Budu kupovat užitou sadu. Za podobné peníze buďto starší Duru 7900 nebo novou/lehce užívanou 105 7000. Co z toho volit? :-) DA o cca 350g lehčí, 105 má 11 převodů… otázky otázky otázky… Prosím o hlasovačku a vysvětlení do komentářů…
Budu kupovat užitou sadu. Za podobné peníze buďto starší Duru 7900 nebo novou/lehce užívanou 105 7000. Co z toho volit? :-) DA o cca 350g lehčí, 105 má 11 převodů… otázky otázky otázky… Prosím o hlasovačku a vysvětlení do komentářů…
Tady vůbec není o čem, novější sady jsou o míle jinde oproti, i když topovým, předchozím sadám…
Za mě 105, DA je sice super a určitě bych jí chtěl mít na kole na nedělní pozing, ale na ježdění je 105 prostě o parník vpředu.
jasně že je 105 lehčí,protože ja tam hafo plastu!
A kde jste na to přišel?
Co mu vykáš ?:))))
Kde je tam hafo plastu? Díky za info.
Hafo plastu neměla ani Sora 3300 před 13 lety.
I Claris je dneska hliník
No právě. Něco je v pákách, ale to má i nová Dura, proto příliš nechápu tento výkřik do tmy..
Jediný plast měla Sora byl na šaltru. A pak jen ta brzdová páka jako taková. Samej plast no….a i tak mě sloužila 10 let a najela 30 tisíc km
Jj, to už je dost pravěk. Nová 105 je udělaná velmi dobře a plast je opravdu jen v mechanice řazení. Ostatně jako všechny páky od Shimana.
Mimo váhy je ve všem lepší nová 105. Chodí opravdu skvěle. DA bude asi dost jetá a s novou R7000 se bude ve funkci jen těžko rovnat. Jen dohad v tom, že Dura už bude mít to nejlepší za sebou. Navíc je to závodní sada a tam se jede spíše na váhu, než trvanlivost. Může mít samozřejmě najeto jen pár km, ale to asi těžko. Já bych šel do 105.
105, lepsi tvar pak, bude odolnejsi, je kompatibilni s novyma sadama, zvladne vetsi rozsah, sezenes nahradni dily…
Jj, máš pravdu, předsedo :)
Ja mam 105 rad, je to vdecna sada a az bude v elektrice, to bude parada :-)
Přesně, mám na ní tisíce kilometrů a ani jeden problém. Mám krátké páky pro malé ruce (teď nevím označení) a chodí to stále jako nové, prostě skvěle:) Spolehlivá sada za rozumný peníz. V Di2 bych to ale asi nechtěl. To bych nechal na Ultegru a DA.
Neboj, bude. Kazdopadne bude i 12rychlostni 105 v mechanice, takze furt to bude nejlepsi pomer cena/vykon
Jsem na to velmi zvědav a dost se na ni těším. 105 sada je moje srdcovka už nějaké to desetiletí:) Kua, to to letí..
Se bojím, že nebude :(