mam vymenit Duru za Sram?
dostal som dobru ponuku na aktualnu sadu Force, len sram som este nejazdil, tak si necham poradit :)
mam vymenit Duru za Sram?
dostal som dobru ponuku na aktualnu sadu Force, len sram som este nejazdil, tak si necham poradit :)
Dura je jemná pohodová, přesná, chodí jak švýcarské hodinky.
bohužel je potřeba ji pečlivě seřizovat.
Sram je surový ostrý přesný není tak náchylný na rozštělování
osobně bych po zkušenostech s oběma volil Sram
přecházel jsem z 9800 na Red před časem
Fakt Ti Red přijde stejně přesný jako Dura? Tak to mám asi smůlu na kus, protože nic blbějšího jsem na kole nikdy neměl :-(
tak si kup nové ruce, nebo výměn mechanika :D
ne pohoda prostě je to jiné, velká páka u DA proti malé u Redu je to jen o zvyku.
s přesností nemám sebemenší problém, a Duru bych vyměnil zase.
Je pravda, že jsem odkojenej Shimanem, kde jsem jezdil 8mi, 9ti i 10ti stupňovou Ultegru a Dura Ace, ale měl jsem i Campa období s 10ti stupňovym Veloce a Recordem a z toho všeho ten Red chodí jednoznačně nejhůř. Nehodnotím ergonomii, která je samozřejmě jiná a nemám s ní problém, ale prostě u Redu ty kvalty nepadaj tak zlehka a přesně jako u Shimana, nebo hrubě, ale přesně jako u Campy. Při každém řazení za tu plastovou páčku musím vzít jako bych jí chtěl urvat, ozve se rána jak když praskne větev, vzadu to zarachtá a po několika vteřinách to občas přehodí.
nesmysl, není to tak jemné jak u DA ale padá to tam +/- stejně ostře jak u Campy.
ale nevím co máš za kazetu, originál red žádná slává já to vozím s DA a chodí jak píšu, parádně
Pokud bys uvažoval o přechodu z nějaké nižší Shim. sady tak asi Sram, ale Duru bych za Force neměnil ani náhodou.
tak force nie je najvyssi sram, ale vyzera slusne… paky su karbonove napr. a celkovo na mna posobi tak, ze velky rozdiel medzi force a sram nebude…okrem ceny :)
aj vahovo je na tom force a red skoro rovnako…
přesně tak rozdíl mezi Red a Force není moc velký, mám teď doma obě na dvou kolech
Netvrdím, že Sram, i Force jsou špatný, jen nevidím důvod, pokud už máš na kole novou Duru ji měnit. Chodí to přesně a spolehlivě a k investici do jiné sady tu osobně nevidím nejmenší důvod …
praveze duru mam staru, preto rozmyslam…novu duru by som samozrejme nemenil :)
Určite by som nemenila. A už vôbec nie pokiaľ si ešte nejazdil silniční Sram. Môže sa stať, že ti vôbec nesadne spôsob radenia. Ak ťa už svrbia prsty a chceš vymeniť doporučujem najskôr vyskúšať! Mne napríklad Sram vôbec nevyhovuje spôsobom radenia, ale niekto si ho nevie vynachváliť.