Nové modely NINETY SIX jsou tady. Za mě obrovský posun Meridy dopředu. Co na to říkáte vy? Budu rád když se zapojíme do debaty a budeme řešit co Merida pokazila a co naopak vylepšila.
Nové modely NINETY SIX jsou tady. Za mě obrovský posun Meridy dopředu. Co na to říkáte vy? Budu rád když se zapojíme do debaty a budeme řešit co Merida pokazila a co naopak vylepšila.
Kolo hezký, ale ty ceny mě teda taky zaskočily. Za 170 na GX.....
Tak jak se to vezme. Sice gx, ale aspoň karbonové kliky a kazeta xx1. Většinou je to vše gx včetně kazety a jen hazka X0.
Škoda, že to nenabízí v AXS, ale to by byla cenovka už ne pro smrtelníky…
Nic ti nebrání to přeskládat.
U některých značek se už pomalu začíná vyplácet kupovat samotný rám i za nekřesťanské peníze, nebo nejhorší model a vše přeskládat.
Jo tak už to prostě je… neplánuji ji kupovat mám 2018 a jsem spokojený :-) spíše škoda, že neudělali více modelů a jen jeden je na Sramu.
Tak největší slabina současného rámu je asi chybějící druhý košík na bidon, to vyřešili, i když trochu krkolomně. Zrušení čepu v zadní stavbě super, nové vedení lanek nejspíš taky super – umožní konečně zkrátit bowdeny, teď je to děsná chobotnice. Líbí se mi ta trailová verze, ale cena úplný nesmysl.
Bohuzel se pridali k trendu flat mountu na zadni brzdu.
Za mě palec nahoru.
Proc je spatne vedeni lanek nad stredem?
500 mm sedlovka v XL je malo nebo hodne?
500 je míň, lepší by bylo aspoň 520 ne-li 530.
Tak on pise „totalne vedle“ :D Myslim, ze nebude problem dostat sedlo dostatecne vysoko, pokud se na to nesklada nekdo, kdo ma pres 2 metry.
Tak kdyz si poridi selovku 600 mm v železářství tak se pisklada. Ale s offsetem :)))
Tak ono je to pro delší teleskopky s vyšším zdvihem, takže asi cajk.
( spocitas si to sam, treba ja mám sedlo od středu 850 mm. Minus těch 500 mm a vychází to na 350 mm sedlo vytazene. A tolik to sedlovka bezna nezvládne kdyz ma byt min 8–9 cm v rámu).
Edid. Mam 195 cm. Take běžná konfekce a XL.
850 od středu? To máš nohy přes metr dlouhé?
Jinak lux není běžná konfekce, lux má komín jako kráva. Zase bych od nich mohl mít v klidu i S.
Proto pisu i výšku. 95 nohy. Kamosi co jsou o 5 cm nizsi tak maji sedlo 2 cm níž. Taze na XL akorát.
500 mi prijde malo. Proste musis laborovat se sedlovkou zda to pobere ci ne.
Pro tebe je spíš problém, že nedělají XXL… :-)
To by bylo velke. Mam –17° predstavec.
Navíc těch 500mm je v poho, XL se dodává s 175mm teleskopem, takže když ho vysuneš na maximum 375mm + 500mm + výška sedla cca 50mm = 925mm, tak máš ještě fest rezervu, tohle je už pro opravdové dlouhány a zároveň i pro nás, co jsme tak nějak normálně rostlí… :-)
Tohle si podle mně ani nezaslouží vlastní vlákno, prostě obyč XC s celkem moderní geo od mainstreamové značky, žádné pokrokové, či inovační řešení, takže nic, co by stálo za diskuzi…