Ahoj všem.
Prosím o radu. Doktor mi po operaci kolene doporučil na rehabilitování jízdu na kole. Řekl jsem si fajn, stejně jsem chtěl nějaké nové kolo abych mohl se špuntama jezdit po okolních cyklostezkách. Pro mou starou silničku místní cyklostezky moc nejsou. Tak jsem koupil toto
http://www.mojekolo.cz/…y-green-2014
Ježdění mě však chytlo nějak víc a začal jsem řešit věci kolem kola, které mě ještě před rokem vůbec nezajímaly. Nejvíc mě momentálně trápí hmotnost kola. Takže souvisí se všemi komponenty. Co jsme si v práci zkoušel kola kolegů, tak jsou znatelně lehčí. Ale taky byly o cca 10t dražší. Všechno to byly 29" HT.
Tak se vás ptám.
Bude lepší na stávajícím rámu, který se mi líbí a vyhovuje, se pokusit postavit něco lehčího, kvalitnějšího? Je tento rám kvalitní a má cenu na něm stavět? Kolik asi tento rám ve velikosti 19" váží?
Anebo se na to vykašlat. Brát to tak, že mě to přivedlo k vážnější rekreační cyklistice. A kolo prodat a za 25t nechat něco slušnějšího postavit nebo koupit? Spíš tedy asi postavit. Kolik bych za to kolo s odjetýma 600km mohl dostat?
Díky všem za konstruktivní příspěvky.