Zajímalo by mě zda k nábojům DT Swiss 370 je nejlepší použít originál DT Swiss upínáky nebo jestli máte zkušenost s použitím jiných značek a v čem je přínos nebo výhoda použítí jiných než orig upínáků.
Zajímalo by mě zda k nábojům DT Swiss 370 je nejlepší použít originál DT Swiss upínáky nebo jestli máte zkušenost s použitím jiných značek a v čem je přínos nebo výhoda použítí jiných než orig upínáků.
To je úplně jedno jaké. Funkce bude stejná, přínos oroginálních je žádný nebo neznatelný.
kup si ty, co se ti nejvíc líbí pokud něřešíš úplně nejlevnější provedení…
Můžu doporučit tyto BBB WheelFIxed Kromě příznivé ceny, mají střídmý designa a kupodivu to i dobře funguje. Výhoda: bez čtyřky imbusu ti lapka nesebere kolesa, nevýhoda: bez čtyřky imbusu nesundáš koleso ty:-)
Jo a reálná váha je 70g, takže super.
To jsou PU – pomaluupínáky, :o).
Není kam spěchat:)
Mam na dvou kolech a spokojenost, kde nic neni, nema se co pos… :)
Nedávno jsem tyto BBB WheelFixed nasadil místo klasických RU. Kotouče mají menší tendenci cinkat, řízení se mi zdá malinko přesnější. Takže doporučuju.
moc rychloupinaku jsem nezkousel ale DT od onyxu me prisly vylozene spatny – funkcne jsem naprosto spokojen se shimano
Mám je na fullu a nemám s nima problém. Na HT jsem si koupil nejaké AC a ty se mi zdají lepší.
ono je to dany typem. shimano dela s vackou v pouzdre, dt ma tu vacku primo na pace upinaku a opira se do plastu (viz priloha). ty dt se musi uz z principu povolovat. shimana jsou mnohem lepsi.
jestli to mas na svyho „canoura“ tak rozhodne DT RWS!!! pocitove udajne zvysi tuhost, ktera se priblizuje pevny osce…
ja ho zvazuju dozadu na Reignika…
DT Swiss RWS sem teď poprvé viděl u kámoše na živo ale nějak mě to neuchvátilo při testu za ty prachy ale má jenom pr. 5mm. Počkám na jeho hodnocení a taky se na tom svezu dýl a uvidím jestli hodnocení opravím. Pr. 9 a 10mm bude určitě přínosněší. Ale to chce jiný náby.
náby se dají upravit, ale né všechny :-)
no, par lidi je tu uz tusim ma a docela si je pochvalovali… bylo tusim o tom i nejake vlakno… zkus to pohledat…
Původní XTR RU jsem vyměnil po delším bádání, hledání za rychloupínáky A2Z Titanové.
Nejsou příliš odlehčeny, mají dlouhou páčku, příjemně plynule prohnutou; dobře sedne do ruky. Osička je neztenčovaná, přitom váha slušná.
a cos udělala s těma XTR? neválejí se ti náhodou nevyužité pod postelí :)?
…udělal
Již jsou prodané kamarádovi.
když upínáky, tak USE Spin Stix, za takovou cenu lehčí neseženeš
hmm, a kde je koupim? fakt je nemuzu sehnat…
Mám a fungujou spolehlivě, jen nevyvine tak velkou sílu jako u upínáků s pákou a excentrem.
pockej mel sem za to, ze prave utahne kolo vetsi silou…
..právě že ne. Rukou to nikdy neutáhneš jako excentrem. Na xc je to stoprocentně ok, ale fakt to utažení není takový. V některých recenzích si uživatelé stěžovali na povolování. Já jsem to nezaznamenal, ale je fakt, že stačí pootočit o 1/4 až 1/2 závitu a je to volný. Během jízdy se mi ale nikdy nepovolil.
ta první věta je nesmysl, zaježí na stoupání závitu toho upínáku a tvaru excentru – jak moc je excentrickej. Ale podle toho, že píše, že po pul otoceni zavitu je to volný, tak to stoupání asi bude dsot velký a asi to moc utáhnmout nepujde. Treba prave ty DT RWS to resi zubatkou a malym stoupanim zavitu- musis otocit vicekrat, ale zas je to utazeny vic nez standartnim excentrickym upinakem. No nicmene diky za prispevek, zil sem v domneni, ze to prave utahne dost fest. Tak to nebudu resit a vemu tune:)
máš recht :-) navíc sou mnohem hezčí
nevěř tomu :-)
Je tam 5ka závit s běžným stoupáním. Jak píše výrobce stačí 3/4 otáčky pro utažení/povolení kola. Taky jdou utáhnout silně, ale není to jejich smysl. Jak říkám, na xc(am) v pohodě, na fr divočinu bych je nedával. Systémy dalších výrobců neznám, ale vše bude mít taky svoje mušky:)
U Tune bych se bál, kdy mě ve sjezdu předběhne zadní kolo, :-).
proč?
máš mail…koukám na ty dva modrý kousky vyjevěně…nemá eště někdo nějako zkušenost? klidně špatnou ať sem připravenej…
tak už sou v bazaru…sem je nějak nepochopil
To sis je teda moc neužil :)
a to se vyplati:))
sem to objednával v afektu no…upínáky sou to ale jinak hezký…
už jak dlouho vozím a2z Ti a nepovolují se mi (náby Bees a vzadu Hugi 240), jinak lehčí než původní Shimana…
Také tak, akorát jiná barva. Zdají se mi jako vhodný kompromis, více odlehčované se mi již nepozdávají, :-).
jakékoliv,já mám hope
Doporucil bych treba shimano, nebo ty lepsi kompozitove od Mavicu. Hlavne si nekupuj nejake designove, kde se packa otaci v plastovem pouzdere. To pouzdro se po case vymackava a rychloupinaky se pak povoluji.
tak tak, ty zmiňovaný a2z se mi valej na půdě /sklep nemám/ protože se vymačkal ten plastovej bazmek
pokud chce někdo designově gramařit .) tak kcnc nejsou špatná volba
Co zkusit tyto split skewer ? Maj dvou stupňové utahování. Nic pro gramaře.
Já o nich uvažuju, viděl jsem někde loni i celkem pozitivní recenzi. Máte je nekdo?
Nejlepší RU jsou Shimano, bez legrace. Jediná nevýhoda snad vyšší hmotnost. Shimano je myslím nevymyslelo, jen koupilo patent tuším od Sachsu, pro který je navrhoval nějaký Pepa :-)