Zdarec kamarádi, díky tomu, že mám ochrannou známku na zakládání tohoto vlákna, činím tak. Můžete nahazovat termín.
Zdarec kamarádi, díky tomu, že mám ochrannou známku na zakládání tohoto vlákna, činím tak. Můžete nahazovat termín.
Tak ta je dobře historická :D
Ta vlevo nebo vpravo ? :-D
Včera se termín nahodil: 13.12.2019.
K večeři prosím tatarák, kdo se přidá?
Plha se hlásí.
Ja Jim vsechno :)
ja beam taky vsecko.
Tatarák klidně, termín nikoli.
Rady, zatím jsi jediný termínově out.
Neboj ono to začne odpadat s blížícím se termínem.
Tak termín večírku vím od června, s tím nehnu.
Potřebuješ managera svojeho volnyho času, takhle se to kaucovat nedá :P
Potřebuješ managera svojeho volnyho času, takhle se to kaucovat nedá :P
Myslím, že ho/ju mám… :)
To je rodina tu bych do Togo netahal. Ja taky do volnyho casu nepocitam hoknu ve vincku.
To je slušný kompro. :-)
Dneska je takový tipicky počasí na Mikuláskou debatu :)
Kvíz poznej mesto
Boj s klávesnicí stále probíhá.t
Ti ten iPhone nějak neostří.
Von ostří ale krajina je rozmazana :)
Co by za to Depka dal :-)
Tady je to celé jakési v oparu, nikdy bych nevěřil že provedu debatu s banikovcama o cestě do Barcelony na Slavii :D
Co termín 29.11 a 30.11, aby mohl i Motýl?
tak 29. mam večírek já, ale mě je to *****, bude bude nebude nebude…
Za mne špatný.
Tak jen dejte vědět konečné rozhodnutí, ať si to nějak můžu poskládat do kalendáře. Zatím to tedy vypadá, že 29. nemůže více lidí než původní termín.
Termín 13. a 14.12. zůstává v platnosti? Konec roku se blíží a další akce čekají :-)
Maňas to založil, tak ať se vyjádří. Já mohu zatím oba termíny.
Chtěl jsem vyhovět Emanuelovi, takže 29.-30.11.
Rozhodnuto, můžeš zamknout!
Definitivne?
nu což… ja jen abyste se mnou nepočítali
https://doodle.com/…gkx6igbh3m94
Tak se zapište sem (Polku jsem zadal) a uvidíme. Termín do čtvrtka (jestli pan Jaroslav souhlasí).
Mas tam spatny datum.
Dal jsem tam pátky, no…
Ale mas tam 12. – ctvrtek ;)
Slovíčkaření.
Se z toho slovickafeni neposer :P
To není zrovna salonní výraz:-)
Tak jeste jsem to mohl zakoncit tvym oblibenym vyrazem na z ;)
Tomu se říká neoprávněné podsouvání.
Ja ti nic nepodsouvam ;)
No tvl. Ani parta do hospody se už neobejde bez online formuláře. To je peklo, totok. (Pak si hned ve dveřích napište smsky s pozdravem. Ingliš, selbstverständlich)
Ty uz jses s tim prudenim horsi nez jirik…
Na to že dojedeš toho 29.11 máš celkem zbytečný kecy :-D
To s tím nemá co dělat. Myslím to všeobecně: když vám vypnou Stravu a tady tyto fičury, tak se už ani neožerete.
Jasně :-)
Stravu nemam, ale kdyz nic jinyho, tak toto zvladneme i kdyz nam vypnou treba proud :P
Strava zasáhla bajkery bez rozdílu věku, od školáků až po důchodce, kdo nemá Stravu, jako by nebyl :-) :-) :-)
Nebejt je obcas fajn ;)
:-)
+1
+1
+1
Chybi mi ta volba „nezavazne“ :-)
Jeste netusim, jak to bude vsechno probihat. Zatim mohu v oba terminy. S jidlem se podridim, piju Regenta, a s pripadnym noclehem urcite taky nebude problem :-)
V podstate by mohli hlasovat jen ti, kterym vyhovuje jen jeden termin. Ti, kterym vyhovuji oba, zadny nebo na tuto akci serou ;) nejsou pro stanoveni terminu smeroplatni…:D
Ja uz vam na tuhle akci seru, protoze se termin ladi dycky na jednu hlavu.
