Zdravím,
po několika letech chci začít znovu trochu jezdit a jako laik jsem i při čtení jiných příspěvků docela ztracen v technických a mně nic neříkajících specifikacích a vzhledem k současné "nemožnosti' vyzkoušet kola v prodejně bych tedy poprosil o nějaké rady, na co se zaměřit apod.
- Postava 174 cm / 72 kg
- Představa o ceně je mezi 10 a 20k, samozřejmě čím míň, tím líp, ale jsem ochoten připlatit, pokud to bude mít smysl.
- Očekávaný nájezd 1500 – 2000 km ročně.
- Cca polovina nájezdu Praha, druhá výlety tzn. spíše vedlejší cesty/příroda/les, občas bych si možná zkusil zajet na nějaký single trail. Spíše výletní než rychlostní tempo.
- Z toho co jsem zatím náčetl, jsem nakloněn MTB 29.
- Moje historie se skládá z nějakého levné horské kolo od Joka v dětství a později nějaký trek od Leader Foxu v ceně cca 10k a s oběma jsem byl vesměs spokojen a stačili mi. Tím chci jen říct, že podle mě nemá smysl pro mé potřeby kupovat kolo za 30–40, či připlácet za nějakou komponentu, o které pak ani nebudu vědět.
- Rád bych kolo, ke kterému půjdou v případě potřeby přidělat běžné doplňky, světla, blatníky, nosič. Žádný těžký náklad však vozen nebude.
- Preferuji spíše nové kolo než bazar, vzhledem k tomu, že tomu moc nerozumím, a spíše zavedenější značky, které jsou obecně známé jako spolehlivější.
- Preferuji spíše obchod než domácí stavitele. Kolo budu mít dřív a případná reklamace pro mě bude nejspíš snadnější?
- Momentálně je můj favorit https://www.harfasport.cz/…trail-5-2019
Díky předem za rady a komentáře.