Ahoj jestli chcete kouknout na nove modely Giant 2008, jsou tam i oficialni ceny kol pro novou sezonu viz atombike.cz/?top=katalog/katalog.php&strana=0&left=523
Ahoj jestli chcete kouknout na nove modely Giant 2008, jsou tam i oficialni ceny kol pro novou sezonu viz atombike.cz/?top=katalog/katalog.php&strana=0&left=523
Tak to jsi mě vůbec nepotěšil :-( Třeba Trance X2 je na www.giant-bicycle.com/en-US/ za 1900 doláčů, což je zhruba 38tis. a tady ho budou prodávat za 55tis.
V inom threade som to už písal: Trance X0 bude na Slovensku stáť 109 000 Sk, čo je pri 26 SKK/USD o 19% viac ako 3 500 USD = 91 000 Sk. Česká cena vychádza po prepočte na SKK rovnako :-(. Ale som prekvapený, že bude aj X3. Ja by som šiel do X2.
nevies kolko bude stat na Slovensku reign 2?
Neviem, zaujimal som sa len o Trance X. Ale ak zavolas do Velosprintu, mali by ti vediet povedat. Ja som sa pytal tam.
to samy reign x1,v americe 2600 a tady 69990 a pritom reign 1 je za 2400 a tady je za 59990.Celkem velký cenový rozdíly.
Fajn, ale nevies nahodou o nejakej dobrej cene na tohtorocny ram Anthem, najlepsie cez nejaky e-shop?
nemůžete srovnávat ceny v USA a tady!!! jednak je tam nižší DPH o dost a pak taky clo zvedá cenu :-)
to je jasny,ja chtel spis ukazat na to, ze u tech dvou modelu, co sem srovnaval je rozdil v Americe 200 dolaru a tady je to 10 000, coz nechapu
Giant predsa vyraba na Taiwane a v Cine. A zrejme ich do Europy nedovazaju cez USA.
a co tím chtěl básník říct??? DPH u nás a v USA je jasně dané a clo taky tak je jedno kde se to výrábí ne.
Sorry, nejak som sa zaplietol. Beriem späť.
jasan pohoda :-)
hele ale jestli je to v usa o 20procent levneji tak by tam muselo bejt to dph skoro 0 … giant je asi evropska firma a ikdyz to vyrabi nekde v asii tak by to asi meli prodavat jako v eu..a mezi eu se clo neplati…nebo se pletu? ikdyby to tak nebylo tak clo je par procent a ne 20…
u veci dovezenejch z usa to chapu… tam se zaplati jejich dph, priezes sem a zaplatis clo a dph znova… ale tohle se snad pres usa nevozi ne?
GIANT je taiwanská firma, ktorá svoj highend vyvýja v USA, ale vyrába na Taiwane a v Číne. www.cyclingnews.com/tech.php?…
A netusite nekdo jak to bude s hmotnostma u trance?
Išli dole :-), hlavne zmenou umiestnenia tlmiča. Pogoogli a nájdeš články v ktorých sú konkrétne čísla. singletrack.com bikemag.com cyclingnews.com
Sorry. Dnes som trochu zmätený po včerajších pivách. www.singletrackworld.com/
Ale Išli hore s cenama :(
Pokud nekde vahy najdete, hodte je sem pls.
„The Trance features the same 4.2-inches of travel as before but is 250 grams (8.8 percent) lighter than in ’07“ Tak asi jenom 250g dolu :( …To mi příde docela málo
Ubytok vahy: Trance –250g Reign –738g TranceX –738g oproti 2007 Trance
Trance X0 12.24kg
www.cyclingnews.com/tech.php?… bikemag.com/news/freshproduce/Giant-2008-release/
tak to asi ne, že by trance Xko bylo o půl kila lehčí než trance na nižším zdvihu?
a že by o stejnou hodnotu jako reigna?(u toho odlehčení chválim) ;)
Sorry. Podla www.cyclingnews.com/tech.php?… TranceX schudol o 244g oproti 2007 Trance.
