Michelin Pro4 Race vs. Continental GRAND PRIX 4000 S II
Poraďte to vzít zatím vidím jenom rozdíl v ceně. Pláště budou primárně na Fulcrum-Zero.
Jezdím převážně kopce a pak rychlé sjezdy…Continental vychvaluji jako dost, ale je to tak?
Michelin Pro4 Race vs. Continental GRAND PRIX 4000 S II
Poraďte to vzít zatím vidím jenom rozdíl v ceně. Pláště budou primárně na Fulcrum-Zero.
Jezdím převážně kopce a pak rychlé sjezdy…Continental vychvaluji jako dost, ale je to tak?
Se zelím nebo se šipkovou?
Stejný dotaz kvalitní gumy obě vyber si co se ti víc líbí
Na čem si jezdil do ted?
No mám tam Schwalbe Lugano, 700×25c,a ráfky Shimano RS11.
Jezdil jsem Michelin proII a malá životnost, vyskytli se podélné trhliny, následovala uznaná reklamace a na nových pneu stejný problém, skončili na zimákovi. Tuto sezonu mám druhé Contíky a spokojenost, za mokra drží lépe, lépe tlumí i ve 23C a životnost se jeví jako dostatečná, ale nepatřím mezi ty,co dojížděj až na plátno…
Pocitove jedou stejne, Conti mozna o vlas lip, Michelin se rychleji sjizdi a ke konci zivotnosti je hodne nachylnej na defekty. Zase je o ctvrtinu levnejsi…
Ani jeden neni spatnej, za me ale Conti. Ten plast nema slabinu, tak proc neco vymyslet. :)
Ma, relativne snadno se rizne z boku, obvykla pricina umrti. Taky nema takovy rychly zvuk a pocit, i kdyz podle vsech moznych testu na valivy odpor vychazi vyborne.
Už jsem tu fotku dnes vložil do jiného vlákna. Takhle vypadá 4000s po roce a kousek. Já už bych do nich nešel..
no to je údaj jako prase… co to jako je, po roce a kousek???
snad kolik jsi na tom najel, ne???!
Ten plášť je zpuchřelý, což je většinou stářím. Najeto má do 4tis.
já mám zkušenost s Pro3 a ten se konce druhé sezóny nikdy nedožil. 4000s mám teď už třetí sezónu a pořád nevypadají jako na tvojí fotce. Najeto cca 6500.
Já na ně slyšel jen chválu, tak jsem je pořídil, ale tohle se děje na předku i na zadku. Asi smůla na nějaké horší kusy..
Taky jsem to videl u dvou kamosu, me to nedelaji, asi zalezi kde parkujes kolo. IMHO to nicemu nevadi.
A to proc? Co je na fotce spatne?
Fotil jsem to telefonem,asi to není z fotky úplně patrné, ale na plášti jsou po celém obvodu trhlinky.
a ty vadi cemu?
tvdrnutí směsi a rozpad
Rozpad nevim, na kole mi jeden kus nevydrzi dyl jak dva roky, za tu dobu ho sjedu (a predpokladam, ze pokud si nekdo kupuje takovej plast, nebude ho sjizdet 8 let, ale treba se pletu :)) a tvrdnuti smesi jsem nejak nezaregistroval (obcas starej kus hodim na predni a na zadni nahodim novej, rozdilu si ale nevsimnu).
Ja tam taky naky trhlinky mam, vydrzi to ale bez problemu dlouho…na to nase jezdeni.
Starej na přední a novej dozadu, nenapsal jsi to naopak?
Taky to tak dojizdim kvuli vetsimu splosteni zadniho plaste.
Jak on nebo naopak?
Jak bagr.
Aha, plášť s ploškou bych si teda dopředu nedal už tuplem.
No problem.
Každý svého štěstí strojvůdce ;-)
Nenapsal, vzadu chytam 95% defektu, tim spis kdyz je plast uz castecne sjetej. Samozrejme jen na silnici :)
Tvl, ty s téma pláštěma musíš mít vždycky něco extra :-D
I tak bych si gumu, na které kvůli ojetí mám vzadu defekty, nedal dopředu, přední bych dal dozadu a na předek funglovku.
Na prednim proste defekty nemam, tak proc bych nedaval novej dozadu? Neni to bajk, sjetej mi na prednim sedi stejne dobre jako novej.
Vyhovuje mi to. :)
Protože rychlej defekt event. prasklej plášť je vpředu nebezpečnější a u ojetýho pláště je to riziko větší. A pokud je ten plášť třeba i trochu sjetej do plošky nedal bych si ho dopředu už vůbec, vpředu to při klopení bude mít větší vliv než vzadu.
Jasne mas pravdu, ale v praxi predni temer nepichnu (tuktuk). Asi by ses na to dival jinak, kdybys na zadnim vozil 90 kg stejne jako ja nebo Polka :) Treba jezdit plast az na platno jo pro me scifi, slo by to max na prednim a to menim driv (prave z duvodu ktery sam popisujes).
Pokud ty pláště vzadu sjíždíš rychle, tak bych ten zepředu šoupl dozadu třeba každej druhej, ale určitě bych si ten zezadu nedával dopředu, jak jsi psal na začátku.
Ja to tak udelal zatim jen jednou, nemel jsem doma, takze z obavy z moznyho defektu na zadku jsem je radsi zamenil. Kdyby byl novej po ruce, tak neni co resit.
jj, taky tak, na předek dávat jetější plášť bych se bál
na zadek dám přední a na přední nový
za mě Contíky a určitě zvol šířku 25 – lepší komfort a grip v zatáčkách při zachování stejné rychlosti.
jestli mas zera silne zvaz ust schwalbe pripadne hutchinson, imho neolutujes.