Jak je to, prosím Vás, s konverzí tohoto náboje z RU na pevnou osu? Viděl jsem, že jsou nějaké kity, ale týká se to i starších (2 roky) nábojů?
Jak je to, prosím Vás, s konverzí tohoto náboje z RU na pevnou osu? Viděl jsem, že jsou nějaké kity, ale týká se to i starších (2 roky) nábojů?
Nelze. Přední 240s upravíš konverzním kitem max pro RWS do 9mm, zadní pak pro osu max 12mm.
Konverzní kity pro 20 a 15mm osu můžeš použít pouze na náboji 240s oversize.
Dík, to jsem chtěl vědět. Teda nechtěl :-)
jen juliho doplním – samozřejmě má pravdu, ale u verze 240 CL to konvertovat jde.
na 15mm osu za rozumnou cenu jsou náby Hope
Je fakt, že přední nábou 240, osa s průměrem 15mm projde. Dokonce i ta originální je 15mm a i ložisko má takový vn. rozměr.
Otázka zní, který kit/narážky se dají použít?
nevim, řešil sem to loni s Botticem, tvrdili že to pude, ale v jakém je to stavu nevím.
Ano, tuhle informaci jsem někde na fóru taky zahlédl, ale stejně bych to potřeboval na 6děr.
Jak to dopadlo? Potřebuji řešit stejný problém.
no to bude problém, když nenapíšeš co máš za nábu a jaké tam chceš osy
240s 100mm Disc Brake (Int.Standard) for quick release konverze na 15mm pevnou osu
to čoveče asi nepujde
to čoveče určitě nepujde
hmm dokazete nepotesit ale trochu jsem s tim pocital
Jde to! Řešil jsem to před měsícem respektive v bikelive to řešili. Vysoustružili mi podložky.
no já nevím záleží na nábě, co já tady mám tak tam je díra cca 12mm v ložiskách takže tam 15 nedáš
ty asi máš už ten OS
Píše že to potřebuje do náby 240s, do té to mám udělané …
Pokud mas soustruznika, tak by to slo. Musela by se mezi loziska udelat rozperka, koncovky by drzely jen na o-krouzcich.
vlevo u kotouce je hoodne malo mista, zitra na to schvalne mrknu
a kdyz vyndas kolo z vidle honis podlozky po zemi co?
zatím jo :-)) ale řešení je na cestě v podobě nějaké rozporky
davali i rozperku mezi loziska dovnitr?
viz foto níže, víc tam zatím nemám na anti-vypadávač čekám …
Takhle to vypadá, foceno mobilem …
ty loziska pujdou brzo do haje :-( bez rozperky,
já jsem dezinformátor, ta rozpěrka mezi ložisky tam asi je … jestli to poznáš z fotky …
nejaky nacrtek by prosim nebyl?
Promiň, ale nepříjde mi úplně fér abych to změřil a obkreslil a poslal ti to, doufám že to chápeš. Pokuď máš zájem kontaktuj bikelive.cz a dohodni se s nima, raketu to nestálo.
OK chapu proste si nabu rozeberu a nakreslim si to sam. Diky za info, ze to vubec jde.
klidně ti to pošlu, řešil jsem to u svých DT 240 CL.
Jestli muzes tak na maila mam v profilu.
OK mám to od ruky( v práci ) , zítra pošlu.
Možná, že by šly použít vnější adaptéry z DT350/15mm max. lehká úprava na správnou délku, rozpěrku si musíš udělat, je tam jiná rozteč ložisek.
dovolím si oživit vlákno,
nezkusil někdo tohle, případně nevíte o někom, kdo by to udělal? je to v podstatě jediný výrobce na světě co jsem našel, co dělá na staré DT 240S přední náby tento konverzní kit.
není to demence použít konverzní kit v ceně celé náby?
ale jinak k věci, ložiska jsou malé a úzké celkem odchází
Prodat a koupit novy naboj.
Osu a koncovky jsem si nechal vytocit na soustruhu a loziska na e-bay. Sezen si nekde soustruznika a vysvetli co potrebujes, on to zvladne. Loziska jsem pouzil 17287 2RS Ball Bearing Rubber For Rear Hub Bicycle Bike 17X28X7mm