Nemáte někdo info o kolik váží míň rám Trance 07 oproto Trance 06?
Pro zajímavost, tak hmotnosti jsou na Francouzských stránkách www.giant-bicycle.com/fr-FR/
Tak tato sprava mi pekne pokazila naladu :((
Asi blbej dotaz, ale je mezi Trancem a Trancem X ještě jinej rozdíl v rámu, než delší vahadlo u Xka?
Více položená vidlice.
No už se mi na Tajvanu dělá silnička TCR1, ale tady jí nevidím:((
hm…keby som teraz vyberal,tak Reign 1 :p este aj ta farba je nadherna…Inac sa mi tie nove modely dost podobaju s novymi Speslami(napr.SJ)
Safra, sem na všech fotkách reigna 2008 viděl jen fotku reigna X a myslel sem si, co že to je za hnus a oni ty reigny jsou fakt pěkný.
nadherne ;))
A nemáte někdo odkaz na nový modely Merid 2008?
Chces len modely alebo aj cennik ? Lebo ten nemam :-).
něco je tady photofile.ru/users/scorpionodessa/3037674/
www.advancetraders.com.au/products.php?… ale moc sa mi nepacia :(
No a teď koukám, že třeba Anthem 2 je ve Státech s REBOU a u nás s RECONEM
to bylo i loni
me se libi glory 1 kdybyste me chtel nekdo sponzorovat:)
S tou rozlišností cen se podívejte i na komponenty. Často ty kola mají stejný název, ale jiné osazení, které se v ceně samozřejmě promítne.
S tou rozlišností cen se podívejte i na komponenty. Často ty kola mají stejný název, ale jiné osazení, které se v ceně samozřejmě promítne.
Recenze Trance X-1
má to nějaký pokračování, píšou tam, že na další stránce je něco o Hayes Stroke brzdách, šlo by to sem hodit?Dík
teď jsem si všim, že celkový hodnocení je překrytý logem BF, takže se moc nedovíme
Nema, je to jen techhle par radek. Dalsi strana je o Stroke a nema primou souvislost s testem Trance (jen tu, ze na nem taky nahodou jsou). Mimochodme Stroke dopadly velmi dobre.
Na mtbr.com (alebo niekde inde? :-) som čítal, že Hayes veľmi úzko spolupracoval práve s Giantom pri ich vývoji.
Tak to je dobře, na Trance X1 čekám a z brzd jsem měl malinko obavu.
Cela dvojstrana
Nemohl by jsi mi prosim ten scan dvojstrany poslat v plnem rozliseni ma mail v profilu? Predem diky.
¨nejses nak moc narocnej ?
narocnej ne, ale mirne slepy ano. Ten scan dvojstrany vazne neprectu a zajima mne i to hodnoceni, ktere je v prvnim obrazku prekryto logem.
náročnej???......no proti mě :-)
Nemohl by to prosím někdo předatlovat abych si to pak mohl zkopírovat do googlu a nechat přeložit do nějakého normálního jazyka. případně kdyby to chtěl někdo celé přeložit přímo do češtiny tak samozřejmě vlastní iniciativu nehodlám omezovat :oD
Osazeni,ceny je jisté až to člověk koupí . To co je na vystavě a v katalogu není vždy produkce
Taky si myslim, ze ceny budou ve finale trochu jinde nez ten nastrel na Atombike.cz
uvidíme co s tim degeši provedou…
Přimo od jednoho „dovoze“ bylo řečeno, že to jaký to bude se pozná až po rozbalení krabice. Coš může bejt drsný, pokud se človek těší na nějaký kolo a… no no přijde něco v jiný barve ,s jinym osazeni a jinou cenou :-(
ani ne
Na www.trinnity.cz/Default.asp?… se objevily stejné ceny.