Ta prvni veta u tebe plati tak nejak na vsechny akce :) a druha neni pravda i kdyz to tak Jarda chvili chtel udelat.
Loni to bylo nymlich stejně…
To si nepamatuju, ale spis mi to pripada, ze termin byl jasnej od zacatku a od 18.10. se nezmenil
To možná jo, ale mrdate s tím každé rok…
Ted se to hodi…
Čekal sem kdy dostanu žlutou kartu
naprosto s tebou souhlasim. manas prenda termin kvuli borcovi, co bydli pres ulicu. :-DDD
nehlede k tomu, ze ty dva tydny pozdej je urcite vyssi pravdepodobnost snehu. ;-)
Už to nech plavat. Das startovní hrnec u Čapa?
Ze by dnes…takova ikona?-)))
do pul sedme su sam s deckama, nicmene nevylucuju, ze si to zvladnu zaridit. :-)
Tak zatim je to 5:5, nevim teda kdo se podepsal *****, ale u exika by me to neprekvapilo :)
:-D
Tak Pepka jsem tam taky přece hodil já, mno dost nezabezpečená anketa :-D Já na organizaci jízdy/jídla letos mrdám, když jste takový uremcaní šulini. Nerozhodnej Maňas si to založil, tak ať si to vyžere. Jsem pro 29.11, protože Motýl aspoň jede tam kam mu řeknu a neštráduje asfalt na každým metru. 13.12 stejně sníh nebude :-P
Max. zamluvím flek a uzený na Šmelcu až bude KUA DEFINITIVNĚ známo, kdo všechno pojede.
Je zajímavý, že tu anketu jsem doma otevřel a v práci se na toho Dudla nedostanu. Že by server ?
Asi ti to šéf zablokoval.
Nebudu to dělat …
Vytvoříš tabulku a zapomněl jsi sám na sebe :-)
Maňas mi včera předal rozhřešení termínu. Škoda že na začátku neudělal anketu s termíny v tomto vláknu :-( Já bych navrhoval zvolit ten termín, kdy pojede víc lidí, protože se s některými vidíme během roku málo nebo vůbec. Z reakcí ale momentálně pořádně netuším, kdo co preferuje, tak to zkusím takto rozepsat…
29.11: Polka, Pája, Roman, Dušo, Maňas, Motýl
13.12: Polka, Pája, Roman, Dušo, Maňas, Obďa, Franta
Co Jst, Pepek, Depka, Exik? Nic? Kdo se nechce účastnit, tak pls nereagovat, ať v tom nemáme bordel. Dík.
Exik a pepek jsou v Motyllove tabulce.
Já jsem do té tabulky byl zavlečen protiprávně.
Na tu tabulku všichni uplně zapomeňte! ;-)
To je chaos.
Sorry jako. Na tabulku kašlat, Polka to má přehledně a tady.
já tfináctýho
Bude prezentace jak spravne mazat retez?
Bez nebo s noclehem?
s noclehem
Na mě se nevazte, na smelc stejně nejezdím a spíš mě baví kybicovat :)
Zatím tedy 13.12 : 29.11.
8 : 6.
hlavně to nedávat mezi kozy, tam už mám taky akci :D
Ano, teď ještě otázka zda ponechat nocleh pro 4 nebo přiobjednat.
Tak citam, ze v tu dobu asi plnej penzion nebude, ne ? To by se mohlo doladit v danem tydnu.
Tím bych si nebyl tak jistej, ale o noclehu s L zatím mluvil jen Maňas, já tu situaci neznám. Samozřejmě je tam případně invalidovna :-) Takže zatím 5 lidí na nocleh i s černým ptákem.
A co Šmelc? Stůl vemem tradičně aspoň pro 8 lidí a uzený tedy určitě: Polka, Maňas…dál?
