Ahoj bikeři a bikerky :-),
chtěl bych vás tu požádat o radu, rozuzlení.
Nejsou to ani dva týdny co jsme si pořídil po 10 letech nového mazla. (GHOST Lector 2.9 LC green/black). Chtěl jsem sice vyměnit tak za rok, ale pak se naskytla AKCE no a na tu prostě slyšíme, že? :-D
https://www.mojekolo.cz/…green-black/
Jelikož jsem „zelenofil“ tak si mě okamžitě získalo, zajisté jsem koukal i na osazení a jelikož jsem dosud měl deore řadu a nikdy jsem s ní neměl problém tak jsem byl naprosto spokojený, až na ty brzy. Což jsem koukal je častý problém u výbavy kol no a zvláště u „základních“ karbon modelů (někde se ta cena ukázat musí, že?), by to mohlo být asi na lepší úrovni.
Na starém kole jsem měl:
Shimano Hydraulic BR-M486, dva písty
A upřímně? Nikdy jsem nějak nepociťoval, že bych nezastavil nebo tak, a to se vozím různě po kopcích a v terénu u nás v Krušných horách, Klínovec, Lesná aj… Dokonce jsem s tím kolem jezdil zdejší amatérské závody Peruna, a nebyl problém. Taky to dělá to, že jsem nikdy nevyzkoušel žádné lepší XT apod.
Přesto co jsem četl zdejší fórum, tak mě nahlodává zda bych neměl vyměnit brzy z těch na Ghost 395 za např.: Deore BR-M6000. Doplnila by se řada Deore a bylo by to asi vyváženější. Závody už jezdit nechci, kolo jsem na nich tenkrát pěkně zrychtoval, takže spíše takové „forever alone“ jízdy u nás po Krušnohoří, nějaké ty sjezdíky v lese ale žádné rock garden apod. Na to moc nejsem.
To bylo asi k tomu co jezdím, no a jinak měřím 184 a vážím 80 kg.
Popravdě to kolo jsem si vyzkoušel asi 5 minut kolem baráku, když jsem si ho domontoval z krabice a teď na mě bude čakat až do jara, ale byl by aspoň čas to případně vyměnit.