CR 290 a tyto brzdy tam budou a dále v konfigurátoru jsem si zvolil kotouče s ICE technologiji což nejsou základní kotouče a zdřejmě pasovat na třmeny brzdy budou.
tak s tím už neporadím. Ta tabulka je ze stránek shimana. odkaz
Nebudou, desky budou zasahovat do žebrování kotoučů.
No uvidíme za 3 týdny v tom budu mít jasno.
Proc sundavat trmen pri vymene desek? Co zkusit vyndat kolo?
Trmen, ktery by se musel pro vymenu desek demontovat snad neexistuje, max kdyz je serizeny na hodne nestejnomerne vyjete pistky, muze to byt trochu tetris protahnout desky kolem adapteru.
Tak ono treba nektery starsi shimana na lefty vidlici… :)