Pokud budu moci jet (fakt jeste netusim, jestli nebudu muset na sluzebku), tak urcite i s noclehem. No a samo druhej den i Smelc, uzeny si brat nebudu.
to si asi pleteš s noclehem na osmičce :) invalidovna je mnohdy normálně obsazenej pokoj
Já celou dobu žiju v tom, že ju má furt volnou a používá pro náhlé případy. Osmičku asi neznám :-)
znáš :)
Ajo O:-)
14.12. nemohu, vycházeje z toho údaje
Tos nikde nepsal, přijdeš o uzený, voe :-P Nebyl to přece definitivní termín. Ale 13.12 můžeš ne? Když máš takovou chuť na tatarák…stejně jezdíš na noc dom.
Uzeny mu dovezes – jedno pridratujes na forbec, a druhy na sedlovku :-)
Ok, spediční příplatek. Tak to by mi ale tímpádem vyhovoval víc ten druhej termín, aby mě Motýl odtáhnul do Babic :-)
Pátek ano, na sobotu s největší pravděpodobností narozeniny cérečka
Jo aha, u té si nemůžeš dovolit přijet pozdě, jak už víme :-) Ale zase bys jí mohl přivézt dárek v podobě uzenýho…byla by jistě nadšena (pokud není vegetariánka) a tvůj sobotní příjezd kolem osmé by pochopila.
trochu amaterismus krájet maso po vláknech :)
Nj, jen rychlá fotka z netu. Byste si mohli udělat s Depkou své vlastní kibicoidní pesimistické separé v salónku ;-)
Co je na tom pesimistickyho se vyjádřit ke krájení uzeného? Vše má svoje pravidla. TO je stejný jak dyby ses nemohl vyjádřit k fontů písma na PF od nějaký o amatéra. :)
Klidně vám hodíme laso, ovšem 2× ročně Ráj a mazání fšelékem podmínkou… ;-)
Jo, ale tak nešlo o to, jak je to nakrojený, ale jen o fotku masa přece.
Všechno souvisí se vším a mohl bys vědět že na BF se vždy stoci debata jinam. :)
Ty voe „kibic…“ Maňase s Pájou musel zalít pot, no co už O:-)
Ani ne, s i se to pise casteji.
Bez povšimnutí prošlo i tipicky, takže v poho.
Nostalgicky jsem koukal na lonskou Mikulasskou. Byla 30.11. a bylo krasne pocukrovano.
Vím, že do toho mám hovno co kecat, ale důležité pro mě je, vidět lidi jako je Roman, Jst, případně brantec. To jsou soudruzi, co vidím jednou za rok. Děkuji .
1*
…a pepek :D
Mozna pride i kouzelnik :-)
Budu se snazit. Mam tam uz dve dalsi akce, ale zatim neni zadna z nich takova, abych nemohl jet.
Tak když je to pro tebe tak důležité a když se tady tak slovíčkaří, tak já jako nemusím dojet, zůstanu klidně doma u NovaGold a Ulice. ;-D
U tebe staci kdyz vobcas neco napises… :)
Hmm.. Jedině tě nalákat na Mikulášskou Jaromíra Soukupa :)
nemam problem dorazit jakykoliv termin. jen 29.11. pravdepodobne nezvladnu startovaci hrnek s frantou u picapa a vo 14 dnu pozdej musim byt nejpozdej druheho dne rano 7:00 doma, tzn. nocleh a sobota nula zcela.
Tak to už trenovali v týdnu u židenickejch kasáren.
Okolo 6:30 tam uspěšně blokovali už zablokovanou dopravu :)
Další oblíbené místo je na Kolišti v zatáčce před podjezdem. Že se nebojí o nohy.
Tak včera potvrzen definitivní termín 13.12 u Ladi v 18:00 a zamluvena jedna cimra pro 4 a pro sichr i invalidovna pro 2.
Depka je samozřejmě vítán a tímto ho zvu! :-)
Šmelc zamluvím na 14.12 na 14:00 pro 8 lidí. Uzený (krkovice) zatím jen Polka, Maňas, Dušan?
A ještě ke včerejší debatě…na Šmelc to bylo loni z Buku fakt 50km a jeli jsme to 4 hoďky, odjezd byl v 9:20.
