Koupil jsem nová kola s nábojem DT SWISS 370. Spatřuji problém v předním náboji 370 (nový aktuální model). Ložiska lehce přidrhávají – jako točí se to, ale nějak se tomu nechce, jezdit by na tom asi šlo ale je to škoda. Ve srovnání s tak asi 5 let starým jiným nábojem DT 370 se ložiska a celé přední kolo točí znatelně hůře.
Zkoušel jsem třeba pověsit na ráfek 30g závaží a to se ráfek (usazen ve vidlici kolo opřené vzhůru nohama) pootočí, ale když se pootočí že je závaží dole, tak se to dole zastaví (ani náznak nějakého točení o kousek dál a pak se točit zase zpátky). Technický návod DT SWISS uvádí k náboji, že když se dají do náboje ložiska, tak se má zkusit jestli se to točí volně (což tedy moc ne) a pokud ne, tak že se má trochu povyrazit ložisko na drive side. viz strana 12 manuálu. https://www.dtswiss.com/…B_EN_001.pdf
DOTAZ – mám zkusit povyrazit ložisko, případně je obě vyndat a podívat se, jestli nějak nedrhnou o kroužky na spaceru mezi ložisky, nebo je pravděpodobné že tím ložiska zničím a mám raději zkusit na tom chvíli jezdit, jestli se to nějak neochodí? Napadá mě, že by mohly drhnout o kroužky na tom spaceru. Myslím že na dřívějších verzích náboje o kroužky na spaceru nebyly, jen nějaký výstupek.
Kola jsem koupil online ze zahraničí a prodejce moc nekomunikuje, posílat to zpět nechci (již jednou jsem to posílal zpět kvůli něčemu jinému a nákup kol byla 3 měsíční operace kterou už nechci prodlužovat). To raději dám nová ložiska za své…