Mate nekdo jiny nez neoriginalni desticky v koutoucovkach XT 08?Budu menit tak se rozhoduju ktery…
Mate nekdo jiny nez neoriginalni desticky v koutoucovkach XT 08?Budu menit tak se rozhoduju ktery…
takze chces brat originalni? os shimana jich je taky par druhu na vyber
Blbe sem to napsal-prave ze sem nasel samy originaly,dela je i nekdo jinej?vsude maji na stari XT M-755:o(Radsi bych organiku.
Mají je přeci úplně všude a od všech alternativních výrobců.
Já bych vzal Kool stopy. Ty jsem na XT jezdil a byly o malinko lepší než originální.
Ale třeba Fastopy budou také určitě slušné a další možná taky (ale z těhle už jsem nic na XT brzdách nejezdil).
nevěděl bych proč mi právě fastopy dělají na LX hydrách,kotoučích kravál a vibrují? když tam vrátím zpět staré desky je to pryč,brzda neškrtá a pístky dosedají rovnoměrně…
Moze to byt byt, ze mas nerovnomerne zodrate dosticky a nerovnomerne opotrebovany kotuc. Tie stare s kotucom sedie, nove kym sa nevyjazdia, par sto km, alebo par km v dazdi a blate, tak by mohli byt ok. Mne to robili takto Hayesy.
tušil jsem nějakou takou pičičárnu ;-) dík
co fastop?
Nemas nejakej odkaz?
mam sice Rka ale je to stejny…
a o hodne lepsi nez original desky jsou Kool Stop a Goldfreny..
Tak, tak, Goldfreny mám teď a zařadil bych je hned za Koolstopy – a za tu cenu- není co řešit.
Mám SH XT a zkoušel jsem tyto desky:
SH RESIN (organiky) – dobrý SH METAL (sintry) – dobrý ale mě pískají A2Z (organiky) – dobrý nebo trochu lepší než SH 300G (organiky) – divný / ještě skusím zjistit kde je chyba
Jen tak mimochodem mě pěkně štve že výrobci neudávaj pro svoje destičky součinitel tření a jeho závislost na pracovní teplotě. To u auto destiček, zvlášť pro závodní účely to píšou. To potom ta srovnání tady dost kulhají, protože stačí aby měl někdo zamaštěný kotouče a i docela dobrý desky najednou nebrzdí.......zkrátka busines táhnou mýty a pověry, napsat pravdivé a věcné informace se dnes moc nenosí :-(
nebudem zakladat novu tenu tak sa spytam tu
ake dosticky by ste mi doporucili do avid BB5 mechanickych kotucovych brzd, mam uvazovat nad nejakymi neoriginalnymi alebo radsej original avid?
Pridam se s dotazem: mam Avid Juicy 3 a dal jsem tam Fastopy desticky. Ale: kdyz davam do trmene original desticky, krasne zacvaknou a drzej jak pribity, kdyz tam davam Fastopy, jsou porad jakoby volny a je kumst je tam naraficit, aby cepy na pistkach sedely v dirach na destickach a stejne tam nesedej nic moc. Koukal jsem, ze kazdy desticky maj jinej tvar zoubku na vrchni strane. Resil jste nekdo tenhle problem? Muze to bejt tema zoubkama, ktery y origo Avidu lip zapadnou a drzej?
V cykloprofi maji trosku zmatek. Potreboval jsem do stare Avid CPS desky, koupil jsem tez fastop, ale prisly ty, ktere mas v tom prvnim odkazu. Ty mi v CPS nedrzely, protoze mam ztraceny jeden magnet, ktery desky pridrzuje. Tak jsem kontaktoval cykloprofi a oni rekli, ze vedi oc jde, poslali jiny desky, ktery sice mely stejny typovy oznaceni, ale jinej tvar horni casti desky, takovy jako je v tom druhem odkazu. Ty uz drzi na svem miste bez potizi.
Ted se zeptam uplne blbe, ale ve trmenu je nekde magnet?
Na CPS ano. Jak je to v Juicy 3 to nevim. V tech CPS drzi jednak magnetem a jednak diky tem hornim zoubkum, ktere zapadnou do pruzne plechove spony.