existují nějaké kliky pro 2×10, ale 180mm? Nemohu žádné takové najít:-(
existují nějaké kliky pro 2×10, ale 180mm? Nemohu žádné takové najít:-(
Treba Campa Record :-)
Asi myslel spíš mtb kliky, tak ty jsem opravdu ještě nikde neviděl.
Vim trocha srandy neuskodi, 2×10 je letos novinka musis pockat az se to poradne dostane na trh. Mrkni do XT a XtR jestli to nemaji ve specifikaci.
Jinak neni problem konverze 9 kovych.
XTR se dělají přímo 2×10 nebo předělat XT na 2 placky. Další možnost by byla předělat 9sp Styla.
Shimano je bude delat urcite, ale skladem jsem na na ceskych eshopech jeste nevidel.
Třeba 180mm XT 10sp. mám doma, takže ty se u nás sehnat dají. Ikdyž já jsem si objednával 9sp. takže mi pak dodatečně měnili převodníky z 10sp na 9sp.
jenže zakladatel vlákna as ptá na 2*10.
XTR kliky 2011 FC-M985 2×10 jsou v délce 180mm
a XT FC-M770–10 taky, ale prostě je brzo časem se na trhu objeví.
To je mi jasné. Psal jsem už na začátku, že je to alternativa, pokud by je chtěl předělat.
Predelavat to neni uplne idealni, dva prevodniky dovoli cely system uzsi a kliky vic u sebe.
což nemusí být žádná výhoda …
na x-bikes.cz jsou nejen v nabidce, ale pry k dispozici do 5 dnů..
probouzím toto téma:-) Nějaké novinky (v čr dostupné) 2×10 180mm?
Hledám 180 mm s převodníky 42/28, nenacházím…
XTRka
To mi ukaž, nenašel jsem je.
A tak sorry, maj 40/28z
No právě. Vyhovovali by mi třeba Sram X-9, ale nenašel jsem je právě v těch 180mm:-( Nebo XT, ty určitě ve 180 existujou, ale zas maj „jen“ 40–28, což nechci…
co takhle koupit 42–30 a vymenit malou placku?
To by asi nebyl marnej nápad. Asi bych pak dokonce uvažoval o té malé placce se 27 zuby. Nějaký postřehy jak by to přehazovalo 42–27? S přesmykačem na 2×10.
Tak XT 42–30 neexistuje, jen XTR a to už je silně přes limit.
a čo to skúsiť opačne? Kúp XT 40/28 a vymeň 40z za 42z. A prevod 40–11 sa ti zdá málo?
No já jsem jezdil 44–32–24 + 11–32 a uzil jsem vsechny prevody. Tak tech 44–11 ozelim, ale pod 42–11 nejdu:-) 28–34 by mi na druhou stranu stačit mělo…
Úplně nejraději bych měl 180 kliky, 42–27 převodníky a 11–34 9sp. kazetu. Asi to vyřeším tak, že pořídím to XT 40–28 a pokud mi budou ty okrajový převody skutečně chybět, tak pak budu řešit výměnu převodníků. Popř. je zkusím hned prodat ten 40z. a koupit nějakej 42z. To bude mít asi jiný rozteče než klasika trojpřevodník Shimano, že?
Rozteče XT dvojlacky sú rovnaké ako na troplacke Shimano (104/64mm)
Tak to je dobrá zpráva!
A poznáš rozdíl 5 mm?
jo poznáš!
já třeba poznal rozdíl 2,5mm:-) jde to fakt znát
jj. ja třeba hned poznám jak se na 170mm klikách na leštěnce trápím, což ale vzhledem k nájezdu na ni, skoro v metrech/rok mi nějak zvlášt nevadí:-D
je taky potřeba si uvědomit, že 5mm na jedné je ve skutečnosti rozdíl 1cm. Znát to je.
Race face Turbine 180mm 2×10 na chainu. A nebo klasicky RF Turbine 3×9 ale pouze 180 kliky a koupit FRM nebo TA prevodniky podle potreby… ja mam Trubine na 27/40 na FRM
Nemate nekdo zmerenu vzdalenost placek vuci stredu na klikach 2×10 vs. 3×9? Predpokladam, ze kvuli idealni retezove lince by tam mel byt maly posun nebo to je jak kdybych pouhou zmenou placek udelal z 3×9 2×9? Pripadne dik za nasmerovani do historie O:-)
pricmrndl bych si tady s dotazem ohledne 10tkovych SH prevodniku. je nejaky, vubec nejaky :,) rozdil v sirce prevodniku u SH pro 9 a 10sady? „podedil“ jsem komplet 10tkovou sadu, ale chci namontovat jine prevodniky, tak me to zajima. v ruce sem to jeste nemel.