@Polka: pls jednu kýtu
Ok, včil zarezervováno a 2× krkovička a 2× kýta. Pokud Maňas tu kýtu nebude chtít jak něco takovýho říkal, tak si ju vezmu buď já nebo jiný zajemce.
tvl. to mi připomíná že mám objednat maso na uzení :)
No vidíš voe k čemu všemu je BF dobrý :-)
Jedno je jisté: betlí je dost. Tedy pokud se pojede 13. :-))
7.
Noch 6.
Zatím hlásí nejblbější počasí pro mne :-(
Brod je jeste daleko…
Asi tak. Pokud by snezilo a mrzlo, je to v pohode, stejne jako teplo a bahno. Pruser je samo dest nebo ledovka, ale to je ted predcasne hadat. Zatim nam Jaroslavek vzdy vybral suprove pocasi, tak snad to vyjde i tentokrat.
Nevím které rok, ráno tak chcalo, ze jeste odpoledne sem vyjížděl z brna v mokrejch hadrech a botech, to už fakt ne. :)
Pokud hrozí déšť a ledovka, tak stačí změnit dodavatele počasí
Tak to posuň o den a všeci budeme happy :)
V sobotu je schůze CHC, aby nás mel večer kdo obsloužit :)
Počkej, ty se chystáš zúčastnit i vyjížďky na Šmelc?
to fakt ne, maso si vyudim doma :)
Už sem měl strach…
Je to rebel! :-)
Spis lenoch :)
Koukám, že se zalekl své první odpovědi… Původně tam měl něco jiného :)
To máš blbý, asi se budeš muset nalit už někde v Havaně, abys přežil smrtící transfer :-) Z pohledu Bukovinky to vypadá na mráz a sníh…i v sobotu.
"Chce to optimismus ":https://youtu.be/nD6VsMxXgkM
Jo to je pecka v týhle blbý době.
+1
Noch 3.
Pátek tedy určitě ne, sobota na 90 % ne (muselo by to být OK na silničku, což moc nevypadá), abych vás tam stihnul.
Za drobnou úplatu přenechám ochrannou známku na toto vlákno v pá s.Polkovi.
Noch 2.
Die Temperatur heute morgen war –6 Grad Celsius.
Nic moc, to bylo i v Brne.
Viděl jsem ráno cyklistu Páju :-), ve fluo bundě s blikačkou
To byl nekdo jinej.
V Žabinách určitě šestka nebyla.
v ostrave meli minus sest uz vcera.
Nevím jak to dneska pojmout, abych vám vyhověl.
Pod Stranskou v kolem 8 bylo –6,5.
Ve Šlapkách bylo v 7:35:21 přesně –5,3°C. Hlásím končení.
Jo a v Zabinach mate meteostanici, takze pred 8 tam tech cca –6 bylo a u zeme –8 ;)
.. a před 6tou – 4,5..;-)
Spis pred patou, ale je fakt, ze v dobe, kdy jezdi Jarda bylo o stupen tepleji nez v 8.
Tady je to dnes samá rosnička.
Zítra a v pá bude chumelit, přes poledne mírně odtávat. Pá + So dopo očekávám poprašek s poladivicou, mimo Brno sníh do 5cm…;-)
Nestraš, v sobotu dopo jsem plánoval na hoďku vyjet. Poľadovica se mi do krámu nehodí.
Noch 2.
Do pytle, 1 přece.
Bist du betrunken oder was?
som celkom zmätený- ich bin ganz durcheinander
Es kommt der Tag
niemand wird uns kommandieren, wir wissen was sollen wir machen…
Tady je to samej google nemcinar :D
Už někdo řekl v kolik a kde? Ať tam nedělám **** moc brzo?
Ve Slatine ve 14.00.
To je tvůj oběd? :)
Picovole.
U nás a „velkamdrink“ výborné slivky, může být?
Jawohl.
mozu nejdriv 15:30 vyrazet z domu.
Su na tom podobně, otázka je, jak to stihnu v hokně.
Ja to vidim tak kolem 16:00 od Vankovky.
0, der Tag is hier
Máte co jste chtěli soudruzi ;-)
Zupa, podobne bylo i dnes rano u nas. Bez toho cukru by to nebyla Mikulasska. Hlavne aby to ted nepotalo a rano to nebyla sklinka.
kterej dement navrhne akci tohoto kalibru na pátek 13 :D
Minus 1, lehce pocukrováno, místy led.