No a tady už je to ofiko www.progresscycle.cz/giant/firma.asp?…
aky je rozdiel medzi Trance a Reign? len zdvih? Reign je ako viac enduro? dik
Bych spíš řek, že tranceX je nezávodní XC je Reign je ještě o něco méně závodní XC… jinak geo. je ± stejná, takže jen zdvih.
Reign má položenejšiu hlavovku. Nie som si istý , či o 0.5 alebo o celý 1 stupeň. Samozrejme má trochu vyššiu váhu.
jen o 0,5 stupně(platí i pro sedlovku) – to je opravdu propastný rozdíl – žeby použitím vyšší vidlice? délce zadní stavby(gigantických 0,1palce = 2,5mm) v rozvoru je rozdíl dokonce 3× takový! to je ještě jak u který velikosti..
Pro nekoho.
ceny možná budou jiné než v USA, ale pokud si vezmu cenu trance X 2 tak vzhledem k výbavě je to naprosto standartní suma.
Tohle kolo se mi hodně líbí a kdyby neměl to co mám te´d tak ho hned objednávám.......mě se líbí, že tam je kvalitní rám, vynikající pružící jednotky, podle testů i velmi dobré brzdy a odpovídající kola.......zbytek už je vedlešjí, tam si to většinou upravuju dle vlastní preference, ale zrovna tady bych asi nic zásadního neměnil.....
Docela se ztrácím v porovnání vidlic na nových Giantech. Třeba na Trance X3 je – „ROCK SHOX Recon 335 Air – zdvih 120mm – uzavírání“ a na Trance je – „ROCK SHOX Recon SL Air – zdvih 100mm – uzavírání“. Recon SL Air je vzduchovka u které se občas vyskytují problémy s cvakáním a se zajížděním vidlice při jízdě do kopce a 335 Air má U-Turn což znamená, že má pružinu + jednu vzduchovou komoru? Je v ní standartní pružina vhodná na 80–85kg jezdce? Je tedy 335 Air lepší vidlice co se spolehlivosti a jízdního projevu týká? V historii jsem toho o Reconu 335 moc nenašel.
Pokud je ta 335 air, tak ma vzduchovy u-turn. Zadna pruzina v ni neni.
Vzduchový U-turn znamená plynulá regulace zdvihu?
Ano. Ted to ma ve vnitrnostech Reba a Revelation
recon 335 air je uplne rovnaky ako kazdy iny recon air a bude mat aj rovnake „problemy“. recon sa vyraba v prevedeni air (resp soloair) a pruzinovy uturn. tie cisla su rozdielne podla tlmica. 327 ma len obycajny expanzny tlmic, 335 ma k tomu lock a 351 ma motion control. ta verzia SL je oem a pravdepodobne to bude v skutocnosti 327 alebo 335 s hlinikovym krkom.
tak oprava k reconu sl, je to „xc“ verzia reconu pre rok 2008 a ma lock, ako som tipoval. vsetky informacie su na webe www.rockshox.com
Abych pravdu rekl jsem to nezkoumal a rikal si, ze asi davat air u-turn i to Reconu. Ale ted kdyz se divam na ty sestavene kola, tak je tam klasicky air. Nevim kde dotazatel prisel na ten u-turn.
to ani ja… ale hadam v tom uz bude mat jasno
Tazatel koukal tady www.sram.com/…ntain/recon/#tab2
No tak to jsem te asi nepochopil, pac tam neni nikde Air u-turn, ale bud Soloair, nebo u-turn
Prezentace Giant 2008 pro obchodníky: www.progress.bikeusa.cz/index.php?…
Ahoj, neberte to, prosím, jak reklamu. Dostal jsem echo, že v AtomBike mají prvních pár kusů od Giantu a to ještě před hlavní zásilkou, která má přijít až někdy na jaře. Určitě tam těd mají 1ks Giant X3 v XL velikosti…pokud někdo nechce čekat, možná to pomůže…
xl je celkem nepouzitelna velikost:)
Ječňák je borec!