Ahoj,
jaký je ekvivalent od Sramu k brzdám Shimano SLX BR-M7000?
Na svém Supu xc 29 ht jsem vyměnil pohon za Sram GX Eagle a rád bych vyměnil i brzdy ať je to pěkně sladěný. Nerad bych si ale pohoršil. Díky za postřehy.
Ahoj,
jaký je ekvivalent od Sramu k brzdám Shimano SLX BR-M7000?
Na svém Supu xc 29 ht jsem vyměnil pohon za Sram GX Eagle a rád bych vyměnil i brzdy ať je to pěkně sladěný. Nerad bych si ale pohoršil. Díky za postřehy.
„Nerad bych si ale pohoršil“
Nech tam SLX.
Souhlasím… nech tam slx, pokud ti to jinak neda tak asi minimálně cenově SRAM Guide… každopádně budou horší. Nevidím problém jezdit Shimano/SRAM, ale když koukám na to kolo možná dat deore xt místo toho gxka?
Level TL. Tu adoraci shimana úplně neberu…
Silou Sram Level TLM nebo Ultimate, nebo čtyřpístky Sram Guide R.
Ale mají výrazně jiný projev, Shimano je proti Sram brzdám hodně kousavé, jako kdyby on/off, což někomu vyhovuje a někomu ne.
Osobně bych tam nechal SLX.
Kdyby byl zájem, mám na prodej Sram Guide R sundané z nového kola, případně SZ.
Díky za postřehy. Zatím jsem neměl možnost vyzkoušet brzdy Sram a ty SLX mě svým projevem vyhovují, tak zůstanu u nich.
Jsou lidé a není jich málo, kteří vozí cíleně brzdy shimano na sramu. Jelikož prý sram řadí a shimano brzdí… S čímž úplně nesouhlasím, ale zkrátka shimano brzdy na sramu jsou beznou praxi.
Sram i Shimano brzdí, ale servis Shimana je výrazně uživatelsky vstřícnější :-)
takže i já to mám – Sram řadí, Shimano brzdí
U Sram Guide celkem často odchází páky, tak na to pozor. Co jsem měl zkušenost, tak ani Level T brzdy na novém kole (90tis) nepřišly v pořádku a ihned šla zadní na reklamaci. Taky bych nechal SLX.
To s tím odcházejí není pravda.
Byla to vadné série, brzd řešili se to bez problemu reklamaci.
Level i Guide fungujibv pohode
Me rok a pul behalo v pohode a nekdy v unoru se prava paka prestala vracet v teple. Takze rozborka, pistek obrousit a uz zase fungujou ok.
To obrouseni sis delal doma, nebo nekde v servisu? Kde to delaji?
Doma. Smirkem asi 800. Sundal jsem z pistku tesneni a brousil do te doby nez se dal do paky snadno zasunout.
Je na to video na YT. Nove revize uz toto maji v poradku.
Guidy nebo Levely?
Guidy R.
Mě Žitný vyměnil páky Guide RS v rámci záruky a od ty doby OK. Teď jsem zprovoznil bazarový Level TLM a taky se zdá, že budou brzdit.
Uf, už jsem se vyděsil. U Guidů klasika no.
Jestli to byla či nebyla vadná série nevím, nijak jsem se o to nezajímal (vozím shimano). Jen jsem napsal zkušenost za rok 2018 kdy jsem pracoval v oboru a prošlo mi rukama více pák/brzd Sram s kterými byly problémy. Pokud už to vyřešili tak věřím, že vydrží déle než ten rok :)
Taky bych si nechal SLX.Pokud ale budeš trvat na Sramech,tak verzi TL mám na bazaru,mužeme se domluvit přes SZ.
Ahoj, to mam zrovna ja :-) sram gx a brzdy jsem dal slx a moc spokojenej.