Konečně to trochu připomíná zimu.
Ptáš se správně, ale špatnýho člověka.
Chabá paměť.
To bylo před 2 měsícema, než do toho začali všichni šťourat. Opakuji, já končím.
Prilis mnoho demokracie, pane Maňas ;)
Kolik nas tam teda bude spat ?
Manasek, Polka, Jirik, Exik, Obda, ja,… Jeste nekdo ? Patriku ?
Ja
Ja jako Ja nebo Ja jako Já ? ;-)
A co Pepek ?
Nerozumim, ale prespim ;)
7 kuli jako v Sarajevu
musim byt rano doma. nespim, jak jsem uz predesilal.
6
Tak sorry, já nejedu, zapomněl jsem, že dnes musím umývat okna, vyluxovat a utřít prach.
Taky nic. Moc jsem se těšil, ale nakonec jsem se se ženou dohodl, že se mi nechce.
Takze v 18 u krbu ?
Inventarizuju továrnu.
Patrik LOGICKY prodal zimní tretry, ale vezme pohorky a dojede busem!
0.
T – 5
Tak pánové, ja mam vydělaný, takže zavíráni továrnu a pomalu se přesouvam k domovu a následně velmi volným tempem přes kalecnik směr nejmenované zařízení.
Abys nas jeste poznal ;-)
Kua ty seš dříč, to se jen tak nevidí :-D
narozdíl vod tebe bocham vod 5 :P
Chtel jsem napsat, ze ja ve 4:50, ale dnes jsem si nehorazne prispal az do 5:15
4:55.
S tou 14 jsme celkem cuckari :D
no možná si doma po obědě ještě zdřímnu :)
Hm :)
Dobrej zimák ;)
Nj starý kolo už je dvojka :)
Tak ja už z tadyma taky mizim.
Z kadyma? Já cca do hodiny vyrazím hore.
Jedná dojezdová. Snad vám nebude pršet moc dlouho
Rano nadherny, lehky mraz, slunce, postupne snezeni a ted uz to klukum v tom desti nezavidim.
Tak uz se jim to zase vybira.
Dobro dosli. U Kurimi na Smelc opravdovi delnici MTB, regulerni chcanec a teplota kolem nuly. Za ty dve hodky stani na Smelcu mi poprve v zivote zamrzla zadni brzda tak, ze vubec nesla zmacknout paka. Nastesti se to po chvili rozhybalo. Kopec na Marsov klouzal – asi 5× mi podhrablo zadni kolo.
Ale co, sranda byla, jsem doma, horka sprcha, dva panaky zazvorky v sobe, pohoda. Smekam pred Dusanem – ten v tuto chvili jeste nekde na Klajde bojuje. Toz pekne svatky vsem.
Zamrzly tvoje oblíbené mechaniky?:-) Proč jste nevyužili Wetteronline, zas tak dlouho nepršelo, ne?
Ja mam hydry, 785
Ale obcas o novych BB7 uvazuju ;-)
Jste drsoni. Jako jo, dokud člověk šlapal, tak to šlo i v dešti a bylo mi docela teplo, ale i tak jsem byl rád, že už jsem doma. Zato mám teď pěkně umytý kolo :D Večer jsem něco najezdil autem a místy slušná skluzavka, nejvíc asi kolem deváté/desáté večer, než to posolili. Připadal jsem si skoro jako ráno na kole ;)
Dobro dosli. Cesta z Kurasu na Smelc byla na moral a ten my mame na rozdavani. Pekny to bylo.
…rozcvicka :)
Tak staženou prdel jsem do Brna teda ještě neměl. Na mostě u Bítýšky totalní sklinka. Prýgl trail se naštěstí nějak dal, ale po asfecu by to bylo asi daleko víc o hubu. V Brně už bylo nad nulou. Dobrá akce s dělníky MTB :-) Ještě nějaké fotečky soudruhů.
Změnilo se to pěkné. Led byl v podstatě během 20 minut všude.
Smekám před výkonem.
Bob snad taky OK.
Jo.
Ja Vam rikal, ze Javurek – Risovka bude lepsi volba. Hlavne ze jste celi, ty vapencove sutry u Bityny klouzou uz jen v lete za deste. Ale zase bude na co vzpominat.
