Ahoj, mám nějakou šanci upgradovat DT 350 tak, abych mohl střídat ořech mezi 350 a 240? 54t EXP upgrade na 350 a používat ořech z 240?
Poku ano, bonusová otázka, mají stejné rozměry těla nebo se liší?
Díky!
Ahoj, mám nějakou šanci upgradovat DT 350 tak, abych mohl střídat ořech mezi 350 a 240? 54t EXP upgrade na 350 a používat ořech z 240?
Poku ano, bonusová otázka, mají stejné rozměry těla nebo se liší?
Díky!
Ne. 350 má Ratchet sytém. Aktuální 240 mají Ratchet EXP. Kompatibilní to neni.
Ok, díky, škoda. Takže upgrade 350 je sice na 54t ratchet, ale nikoliv exp, right?
A není to fuk? Obojí funguje
Tipuju ze chce prehazovat kazetu mezi 2ma sadama zapletu
A kde je problém? Kazetě je fuk jestli je na EXP nebo normal verzi
Chci prehazovat kazetu, ale i s ořechem ;)
Tak ji budeš přehazovat bez ořechu, to bys mohl taky zvládnout.
Jen to dá trochu víc práce :-)
Jo, mohl bych, ale nechci ;)
Tak to neklapne :D
mě psali z Botika že ořech EXP funguje na klasiku, obráceně nikoli.
Fakt? To by stačilo, to je fajn. Díky!
Já to někde četl obráceně. Tedy, že do EXP náboje lze dát ořech pro původní Ratchet, ale EXP ořech nelze dát do náboje s původním Ratchetem.
Mě teda funguje klasický ořech (XDR) na těle náby (DT180), kde byl původně EXP (HG Shimano).
To bylo asi na mě :) tak si říkám že ho prostě někde seženu a zkusím, když tak vrátím
Zdravím, potřebuji poradit s ořechem. Mám na grevlu MTB nábu DT240 EXP ratchet36z a tam bude ořech HG9 jelikož 11sp Ultegra/105 11–32 sedí pefektně ale rád bych zkusil od kámoše PG-1170 11–36 a ta už je pro HG11 s přihlédnutím k tomu že šilhám po 12sp Ultegře tak bych potřeboval upgrade ořechu jen se v tom množství a možnostech vůbec neorientuju.
Bude tam sedět toto ? : https://www.koloshop.cz/…covkou/62834
Mám viz. foto
Mrkni na webovky DT, tam to je.
Tam sem právě odpověď nenalezl asi blbě hledám :(
Vybereš nábu-support-vybereš konkrétní specifikaci náby-show-conversion- vybereš požadovaný ořech
Normálně tam tu SRAM silniční kazetu dej. Bude pasovat bez nutnosti cokoliv měnit.
Vyzkoušeno, nelze je širší a pojistná matice se už nechytá
Jé, sorry. Já četl „na gravelu“ ale už jsem nějak neviděl „MTB nábu“.
Pak ale nechápu, jak tam 11rychlostní silniční kazeta 11–32 může sedět perfektně? Není to náhodou 11–34?
Je to jiný model, který je dělaný pro normalní ořech. V „gravelových“ velikostech kazet je v tom docela bordel.
No to má právě Shimano jen u 11–34. Kazety HG700–11 (105) a HG800–11 (Ultegra). Na silniční ořech s podložkou. 11–32 by měla být klasická silniční, delší, kazeta.