Cca jednu sezonu mám GT Zaskar Pro s hydraulikama XT. Potykam se s problemem, ze nikde nejsou schopni vyladit brzdy k me spokojenosti. Jde o to, ze pokud mi brzdy seridi na stojanu a vse funguje jak ma a ja si pak na kolo sednu, je „rozladene“, brzdi, skrtak, cinka, atd. (podle servisaka a stylu jizdy)
Na stojanu ci pri projizdce 50kg servisaka je pry vsechno ok, nic neskrta a necinka. Staci abych si na kolo sednul ja 100 kilovy a je vse jinak. V jednom servisu „prisli na problem“, zatizili sedlo vahou tela a zadni kotouc zmenil polohu vuci normalu.
Snazil jsem se toto vyresit serizenim trmenu pri zatizenem kole, to sice pomohlo, ale ne zcela. Jakmile jsem vice zabral do slapatek, ozyva se od zadniho kola zvuk jako by bylo neco ve spicich (ten zvuk dela asi kotouc, ale zni tak jak popisuju). Coz mi pri stejnem postupu na predni brzde (uvolnit trmeny, zatizit predni vidlici, znovu utahnout trmeny) dela taktez, pokud presunu vahu na predni vidlici.
Jak toto vyresit, jde to reklamovat? Uz vidim, jak me prodejce posle do…
Mozna to bude pro nekoho prdel a rekne mi „zhubni“, ale situace, kdy investuju tolik do kola a mam s tim takove problemy je pro me neakceptovatelna.
Napada me reklamace (jak argumentovat?), zhubnuti, prodej kola, novy ram. Samozrejme pri poslednich dvou moznostech byl bych financne dost ztratny, cehoz bych se rad vyvaroval.
Poradi nekdo nejakou spasnou myslenku?