Zdravím všechny.
Chtěl bych se zeptat, zdali by mi někdo neporadil, jestli lze na rám Trek8500 2010 namontovat kliky Truvativ Noir 3,3 carbon s osou GXP.Díky
Zdravím všechny.
Chtěl bych se zeptat, zdali by mi někdo neporadil, jestli lze na rám Trek8500 2010 namontovat kliky Truvativ Noir 3,3 carbon s osou GXP.Díky
No standardně tam dávají XT kliky, takže s Noirem by neměl být problém, ale stačí položit dotaz prodejci
Najdi si návod, pokud ho nemáš tištěnej v balení. Nic na tom neni.
Proto se ptal, chytráku !
Jop, potřebuješ redukci na BB30 střed.
Lze, ale potrebujes redukci z BB30 nebo stred primo na BB30.
BB30 asi těžko…spíš budeš potřebovat vyměnit misky s ložisky za provedení PressFit GXP a kliky zůstanou původní Noir
když jsme u toho press fit gpx. To je systém do domečku BB30? A jak se pak ty ložiska vyndají, když je chceš vyměnit?
jsem docela koukal, protože na SJ exper HT 2010 mám něco podobnýho. Rám je BB30 a v něm nasazený střed na klasický XT kliky /možná tam je i redukce/. Vyndat to jentak nejde a nářadí na to nemám ani netuším jaký je potřeba.
Tak jedině směr do opravdu KVALITNÍHO servisu!!
Při lisování vložky ( ve vložce je standartní závit BSA) do BB30 je potřeba speciální lis.Bohužel nejde vložka nalisovat jen tak něčím doma. Je důležité zachovat přesnost lisování vložky do rámu .Pokud nalisujete vložku křivě budete mít křivé i kliky!!!Vložka jde zpětně i vylisovat.
je to samozřejmě závisle na výrobci a použité vložce, třeba Cannondale má vložku z jednoho kusu a přes celou délku domečku, tam to opravdu nedokážeš nalisovat křivě.
u rámů kde sou vložky z každé strany to samozřejmě může být problém
Ta vlozka sa da nalisovat aj doma bez lisu, ram Sintesi, kluky slx.
Rám pro BB30 je prostě BB30 a tam se dávají samotná ložiska do rámu+ jsou drážky v rámu pro pérové podložky jako zarážky – průměr osy klik není klasických 24mm! Na ložiska je lis a na vylisování ložisek
Trek 8500 model 2010 má napsaný střed Press Fit, tedy misky musí být Press Fit pro daný typ klik a kliky lze pak použít s průměrem 24mm…ale jak je to všechno kompatibilní mezi sebou snad ví pouze bůh :-)
já jsem se s tím ještě nesetkal, ale zběžně za základě mého dojmu mám rám s domečkem na BB30. V něm nalisovanou redukci po celé délce a v ní press fit misky a v nich XT kliky.
až to budu příště čistit, tak to vyfotím :)
Je montáž klik Truvativ Noir 3.3 carbon totožná s montáží klik Shimano Holl.II,vystačím si se stejným nářadím?
Měl bys vystačit s inbusy a klíčem na misky.
Ok,dík.