• stepon

Zdar vespolek! Měl bych dotaz ohledně Canyon éčka, co jsem koupil manželce a částečně jezdím i já. Je to 2024 CF 8 Neuron ON. Všechno funguje jak má, jen když jsem si to vzal do ruky a trochu projel po skalkách a kořenech, zjistil, že ve sjezdech vydává poměrně nepříjemné rachtavé nebo klepavé zvuky někde z rámu. Mám pocit, jakoby tam bylo něco s lehkou vůlí, i když kontrola v Kolofixu nic neodhalila. Spíš se chci zeptat případných zkušenějších majitelů E biků, jestli u jejich kol jsou nějaké obdobné zvuky, které na normálním biku bežně nejsou. Případně, jestli se dělají nějaké zásahy k utlumení? V éčkách nemám zkušenosti a budu rád a vděčen za jakýkoliv názor či zkušenost :)

0 0
    • va-bo  

Volné čepy tlumiče to asi nebudou, to by servis odhalil. Nejspíš bowden nebo brzdová hadice klepe v rámu. Rozebrat, najít problém a uťěsnit. Měly by tam být příchytky. Vnitřní vedení, sen každého servisáka.

0 0
    • MTBIKER doporučuje
      Lezyne HV Drive pumpa, modrá Skladem > 2 ks

Akce -12% Lezyne HV Drive pumpa, modrá

492 Kč -12% MOC 689 Kč

Karpos Alagna Plus Evo kalhoty, břidlicová/limetková Skladem 2 ks

Akce -38% Karpos Alagna Plus Evo kalhoty, břidlicová/limetková

od 2 899 Kč -38% MOC 5 099 Kč

• stepon  

Všechno je jinak v cajku, ale když vemu za kliky a trochu s ní zakvedlám do záběru, ozve se takovej zvůček ze šlapacího středu. Sundal jsem kryt, zkontroloval bowdeny a podobný kravinky, který by se mohly hejbat a nic. Jen ten motor. Je to Bosch CX. Nezdá se, že by to bylo normální a rozhodně se mi to nelíbí. Tady je odkaz na YT, aby bylo se zvukem jasnější: https://youtube.com/…/5BLJDjr1y0g?…

0 0
      • va-bo  

Tak servis motoru. Kolofix to asi nedělá.

0 0
      • novas752  

Na ebiku to může být hromada věcí. Někde z převodovky v motoru – u fulla navíc volnoběžka v motoru, uložení baterie, nějaká kabeláž + samozřejmě všechno co normalní kola.

1 0
    • stepon  

Jj, poslal jsem na Canyon, uvidíme co bude doporučení. Poud by mělo kolo takhle klepat, tak jim to hodím na hlavu :)

0 0
      • Huawei  

Neklepe to náhodou řetěz o gumový kryt na rámu?

Při přeřazení na těžké převody na kazetě tam je minimální mezera.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.