Zdravim
Zajimam me jedna vec chystam se vymenit kola. Mam Krosove kolo, ktere chci osadit Silnicnimi koly a zajima me zda li jde pouzit kazeta z puvodniho krosoveho na nove silnicni??
Zdravim
Zajimam me jedna vec chystam se vymenit kola. Mam Krosove kolo, ktere chci osadit Silnicnimi koly a zajima me zda li jde pouzit kazeta z puvodniho krosoveho na nove silnicni??
Pokud je tam stejny pocet pastorku tak by nemel byt problem.
A novej orecj na to ma kalibraci?
netusim chlapi.. jsou to kola fulcrum racing 5 na orechu Shimano…a nyni mam naboj Shimano deore a na nem kazetu Sram PG 950
tam je 10 ne?
ne je tam 9..
na tej novej
Jestli se spravne chapeme ptal ses na pocet kolecek na kazete?
Dle meho je fulcrum racing 5 a je jedno jestli na campe a nebo shm pro 10 kolecko a Ty mas 9 kolo. Je asi treba improvizovat pomoci podlozek. Mozna se mylim
Asik jsem to spatne napsal mam ted kola s orechem Schimano deore a na nem kazetu Sram PG 950 , kupuji nove kola fulcrum racing 5 evo a zajima me zda li tu kazetu budu moct hodit na ty novy kola?
Ano :-)
Orech ma stejnou sirku?
Ne nema je tam kross takze ma 35 a ten novy ma tusim 30..
Takze bez problemu? neni to na 10 kolecko jak psal trouba 20?
Ano, uz sem to pochopil i ja:-)
Takze odoved je ze to pujde?
Ano:-D
Tak dik moc..
Bohuzel u Fulcrumu problem asi bude, silnicni sou s 10sp orechem a na ty 9sp kazeta nejde dat. Musel bys objednat verzi s 9sp orechem.
Tenhle problem sem cca 2 roky zpet resil
A doufam ze to pisu dobre. Presne to bude vedet Hnoj.
Ja si to myslim taky,ale netroufal sem si oponovat odbornikovi:-D
10sp orech prave prakticky nikdo nepouziva krome Fulcrumu. Jinak sirka je stejna drazky taky je tam trochu rozdil v prumeru.
Ale nejsem si tim na 100% jisty uz je to fakt dlouho co sem to resil.
Ja myslim ze jsem to nekde cetl a jestli jsem to spravne pochopil tak lze osadit 9 i 10 na stejny orech ze ten 10 ma nejak uspusobeno ze zapadne do jinych drazek ale vazne nevim i v obchode je na vyber pouze Schimano nebo compa.. orech nic o stupnich tak vazne veimm
Takze objednat s 9sp orechem a pujde to? chapu spravne?
A maj to? Vymenit to můžěš vzdycky.. Kdyby si měl 8 kolo, tak si kde si,, to ma jinej unašeč.
Racing 5 by měly být kompatibilní s 9/10/11 viz zde
Tuším, že hloubka kazety u 9 i 10 je stejná – liší se rozteč mezi pastorky a tím pádem i potřebná šířka řetězu, ne?
Ja fakt nevim jak to presne aktualne maji. Pamatuji si jen ze na racing5 nesla dat 9sp kazeta a muselo se to menit. Tehdy se jednoduse vymenily cele kola nove za nove. Jinak paradoxne na 9sp orech 10sp kazeta jde v pohode.
Zitra to muzu skusit stejne musim na CX kole s FR5 vymenit kazetu.
bezva tak me dej vedet jak si dopadl…
Tak co slo ti to?
pisu, jak prase.. sorry, mam horecky a marodim, tak mam trosku vyklepany prsty