Co si myslíte o celopéru GT marathon carbon pro 2010. Kolo se mi dost líbí,ale nemám zkušenost se značkou GT. Rád si poslechnu veškeré názory… nákup je totiž na spadnutí, děkuju. PS: popřípadě doporučte nějaký ekvivalent k tomuto tipu kola
Vojta
Co si myslíte o celopéru GT marathon carbon pro 2010. Kolo se mi dost líbí,ale nemám zkušenost se značkou GT. Rád si poslechnu veškeré názory… nákup je totiž na spadnutí, děkuju. PS: popřípadě doporučte nějaký ekvivalent k tomuto tipu kola
Vojta
Pro mne osobně nepoužitelná geometrie. Po zkušební jízdě jsem konstatoval, že je to pocitově krátký, vysoký a vratký na hranici řiditelnosti. Prodejce to popsal jako „živou“ geometrii. Někdo to může považovat za klad, doporučuji zkušební jízdu.
Jezdil jsem I-Driva 5, měl vyšší zdvih a geometrie mi seděla parádně. Vyšší je každý full, respektive musí mít těžiště výš, když chodí do zdvihu a střed se snižuje.
Také souhlasím s tím, že GT fully Maraton mají hravější a živější geometrii. Teď jezdím Stumpa FSR, který má více podkoplou vidlici a není tak živý. V určitých směrech je to výhoda a v určitých nevýhoda, zase je stabilnější. Ale když se s ním chce člověk otočit na malém prostoru, tak je to jako točit se s autobusem :).
Co se mi na Stumpovi líbí víc je to, že má níž těžiště, než I-Drive. Ten měl těžiště výš.