nemá někdo zkušenosti s brzdami Shimano SLX BR-M665 ??? Plánoju nákup ale nikde jsem nesehnal na ně recenzi. Dík za info Martin
nemá někdo zkušenosti s brzdami Shimano SLX BR-M665 ??? Plánoju nákup ale nikde jsem nesehnal na ně recenzi. Dík za info Martin
Starší model, které nahradil model 666, do těch starých už bych dneska rozhodně nešel a klidně raději koupil nové Deore 596 než starší SLX.
oki a rozdíl mezi deore 596 a slx 666?
Popíšu ti to podle sebe, pocitově, jak jsem to cítil já: Deore jsou trošku víc houbovější, ale není to nějak naškodu, SLX jsou ostřejší a brzdný účinek se mi zdál silnější, jinak rozdíl bude samozřejmě kromě ceny taky ve váze a ted bych kecal, ale nevím jestli SLX nemají i nějaké kurvítko na vzdálenost páky od řídítek navíc. Záleží kolik chceš investovat, kdybych si mohl vybrat určitě beru SLX ale kdybych neměl tolik peněz, klidně bych se spokojil s 596.
regulace je u SLX akorát jednodušší.. (596-inbus.666-kolečko)
SLX maji na nastaveni paky od riditek hmatnicek, u deore musis imbusem (coz neni vubec problem, pac si to jednou nastavis a je to).
Co je dulezitejsi rozdil, ze SLX maji nove trmeny s keramickyma pistkama a deorka pouzivaji trmeny stare.
Ale funguje oboji, ja mam SLX, kamarad deorka a rozdil v brzdeni moc neni.
SLX mají možnost nastavení vzdálenosti páky od gripu bez nářadí, u Deore k tomu tuším potřebuješ imbus.
kolikrát to ještě někdo napíše ??
Blbej den?
ani ne..
Taky bych to tak viděl.
na váze mi až tak nezáleží, sám mám 105 kg takže nějakej gram navíc těžko poznám a podle toho jak popisuješ svoje pocity tak radši půjdu do SLX když je brzdnej účinek o něco málo lepší
To bude také deskami, které použiješ. Když si koupíš kvalitní desky, je pravděpodobné, že brzdný účinek bude lepší.
a jakej rozdíl mezi SLX 666 a SLX BR-M675 ???
mam 675tky a oproti 666 jsem naprvni pohled zaznamenal rozdil jen v barve (675 jsou tmavsi odstin) a v jinem fontu napisu.
Tuším na bikeradar psali, že 675 jsou jako xt, akorát z jiného materiálu…
:D většinou je rozdíl jen v materiálu a v nějakém kurvítku navic..
tak vono i 666 jsou vicemene jako XT, nevim co myslej jinym materialem. Rozdil XT vz SLX (jak 666 tak 675) je trochu jinak tvarovana paka a absence sroubku nastavijici mrtvy chod u SLX-
Třmeny u 666 jsou až na barvu laku naprosto totožné jako XT 785. Jak je to u 675 netuším :)
675 taky tak
Brzdi jako „krava“? Ulevi clovek ukazovacku?
Zkus historii, namluvilo se tu o nich víc než dost.
Jéé sorry, zapletl jsem si číslíčka :D Tyhle starší Shimana nesojí moc za to – jsou strašně houbový. Určitě bych bral m666.
oki, poradili a posoudili. Volba padla teda na SLX 675 díky moc
a jak si teda spokojenej? taky mi vrtají hlavou… :)
Uvažuji taky o výměně brz, jen nevím, zda SLX BR-M675 nebo si těch 6 stovek připlatit a vozit XT BR-M785, myslíte si, že tam poznám nějaký rozdíl nebo budu mít jen lepšíé pocit, když půjdu do XT BR-M785?
Ještě jeden rozdíl bych viděl – potvrďte mi to nebo vyvraťe – na XT 785 by měly jít přidělat I-spec řadicí páčky (tj. jedna objímka), na SLX 675/666 ne. Je to pravda?
Co se týče účinku, mám oboje a oboje brzdí podobně, vliv má spíš velikost kotouče a desky.
mám teď na kole BR-M446 a kotouče oba 180mm. nevíš jestli můžu použít ten samej adaptér, nebo musím splašit novej?
hernajs, ruka rychlejší než lebka…
budu totiž přecházet z M446 a asi pudu do SLX BR-M675. kotouče zatím nechám, časem asi jiný.
Pokud nechas stejny kotouce, tak adaptery muzes pouzit puvodni, staci jen vymenit brzdy (paky, hadice, trmeny).
Pokud jsou oboje brzdy na PM, tak nemusíš. A to jsou.
Ahoj prosím mam tyto brzdy a potřebuji zkrati přední hadici jakou olivku s trn použít ? Tyto nebo jíne SM-BH59, 63 ?
Diky
Nový trn nepotřebuješ, stačí ten starý vytáhnout ze zbytku hadice. Ale nepoškodit. Jde to nahřát zapalovačem. Olivu musíš dát novou – mosaznou Shimano asi :-)
Všechny Shimano olivky jsou stejný SM-BH59-JK, SM-BH59, SM-BH62, SM-BH63, SM-BH96
Shimano oliva je pořád stejná i se silničníma?
Super diky .
Akorát až tam budeš rvát ten trn, pokus se ho neohnout nebo nepoškodit dosedací plošku. Nemuselo by to těsnit. Převlečnou matici dotáhnout dost, ale nestrhnout závit, je to v hliníku !!!
Tohle znám , jen mě zajímalo jak je to s olivkami , s tímhle nema zkušenosti.