• J!ndrA

Ahoj, mám v plánu zaslat vidlici RS Reba SL na úpravu k Milanovi, láká mě, i podle kladných zkušeností ostatních, zvednout vidli na 115mm, ale mám kapek obavy jestli by se nezhoršila celková geometrie kola.

Nyní mám vidli na 100mm sag cca 2cm a nafoukanou tak že chodí cca max na 9 cm zdvihu. Nejsem žádný chrt a spiše jezdím pohodovku a užívám si terénu, takže bych vetší zdvih uvítal.

Kolo mám Cube LTD Team 18" ročník 09, hledal jsem obrázek s geometrií, který by mi možná pomohl, ale marně.

Kdyby jste někdo měl zkušenost se zdvihem 115 na geometricky podobném nebo ještě lépe stejném kole, tak sem s ní :) budu vděčný za každý názor, děkuju za pomoc při rozhodování.

0 0
    • kubad  

Nemel by to byt problem, snizit zpet to muzes kdykoli. Takze skusit a uvidis. Osobne bych k ht nechal 100, ale je to vec toho jak jezdis a co potrebujes.

0 0
        Výběr z produktů
        Přejít do shopu (Komponenty)
      • J!ndrA  

Nemám moc představu jak těmi 15mm se to změní, nerad bych později na kole seděl jak na koze. :)

Na druhou stranu mě láká že s vyšším zdvihem (nemluvě o úpravě)by měla být jízda terénem pohodlnější.

0 0
        • Pedro RB  

Jestli si kromě citlivosti necháš změnit i progresivitu na linearitu, tak ti bude v terénu mnohem víc chodit do zdvihu, takže se natažení vykompenzuje. A když ti bude předek připadat vysoko, tak to jednoduše snížíš přefouknutím negativky:-)

0 0
          • J!ndrA  

Dobrá úvaha:), ale nestracím přefouknutím negativky požadovanou citlivost?

0 0
            • Pedro RB  

naopak!

0 0
            • J!ndrA  

Ještě mě napadá, když přefouknu negativku oproti pozitivce – zvýší se mi sag a tím pádem se mi na úkor sagu zmenši chod (zdvih) vidlice. Váhám jestli skutečně nebude lepší ponechat 100mm. Vetšina lidi tady na foru jenž mají ht a upravenou vidli z TT nemají zdvih vidle na 115 měněn což možná něco napovídá. Buď jsou všicí závodnící? nebo to je vše jinak a já budu za pitomce :)

0 0
              • kubad  

zamotám ti halvu ještě víc :-)

není problém nastavit vidlici na zdvih jaký chceš

105 – 110mm :-)

0 0
    • TJK  

z vlastni zkusenosti (Marzocchi XC 700 sl stavitelna 90–130mm) rozdil 100–115mm podle me extra nepoznas… ale treba se mylim, mel jsem jen SIDa na 100mm a jinou RS vidli jsem nejel

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.