Mavic Crossmax SLR 2012 vs Author Helium Pro

36 nepřečtených
  • baddik

Zdravím.

Koupil jsem si nové kolo na kterém jsou namontovaná kola/ráfky Author Helium Pro,náboje Shimano XT Disc,paprsky nerez ocel 2,2 32 ks na kolo/.Už jsem rozhodlej pro nová kola Mavic Crossmax SLR 2012 které můžu koupit za parádní cenu.Stará kola jsou docela rychlá a proto se ptám, zdali tato výměna bude přínosem co se týká jízdních vlastností a váhy?Stojí tato výměna za těch cca 15000,–kč?

Díky všem za odpověd.

Pavel

0 0
    • kubad  

rozdíl poznáš určitě, ale za těch 15 to určitě nestojí :D

buď ty SLR chceš nebo ne jinak to zdůvodnit nejde

0 0
    • alinceb  

Jelikož se mi Cmaxy nelíbí, tak bych šel do kombinace Novatec 711/712 + ZTR Crest + Sapim Race v levnější variantě (cca. 8tis. Kč a 1600g vč. pásky a NoTubes ventilků) nebo připlatit za Hope Pro II a pak to bude na kompletu do 12 tis. Kč.

0 0
      • kubad  

tak do toho bych fakt nešel a ty 1500–2000 bych připlatil za Hope náby :D

0 0
        • alinceb  

Protože seš cyklosnob a Novatec ti nevoní…:P

0 0
          • scret  

..vidim ted co po jedny sezone delaj Novatecy…:( loziska v … To myslim u Hope nehrozi:) Takze radeji bych taky priplatil za Hope!

0 0
            • jecnak  

Jsem chtel napsat. Loziska, orech, loziska, orech, loziska… :-D

0 0
              • scret  

v podstate jsi mi to vzal z pusy:)

ale zas za ty prachy a vahove jsou to slusny naby pro nekoho, kdo nejezdi 10tkm rocne…

0 0
        • McBlacky  

to bys připlatil i víc ne?

0 0
        • tonik666  

Nebo DT350.

0 0
    • McBlacky  

rozdíl bude v tuhosti a v odezvě na šlápnutí. Co se týče rychlosti, tak do cca 30km/h to bude srovnatelné, pak se projeví ploché dráty SLR.

Odolnost na rozcentrování u SLR o několik tříd lepší.

Na obvodové hmotnosti mohou ty helia být dokonce lehčí než SLR.

0 0
    • baddik  

Hm,hm.Tak ted fakt nevím.Vyhodit jen tak 15000,– za to že se mi líbí.Myslel jsem že si polepším jak váhově tak rychlostí.

0 0
      • kubad  

a cos čekal že to pojede 2× rychlejc?

0 0
      • JMT  

ZAs to ber tak že 15 za nový SLr je dobrá cena…

běž do toho…běž do toho…běž do toho :-)

…už jen kvuli UST

0 0
    • baddik  

Tak 2× rychlejc určitě ne ale dejme tomu tak o 10 – 15%,hlavně kopečky,už jsem přeci jen starší člověk.No snad budou alespon lehčí.No co no kua.Za kolo sem dal 50 tak o těch 15 se to už nezblázní.Je třeba si dělat radost,život je příliž krátkel.Převědčili jste mne.

0 0
      • kubad  

jj přesně takhle je to ideál, a to zrychlení a lepší pocit z jízdy už bude jen bombonek :D

0 0
        • Lsdenski  

kubad – to mi připomíná kamaráda, který s úsměvem tvrdí že pokud umyje svůj Mercedes z roku 1981 tak to auto mnohem lépe jede :-)

0 0
      • McBlacky  

první část je pěkný optimismus, ale o malinko líp to pojede v nástupech o dost. a líp to rozhodně bude vypadat

0 0
        • MlokCZ  

Tak když ta procenta sníží o jeden řád, tak se možná přiblíží k realitě.

0 0
          • McBlacky  

chtěl jsem to napsat, ale nechtěl jsem být za takového bořiče iluzí. On je hrozně chce ve skutečnosti a tomu by se nemělo bránit.

0 0
            • JMT  

No a az mu po 1000km praskne rafek tam budem za zlouny co mu je chvalili a nerekli ze ty kola vydrzej prd :-)

0 0
              • scret  

myslis nove SLR?

0 0
                • McBlacky  

SLR praskaly všechny. Věříš, že opět odlehčili a zároveň to praskat nebude?

neprudím, jen se ptám.

jsou to kola pro závodníky na sezonu. Důraz není kladený na výdrž

0 0
                  • scret  

verim tomu, ze diky prepracovani a rozsireni rafku by tolik praskat nemusely… To jestli se to potvrdi, ukaze az cas…

0 0
                    • jecnak  
                      • neco na orechu. Jenze kdyby mel clovek dat na ty krasozvasty o kazdorocnimo­dlehceni o 100g, tak uz jezdim davno 800g SLRka.
                      0 0
    • scret  

prinos bude hlavne wow efekt macatejch dratu a jejich mensiho poctu:) dal bych tipl trochu lepsi akceleraci a tuhost… Mozna odolnost… Ale co je dulezity a hlavni prinos – UST rafek!

0 0
    • jonti  

Asi největší rozdíl je ten pocit jak ty kola jedou. Reálně to zrychlení až takové nebude, ale tuhost v záběru je opravdu cítit. Mě právě to na ježdění baví, tak je to pro mě jasná volba.

0 0
    • mm  

Ber v úvahu, že stávající kola prodáš, stejně tak třeba vaky na ty SLR. a jsi s utracenými penězi zase o dost níž. kola ber – je třeba si dělat radost. já jsem přechod na SLR poznal při prvním rozjetí od baráku, pak už nikdy. ale o tom to není, že :-)

plnohodnotné ust je k nezaplacení

0 0
    • baddik  

Pánové vy mi dáváte.Jo,hrozně je chci.Ale sám pro sebe si potřebuju zdůvodnit proč je koupit,resp. čekal jsem to od vás.Už jsou objednaný.

Díky všem.

0 0
    • Trog  

Baddíku pokud by si mě mohl sehnat za 15 tak bych koupil jedny okamžitě(ale nove se zárukou…).

Dej mi vědět kdyby byly jedny navíc…(sevoss@seznam.cz)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.