Zdravím všechny. Pomalu začínám vybírat nové kola. Jezdec komplpet se vším 75 kg. Kolo giant trance. Chci jezdit takové těžší XC. Jezdil jsem už pár kol, od s nábama od nejlevnějších shiman (m475) až po nějaké s průmyslama, novatec, chosen…Chci říct, že se mi zatím nikdy nepodařilo odrovnat žádné náby!
Je mi celkem jedno jak kvalitní ty náby budou. Nevěřím tomu, že je můžu zničit a když jo, tak si řeknu:„ty si začal jezdit!“
Jezdil jsem taky 2 páry novateců 712sb, kterým údajně praskají osy. Oba páry jsem měl jeté a žádná osa mi nepraskla. Tzn. v bahně moc nejezdím, teda v půl metrovém bahně.
Taky jsem nějak s novým kolem začal vnímat tuhost. Tzn. nebudu se honit za co nejnižší váhou na úkor tuhosti. Ale 2 kg kola mám teď a chtěl bych si trochu polepšit.
Crosstrail jsou hlavními favority. Říkám si, že by tuhost mohla být lepší než u ručních zápletů. Je to tak? Víc favoritů asi nemám. V této kategorii jsem se zatím nepohyboval.
Cenový limit tak 8k max. Jetinám s jasným původem se nebráním.
Roční nájezd jak kdy. Mám více kol, kolem 3000km na jednom kole. Pláště na tom chci vozit 2,4 NN SS, nic širšího. Možná tam tu 2,4 ani nebudu nechávat, ale chci vyzkoušet trailstar.
Těm co to dočetli až sem dík, a budu rád, když se nějak věcně vyjádří.