Co na to říkáte?? :)
Co na to říkáte?? :)
že to vypadá hodně dobře… :-)
až na ty kliky…
Ty kliky jsou právě bomba, a má to i svou funkci. ;-)
jaku?
Lepší překonání mrtvého bodu.
Nevěřím tomu, že ten rozdíl v tuhosti bude až takovej. Navíc mi to přijde právě spíš udělaný na vyšší tuhost v záběrový části šlápnutí. Ale tak nějak tu inovaci odůvodnit musí :). Hnusný je to fakt extrémně :D.
Vic jak rotory? Podle me je to o zvyku. Na novy hranaty XTRko taky spousta lidi nadavalo a ted se jim libi. Na moderni karbon ram pekny, na neco na titanu/oceli to fakt neni.
Ale tak mně se to líbí taky prakticky všechno, i ty kliky… Jen kdyby měly uchycení převodníků jako ty starší. Rotory se mi třeba líbí, pokud myslíš 3D. Nejsou možná tak designově čistý, ale vypadaj tak nějak industriálně :).
Ja hlavne doufam, ze dik pridani pastorku, ze spadnou ceny letosni desitkove Dury. Tu stavajici jsem kupoval za krasnych 13500,– :-)
citát z mtbs.cz ohľadom ceny novej Dury „Shimano uvádí na trh novinku, která nejenom že není dražší, než její předchůdkyně, ale je dokonce o zhruba 15 % levnější“ :)
Chce to lépe chápat text :-). Levnější to bude v jenech, ale zároveň píšou, že je to z důvodu toho, že jen posiluje ⇒ cena v jiné měně bude stejná nebo větší :-(.
Aktualni ceny 10 a 11s Dury jsou az nesmyslne blizko. Pro me ale nejspis bude hlavnim tahakem kompatibilita mezi koly a taky se mi extra nelibi nove dualy – dvoubarevne gumove kryty.
Myslíš něco na způsob Biopace?
Myslíš asymetrické převodníky? Nejspíš jo, ale nikdy jsem to nejezdil, tak těžko říct, co je na tom pravdy. :-)
To asi těžko :-) Biopace byla hrozná hovadina, jezdil jsem to svůj 1. rok na kole. A ta ramena jsou rozmístěná nesymetricky, aby teoreticky kliky měly největší tuhost v záběru – aspoň to jsem se někde dočetl. Nevím, jak by měly překonávat mrtvý úhel.
Takhle :-)
Tady jde ale přesně vidět, že jde o maximalizaci tuhosti při záběru, ne o překonávání mrtvýho bodu.
to asi tezko, ma to kruhovy prevodniky
No tak to teda nemá, viz:http://mtbs.cz/…ike-technika?…
No tak to teda má! :-)
se zdendou se nehádej, zdenda ví všechno nejlíp (:
To jsem nikdy netvrdil ;-), ale pochopil jsem ten jejich výkres tak, že to v největším záběru nejen spevňují packy pavouka, ale že vznikl tím umístěním jakoby exentr.
tak tos pochopil právě špatně …ten výkres jen ukazuje rozložení napětí v materiálu kliky v různých fázích záběru, je z toho dobře vidět, že ta „chybějící“ packa tam ve skutečnosti vůbec nechybí a proto ji vynechali …převodníky jsou ale kruhové!
Myslím, že se kdysi Shimano na Biopacu nachytalo dost na to, aby udělalo stejnou chybu podruhé :)
Tak to asi neznáš japonce :-))
že to neni s ničim kompatibilní, musíš koupit origo převodníky a japonec vydělá :)
Pokiaľ tie prevodníky ojazdíš, tak už dávno budú dostupné aj aftermarket verzie :)
to máš asi pravdu, pokud je nezbouráš nějak jinak …Shimana vydržej sakra hodně
To jsou nejhnusnější kliky v cyklo dějinách.
no design klik mě moc nebere, ale zase úplně špatné to není,
jen ta nestandardní rozteč šroubů převodníků je peklo :-(
a vďaka veľkej tuhosti prevodníku je to rozteč iba 110mm u všetkých nových DA kľúk :)
Krasny, me se to libi moc
iný pohľad na kľuky. Ten plochý profil sa mi veľmi páči.
Nádhera… :-)
Ještě, že se každému líbí něco jiného :-)
A VOTOM TO JE, jinak bychom všichni jezdili na stejném kole, tahali bychom se o jednu ženskou a bydleli ve stejném baráku ;-)
nestraš :)
Nj, Campista se ozval. :-)
Já beru jedině Shimano a tohle je fakt pecka. :-)
měním názor. líbí a moc :)
Asi nejkrásnější kliky vůbec !
no z tohoto pohledu goood :D
Pořád hnusný :D. Ale asi si zvyknu…
V realu jsou supr. Myslim, ze by i stalo za to vyzdvihnout kombinaci presmyk a kliky, protoze tak hladke prehazovani s tak nizkou silou na pacce jsem jeste nezazil (sila stejna jako pri razeni na prehazovacce). Velmi se to blizi elektrice.
Az na ty kliky,mam rad urcitou soumernost… Brzdy maji byt jeste ostrejsi nez ty stavajici – to nechapu, protoze ty brzdi rekl bych nadstandartne.