To by právě nebyla bo tam je taky místy asfalt přece a sjezd z Rišovky teda jedině lesem pro sichr.
Ty lesni zpevnene cesty byly v pohode, alespon teda u nas – jak to bylo schovane v lese, tak tam jeste drzel snih. Vsak nakonec od Zouvalky po pristaviste je taky asfalt, stejne tak i od Halaku po Bitynu. Konec dobry, vsechno dobre.
Zase to tak nedramatizujte, na zledovatělé pozorsko-račické jsem závodil s V3S a pohoda.
Pani Colombova, mela jste v patek a v sobotu moznost ;-)
:-))
Normální asfalt byl cajk, ale záplaty térové povahy z Žebětína ke Staré dánici byly jak sklinka, dvakrat mi podjelo zadní tak, že jsem málem lehl a jak kolem jelo auto tak jsem měl prdel dost staženou abych mu zrovna nesklouz pod kola.
mne stacilo vodpoledne tlacit kocar po statlu. ;-)
Tak snad to dal Dušan do kupy.
Těžko, když prej nemá potřebný klíč.
Jaký klíč?
Klasickej na dotažení matice kazety :-)
Co se stalo ?
Asi se mu nějakým podivným způsobem povolila matice té Sunrace 10–46 kazety a začalo mu to u Královopolské drhnout o rám nebo osu, tak to pak nějak dojel na koloběžku a v Obřanech si zavolal odvoz :-)
Stalo se to takto : jedu si v pohodě kolem KPS, shrnuji prýgltrail, jak mein Kamerade Polka na mě čekal, když tu najednou, se zablokovalo zadní kolo. Brzdou to nebylo, dopředu nešlo protočit. Zkusil jsem dozadu, po pár metrech tlačení dozadu vše povolilo. Řekl jsem si, že se někam dostala voda a něco zamrzlo. Povolil jsem osu a jel dal. Pak se mi to stalo ještě 2×, povolil jsem vždy osku, dozadu rozpohyboval. Pak jsem si všiml, že 3 nejmenší pastorky se protáčí a ostatní mají vůli „jako kráva“. Přestal jsem pohon používat a přešel jsem na koloběžkovou variantu.
Rozebraná kazeta, vše v pořádku, teď složit a může se vyjet
Dobry :-) Takto z popisu bych to od stolu tipoval na orech / rozsmelcovanou nabu – presne takto se totiz choval ten Exikuv Mavic.
Asi by to chtělo vydremlit na obvodu dvě, tři zahloubení, pak bys to mohl nějakým hřebíkem a šutrem provizorně utáhnout.
Tak ten chcanec a mráz tomu dal nějak zabrat a mně se ta matice kazety taky povolila, ale daleko míň, takže pastorky měly jen trošku vůli. Rozebral jsem a zase složil a pořádně dotáhl a je to ok. Zajímavé.
To budou ty hnilíkové ořechy.
Mám tam ocelovej ;-)
Letos se to nějak povoluje, já jsem utahoval před 2 týdny. Předtím asi 15 let nic Asi malajci dělají teď větší vůle na drážkách.
Použít lokťák? Nebo to pak nepovolím? Moment je 40 Nm, tzn. na páku klíče 20 cm dlouhého působit silou 200N Ořech na dotáhnutí v Palasport zakoupen.
Já to dycinky utahuju fest na kref. Ale to je kazeta 3×9.
Ja to Shimano HG utahoval silou, ale ne uplne na krev. Povolilo se mi to 1×… Kdyz jsem poprve montoval XD orech, myslel jsem si, ze mam neco spatne, bo mi drhnul retez o vzpery. Az jsem si pujcil velkej momentak a dotahnul to na tech 40nM, bylo to OK. Celkem jsem se ale bal, abych to tou „golou jako prase“ nestrhnul.
mne se matka vysroubovala jednou. to jsem nainstaloval nosic, pouzil moc dlouhy sroub, ktery se oprel do matky a pak stacilo dvakrat slapnout. O:-)
To ne. Máš tam tu řehtací podložku?
Podložka není žádná.
To ovšem není dobrý. Plus hnilíková závěrná matice-to asi budeš muset vozit vercajk jak známý český motogp rider Václav Vondřich :-)
Kazeta se dotahuje na 2 části, napřed se přidělá na XD ořech redukce a k té redukci se dotahuje hliníková závěrná matice. Ořech na utahování budu tedy jako RomanH vozit s sebou.
Eště bych do toho vyvrtal dírku napříč a vozil dlouhý inbus. V lese často ani ten blbý plochý klíč snadno nenajdeš
Nápad je to dobrý, ale poraď jak lehce provrtat kalený ořech a současně nezmenšit jeho pevnost a v neposlední řadě nezničit vrták.
Koupit si u pepeho jeste obyc pozink ;)
Vyhoda – nevazi ani polovinu
Nic nevrtat, ten inbus k tomu na jedným koncu přivařit na fest, *****.
Já to právě jednou dotáhl tak, že jsem to pak nemohl povolit, ale to bylo na SH ořechu. V tvým případě ale kdyby to bylo blbě dotáhnutý, tak bys s tím asi půl roku nejezdil :-) A to jsme přece spravovali a pak dotahovali i tu předchozí 10–42 kazetu a ta držela ne?
Myslím si, že na vině byl ten mrznoucí déšť, vytvoříl se mezi rámem a maticí zmrazek, který zafungoval jako šroub, o kterém píše JST výše. Kdyby to bylo blbě utažený, tak by to povolilo dávno, s tím naprosto souhlasím. A ta 10–42 držela minimálně rok, než byla sundaná.
Názorný příklad pro reklamaci, řekl bych.
Chybí ti tam smajlík.
Mladým dnes chybí pokora.
Některým starším taky. Chtěli by třeba nesmyslně reklamovat, co se jim zamane…třeba 4 roky jetou kazetu :-P
Jinak teď z vážnější jamky k těm opravdu mladým…na Kameňáku v Albertu na Oblé měli teď pár dnů zpátky konflikt nějací mladí 12–15 letí fakani se starším důchodcem, no asi si na něj otvírali držku, tak se nedal a něco jim vysvětloval. Oni si ale na něj počkali venku a pobodali ho! Pán ovšem včera v nemocnici umřel :-/ Prej to nebyli cigoši, takže tak s tou pokorou.
z toho plyne ponaučení, …neboj se střílet do dětí, jsou to kurvy prokletý…
Herodes, to byl král.....
Vcera mi o tom pobodani rikala Katka :-(
Jo, to je peklo :-(
Smutná událost :-(
Fujtajxl :-(
https://www.idnes.cz/…o-zpravy_mls
To je ten stejnej případ, jako v článku?
Zřejmě jo. Já to měl zprostředkovaně, bydlí tam tchýně a ta to měla z FB Novýho Lískovce.
Ptám se, protože na idnes i na brnenskym.deniku to má optimističtější konec (zatím), ale nechci snižovat tvůj zdroj.
Jasne. Mne se to takto stalo kdysi u klasicke Shimano HG kazety, na prodlouzenem vikendu v Jesenikach. Nastesti tesne pred chatou. Nicmene klic (orech) na kazetu vozim v Camelu, nekoho s 24 klicem uz sezenu v kazde vesnici.
Tak uz je mi jasny, proc mi ten tvuj bagl na jednodenni vyjizdku pripadal tak tezkej :)
Jasne. Ja nerozlisuji mezi jednodenni vyjizdkou a 3 dny na Dukle :-) Jen proste prendam kapsu s naradim do jineho baglu.
Nee? To snad nevozí ani baba-Ji :-)
Tak klasicke kombinacky a kladivo nevozim :-)
Jaroslave, bylo to fajn, diky za uspořádání, počasí umíš vybrat, od sluníčka přes sníh a déšť k ledovci a už se těším na příští rok.
Pravda. Také děkuji J. za organizaci a výběr počasí (jediný víkend se sněhem široko daleko, zvláště sobotní ráno bylo epesní). A k tomu přidávám poděkování za pohoštění u vás :) Bylo to fajn.
Máme tady takový nešvar: neuzamykají se vlákna s prošlou dobou spotřeby. Se divím, že na to již Jaroslav nepoukázal.
.